Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πατέρας αστυνομικών κατηγορείται για απαγωγή - συνελήφθησαν 7 άτομα

Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου που απήχθη τον Αύγουστο


Eπτά άτομα συνελήφθησαν για την απαγωγή 25χρονου, ο οποίος αγνοείται από τον περασμένο Αύγουστο. H υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Ε.Υ.Π. ωστόσο ο νεαρός παραμένει μέχρι και σήμερα άφαντος.Ως «εγκέφαλος» φέρεται ένας 71χρονος, στενός φίλος της οικογένειας του θύματος.

Συνελήφθησαν 4 μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» στο Ελληνικό


Τέσσερα μέλη της διαβόητης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» συνελήφθησαν σήμερα από την Ασφάλεια Νοτιανατολικής Αττικής, κατά τη διάρκεια ερευνών για την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας, που έγινε χτες σε κοσμηματοπωλείο στην Αργυρούπολη.

Σ. Κεδίκογλου: Τα δίκτυα της ΔΕΗ θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο


Τη διαβεβαίωση ότι τα δίκτυα της ΔΕΗ θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε δήλωσή του με την οποία διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ιδιωτικοποίησή τους. «Το μόνο που προβλέπεται είναι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός των δικτύων από τη ΔΕΗ, να παύσει, δηλαδή, ο ΑΔΜΗΕ να είναι θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, υπενθυμίζοντας ότι και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχε επίσης υπογραμμίσει ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Νεκρός διαδηλωτής και επεισόδια στο Σύνταγμα


Ένας 67χρονος ναυτεργάτης, που συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ, μεταφέρθηκε νεκρός από την περιοχή της πλατείας Συντάγματος, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο και δεν σχετίζεται με τα επεισόδια. Ωστόσο, η υπόθεση διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

Η Alpha Bank απέκτησε την Εμπορική Τράπεζα

Την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank ανακοίνωσε από το Παρίσι η μητρική της Credit Agricole. Οι δύο πλευρές ήσαν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας είχαν εκδηλώσει με προσφορές τους και οι τράπεζες Εθνική και Eurobank, αλλά στο αποκλειστικό στάδιο των διαπραγματεύσεων προκρίθηκε από τον γαλλικό όμιλο η Alpha Bank.

Νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ

Οι εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης, έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τακτοποίηση των οφειλών τους, με βάση τις διατάξεις του ν. 4087/2012, ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΙΚΑ. Η ένταξη στη ρύθμιση μπορεί να γίνει με επιλογή μιας από τις παρακάτω δυνατότητες.

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας συνδικάτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, κατά του νέου πακέτου μέτρων, που προωθείται στο πλαίσιο του 2ου Μνημονίου. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του 'Άρεως. Μισή ώρανωρίτερα θα γίνει στην Ομόνοια το συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ, το οποίο οργανώνει ανάλογες συγκεντρώσεις σε ακόμη 70 πόλεις της χώρας.