Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Λαμία: Ξεριζώνουν φυτεία, με 4.000 δενδρύλλια χασίς

Ολόκληρη επιχείρηση έστησαν οι άνδρες της ασφάλειας Λάρισας για να ξεριζώσουν μια φυτεία με 4.000 έως 5.000 δενδρύλλια χασίς, στα όρια της Φθιώτιδας με την Καρδίτσα, στην ορεινή περιοχή του χωριού Ροβολιάρι της Μακρακώμης.
Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν χθες τη φυτεία και μέχρι στιγμής προσπαθούν με διάφορους τρόπους να την προσεγγίσουν. Χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Μακρακώμης, που εργάζονται από νωρίς το πρωί, δεν έχουν φτάσει ακόμη στα συγκεκριμένα σημεία, ενώ στην περιοχή περιμένουν φορτηγά αυτοκίνητα της αστυνομίας για να μεταφέρουν τα χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης που θα εκριζωθούν. Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι δύσβατη και απόκρημνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες που εντοπίστηκε η φυτεία έως σήμερα, έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές στην αστυνομική διεύθυνση της Λάρισας, αλλά, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση αλλά και εμπλοκή της αστυνομικής διεύθυνσης της Φθιώτιδας. Ωστόσο, από κατοίκους της περιοχής έγινε γνωστό ότι προσήχθησαν τρεις, που αναζητήθηκαν στις οικίες τους, εκ των οποίων δύο αφέθηκαν, αργότερα, ελεύθεροι.
Οι πρώτες πληροφορίες υπογραμμίζουν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυτεία χασίς που έχει εντοπιστεί ενώ κάποιοι κάνουν, ακόμη, λόγο για πάνω από 5.000 χασισόδεντρα, χωρίς όμως να έχει συλληφθεί κάποιος επ' αυτοφώρω κατά τη διάρκεια εργασιών περιποίησής της.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


Κλειστή η Ακρόπολη λόγω... καύσωνα

Οι ακραίες συνθήκες καύσωνα θα κρατήσουν κλειστό τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και του Θεάτρου του Διόνυσου, προκειμένου να προστατευθούν από την θερμική καταπόνηση, τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι εργαζόμενοι. Η λειτουργία των δύο χώρων θα σταματήσει για το κοινό, στις 14:00, ενώ η έκδοση των εισιτηρίων θα σταματήσει τριάντα (30΄) λεπτά νωρίτερα. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα, σε έκτακτη συνεδρίασή της, η επταμελής Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) και έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας έπειτα από την πτώση της χούντας, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας. «Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της προεδρίας και προστίθεται: «Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της επετείου».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Στα ύψη σήμερα ο υδράργυρος!

Σε κλοιό καύσωνα θα παραμείνει έως και σήμερα η Ελλάδα, με την μέγιστη θερμοκρασία να αγγίζει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 42 και τοπικά πιθανώς τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές περιοχές η το θερμόμετρο θα δείξει 38 με 40 και πιθανώς τοπικά τους 41 βαθμούς. Από το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων. Οι οποίοι θα φτάσουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ στα δυτικά στα βόρεια. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη και μετά.
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 41 και πιθανώς τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά παραθαλάσσια έως 38 βαθμούς. Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος και στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά θα είναι αίθριος και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 που το βράδυ θα στραφούν σε βορείους 4 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και στο Ιόνιο τα 7 τοπικά 8 μποφόρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ στα βόρεια βόρειοι 5 τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 42 και πιθανόν τοπικά 43 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά
Γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 και στην Κρήτη έως 40 και πιθανώς τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος προβλέπεται ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 και πιθανώς στα νότια τοπικά έως 41 βαθμούς.
Δροσίζει από αύριο
Ανάσα δροσιάς από αύριο με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση 6 με 8 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο τοπικά στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλές τιμές. Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχόπτωσης μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Χαρακτηριστική θα είναι και η ένταση των ανέμων που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λαμία: Συνταξιούχος γιατρός αυτοκτόνησε πηδώντας από μπαλκόνι του νοσοκομείου


Βουτιά στο κενό έκανε σήμερα το πρωί από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου της Λαμίας ένας συνταξιούχος γιατρός που εργαζόταν παλαιότερα στο εν λόγω νοσοκομείο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τέλος στη ζωή του.
Ο άντρας είχε βγει από τις 5.45 τα ξημερώματα σε περβάζι μπαλκονιού του νοσοκομείου και απειλούσε να πέσει στο κενό. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, πυροσβέστες καθώς και άντρες της 7ης ΕΜΑΚ προκειμένου να τον κατεβάσουν από το μπαλκόνι με ασφάλεια. Ωστόσο, τέσσερις ώρες αργότερα ο συνταξιούχος πραγματοποίησε την απειλή του, και πήδηξε στον θάνατο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για γιατρό που ήταν διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου Λαμίας πριν συνταξιοδοτηθεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κίνητρα του αυτόχειρα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com