Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Υπ. Εργασίας: Προωθείται μορατόριουμ για το θέμα της μετενέργειας

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων θα επιδιώξει να έχει στο επόμενο διάστημα ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης. Σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, στόχος του κ. Ρουπακιώτη από τη συνάντηση είναι υπάρξει ένα μορατόριουμ στο θέμα της μετενέργειας μέχρι το τέλος Ιουνίου, έτσι ώστε να διαχειριστεί το φλέγον αυτό ζήτημα οι νέα κυβέρνηση που (ενδεχομένως!) θα προκύψει από τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου.
Εξάλλου, με σημερινή του δήλωση ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ζήτησε τη στήριξη των μικρομεσαίων εισοδημάτων «για να πάρει μπρος η Οικονομία και να ανασάνει η κοινωνία» Ζήτησε επίσης τον έλεγχο των τραπεζών και των δαπανών του Δημοσίου καθώς και τη νομοθετική διασφάλιση της πρώτης κατοικίας.

Λάρισα: Έρευνα για λαθρεμπορία καυσίμων στο στρατό


Έρευνα για περίπτωση λαθρεμπορίας καυσίμων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα, καθώς διαπιστώθηκε περιστατικό, κατά το οποίο στρατιωτικό όχημα μονάδας που βρίσκεται στην περιοχή Ομορφοχωρίου «μετάγγιζε» καύσιμα σε δεξαμενή ιδιώτη.
Ολιγόλογη ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το γεγονός εξέδωσε και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρις στιγμής λεπτομέρειες για το θέμα, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, διαπιστώθηκε περιστατικό ύποπτης μεταφοράς καυσίμου από στρατιωτικό όχημα της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων που εδρεύει στην περιοχή Ομορφοχωρίου, σε πλαστική δεξαμενή ιδιώτη, εκτός στρατιωτικής εγκατάστασης.

Ρέθυμνο: Άρπαξαν 500.000 ευρώ από κοσμηματοπωλείο

Χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 500.000 ευρώ αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από χρυσοχοείο που βρίσκεται εντός ξενοδοχειακής μονάδας στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου.
Εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό που επικρατούσε χθες το πρωί στον χώρο αναμονής του ξενοδοχείου, λόγω άφιξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών, οι δράστες, παραβίασαν την πόρτα εισόδου του χρυσοχοείου και αφαίρεσαν από τις προθήκες και συρτάρια του καταστήματος τα χρυσαφικά. Ο ιδιοκτήτης, ένας 41χρονος Ρεθυμνιώτης, αντιλήφθηκε τη παραβίαση της εισόδου του χρυσοχοείου όταν έφτασε για να ανοίξει το κατάστημά του και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Ωστόσο, παρά την παρουσία τουριστών και υπαλλήλων, αυτόπτες μάρτυρες δεν υπάρχουν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Κορυδαλλό

Ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στη συμβολή των οδών Δελφών και Καυκάσου, στον Κορυδαλλό, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Ο ένοπλος δράστης, αφού ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρισκόντουσαν μέσα στο κατάστημα, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό από δύο ταμεία και στη συνέχεια διέφυγε πεζός. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για τον εμπρησμό λεωφορείου του Ολυμπιακού

Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός του λεωφορείου που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά της ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του φάιναλ φορ για το Κύπελλο Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στο Αργοστόλι τρεις νεαροί ημεδαποί, ένας 17χρονος, ένας 23χρονος και ένας 21χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά στο λεωφορείο, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι καταστράφηκε ολοκληρωτικά.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της ενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, «η συμμετοχή τους στον εμπρησμό του λεωφορείου προέκυψε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προσαγωγές υπόπτων και εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες οι τρεις ημεδαποί τα ξημερώματα του Σαββάτου (19-05-2012) πήγαν με το αυτοκίνητο του 21χρονου στο χώρο όπου βρισκόταν σταθμευμένο το λεωφορείο και έβαλαν σε αυτό φωτιά. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο 17χρονος περιέλουσε με βενζίνη το πίσω δεξί λάστιχο του λεωφορείου και έβαλε σε αυτό φωτιά, ενώ ο 23χρονος ενεργούσε ως τσιλιαδόρος». Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κεφαλλονιάς.

Οι παραλίες της Ιεράπετρας απέσπασαν το χρυσό πανευρωπαϊκό βραβείο

Το χρυσό πανευρωπαϊκό βραβείο για την ποιότητα των παραλίων της απέσπασε η Ιεράπετρα Λασιθίου. Η κορυφαία διάκριση δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών (EUCC) στην τελετή που έγινε στην πόλη Τόρες Βέρντας, στην Πορτογαλία.
«Το χρυσό βραβείο αποτελεί την κορυφαία διεθνή διάκριση των παραλίων της Ιεράπετρας», ανέφερε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης και επεσήμανε ότι «η περιοχή της Ιεράπετρας κατατάσσεται στις 10 κορυφαίες της Ευρώπης.
Συνολικά στην Ευρώπη η κριτική επιτροπή αξιολόγησε περίπου 1.000 διεθνείς τουριστικούς προορισμούς από τη Φινλανδία μέχρι τη Μεσόγειο συμπεριλαμβάνοντας όλες τις τουριστικές χώρες. Από αυτές επιλέχθηκαν 100 τουριστικοί προορισμοί για την ελκυστικότητά τους για επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον και την αειφορία.
Η Ιεράπετρα που συγκαταλέγεται πλέον στις 10 κορυφαίες περιοχές της Ευρώπης για τις παραλίες της, έλαβε το χρυσό βραβείο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον τελικό πίνακα αξιολόγησης, με βαθμολογία 8,15 πίσω από τις Αζόρες που έλαβαν 8,43. Στην αξιολόγηση χρησιμοποιήθηκαν 20 δείκτες κριτηρίων. Κάθε δείκτης αντικατοπτρίζει μια ξεχωριστή πτυχή της αειφορίας.

Πάτρα: Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία με δράστη 17χρονο

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας Πατρών υπόθεση ανθρωποκτονίας με θύμα έναν 30χρονο, που έγινε στην Πάτρα τα ξημερώματα του περασμένου Σάββατου. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 17χρονος, υπήκοος Αφγανιστάν, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ομοεθνείς του, ο ένας εκ των οποίων είναι επίσης 17 χρονών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 30χρονος βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στην περιοχή Κρύα Ιτεών της Πάτρας, βαριά τραυματισμένος, φέροντας τουλάχιστον έξι χτυπήματα από μαχαίρι στον θώρακα και τα πλευρά. Ο 30χρονος διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, οι τρεις αλλοδαποί διερχόμενοι από την περιοχή, διαπληκτίστηκαν φραστικά με τον 30χρονο έξω από το σπίτι του. Στη συνέχεια ο 30χρονος ακολούθησε τους τρεις αλλοδαπούς και διαπληκτίστηκαν εκ νέου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις αλλοδαποί, κατάφεραν τουλάχιστον έξι χτυπήματα με μαχαίρι στον 30χρονο και στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν.
Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν 17χρονο, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, τόσο ο συλληφθείς, όσο και ο ομοεθνής συνομήλικός του είχαν συλληφθεί τον τελευταίο μήνα από τις αστυνομικές αρχές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και τους είχε χορηγηθεί προθεσμία για την αναχώρησή τους.

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε κατά 4,3% τον Μάρτιο ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία

Μείωση 4,3% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Μάρτιο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2011, έναντι αύξησης 7,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η δυσμενής αυτή εξέλιξη για την ελληνική βιομηχανία οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
-         Στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων- λατομείων κατά 1,3%.
-         Στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 4,4%.
Επίσης, οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
-         Στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 6,9%.
-         Στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 0,2%.