Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αττική: Ποινική δίωξη σε μέλη σπείρας εκβιαστών

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα 15 άτομα που συνελήφθησαν χθες σε επιχείρηση της αστυνομίας -έπειτα από έρευνες του Τμήματος Εκβιαστών- για συμμετοχή τους σε δύο εγκληματικές ομάδες που εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αττική με πρόσχημα την παροχή «προστασίας». Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική εκβίαση, κακουργηματική τοκογλυφία, κακουργηματική εμπορία ναρκωτικών, κατοχή όπλων και πυρομαχικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την αστυνομία, οι δύο ομάδες, που είχαν και άλλα μέλη που παραμένουν ασύλληπτα, εκβίαζαν συνολικά 70 καταστηματάρχες σε περιοχές όπως Αμπελόκηποι, Ραφήνα, Μελίσσια, Γκάζι, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Κυψέλη, Γαλάτσι, Μπουρνάζι, Άλιμο κ.α. Τα μέλη των ομάδων που συνελήφθησαν, φέρονται να εισέπρατταν από 100 έως και 1.000 ευρώ εβδομαδιαίως από καταστηματάρχες για παροχή «προστασίας», ενώ αναλάμβαναν, έπειτα από εντολές δανειστών, και εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες που δεν κατάφερναν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, που ερεύνησε επί μήνες τη δράση των δύο ομάδων και έχει συλλέξει και οπτικοακουστικό υλικό, τα μέλη των ομάδων προμηθεύονταν και διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά, ενώ φαίνεται να εμπλέκονται και σε υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών. Η δικογραφία για τη δράση των εκβιαστών ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν οι συλληφθέντες.

Σεισάχθεια: «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη»

Ολοένα και διογκώνεται το διαδικτυακό κίνημα «Σεισάχθεια», το οποίο έχει ως στόχο την συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών από όλη την Ευρώπη με απώτερο σκοπό την απαλλαγή της Ελλάδας από το «επαχθές» χρέος.
Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει σχεδόν 20.000 πολίτες. Την ίδια στιγμή, η σελίδα της Σεισάχθειας στο Facebook, αυξάνει συνεχώς τους θαυμαστές της. Σκοπός της κίνησης είναι μόλις μαζευτούν 1.000.000 υπογραφές και στη συνέχεια να σταλούν μαζί με το κείμενο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το αίτημα να διαγραφεί το ελληνικό χρέος.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην ιστοσελίδα τους, όταν οι χώρες βρίσκονται σε «κατάσταση ανάγκης» (κατάρρευση υγείας, παιδείας, μισθών και συντάξεων), η πληρωμή του απεχθούς χρέους παραμερίζεται. Και προηγούνται οι ανάγκες επιβίωσης και αξιοπρέπειας του ατόμου. Το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, περί ενός εκατομμυρίου υπογραφών, θα τεθεί επίσημα σε ισχύ την 1/4/2012. Από τότε, θα μπορούν να υποβάλλονται από τους Ευρωπαΐους πολίτες, αιτήματα για ψήφιση Νόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ: http://www.1millionsignatures.eu/?a=gr 

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Ομαλά κύλησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες υποψηφίους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Φυσική και Βιολογία).
Ευκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά τα οποία είναι σημαντικό και κρίσιμο μάθημα για εκείνους που επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε οικονομικά τμήματα. Όμως, στην Βιολογία, σύμφωνα με καθηγητές, το θέμα Δ2, που ζητούσε από τους υποψηφίους να προσδιορίσουν εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας κρίνεται από βιολόγους ως αμφιλεγόμενο και πιθανολογείται ότι μπορεί να δυσκόλεψε πολλούς μαθητές. Στην Ιστορία και τη Φυσική, τα θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας και δεν παρουσίασαν προβλήματα ή ασάφειες.
Την Παρασκευή οι υποψήφιοι επιστρέφουν στα θρανία διαγωνιζόμενοι στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, δύο κύκλων, αλλά και στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Καλαμάτα: Ξεκινά σήμερα η 1η ανθοκομική έκθεση

Ανοίγει τις πύλες της σήμερα το βράδυ η 1η ανθοκομική έκθεση Καλαμάτας, που διοργανώνεται από τον δήμο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και φιλοξενείται στο δημοτικό πάρκο Σιδηροδρόμων, με στόχο την προώθηση της παραγωγής ανθοκομικών ειδών και τη δημιουργική απασχόληση.
Στην έκθεση, που θα διαρκέσει ως τις 27 Μαΐου, συμμετέχουν παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών, ανθοπωλεία, γεωπονικά καταστήματα και καταστήματα αρδευτικών ειδών κήπου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν από το δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα στις 9.00 απόψε το βράδυ.
Στο περιθώριο της ανθοκομικής έκθεσης, έχουν προγραμματιστεί ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, έκθεση κεραμικής από το Εικαστικό Εργαστήρι της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, λαϊκή βραδιά αύριο Πέμπτη το βράδυ, από τους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, αλλά και Jazz βραδιά το Σάββατο.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή, από τις 9.00 το πρωί ως τις 1.00 το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 11.00 τη νύχτα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εξαρθρώθηκε ομάδα διαρρηκτών στη Μεσσηνία

Τέσσερις Ρομά συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, κατά συναυτουργία, σε σπίτια στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες τον τελευταίο μήνα, εισέρχονταν σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είχαν διαπράξει σειρά κλοπών και διαρρήξεων και συνολικά από τη δράση τους, είχαν συγκεντρώσει κλοπιμαία συνολικής αξίας πάνω από 7.500 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος του παρέπεμψε στον ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθούν.

Αττική: Εμπηστές έβαλαν φωτιά σε μάνδρα οχημάτων στο Παλαιό Φάληρο


Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα σε μάνδρα αυτοκινήτων, στη συμβολή της λεωφόρου Αμφιθέας με την οδό Αχιλλέως στο Παλαιό Φάληρο, με αποτέλεσμα οκτώ αυτοκίνητα να παραδοθούν στις φλόγες.
Οι εμπρηστές πιθανότατα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα οχήματα που ήταν στο προαύλιο της έκθεσης και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα δύο να καταστραφούν ενώ άλλα έξι υπέστησαν μικρότερες ζημιές. Η πυρκαγιά σβήστηκε από 10 πυροσβέστες, που έσπευσαν εκεί με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής, σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.