Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Λαμία: Συνάντησε τους δολοφόνους της σε μοναστήρι…

Ένα χρόνο χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για να ρίξουν φως σε στυγερό έγκλημα που έγινε στα περίχωρα της Λαμίας, κοντά στο μοναστήρι της Αντινίτσας. Οι δράστες εντοπίστηκαν και ο ένας συνελήφθη και κρατείται στην ασφάλεια Λαμίας ενώ ο δεύτερος είναι κρατούμενος σε φυλακές της Ιταλίας.
Ειδικότερα, στις 3 Ιουλίου 2011, είχαν χαθεί τα ίχνη της 64χρονης οδοντογιατρού Ελευθερίας Ραμιώτη η οποία είχε επισκεφθεί και διανυκτερεύσει στο μοναστήρι της Αντινίτσας, κάτι που συνήθιζε να κάνει αρκετές φορές. Μάταια την αναζητούσαν η κόρη της και οι συγγενείς της. Στις 17 Ιουλίου 2011, σε δασική περιοχή κοντά στο μοναστήρι, εντοπίζονται μακάβρια ευρήματα σε αποσύνθεση και υπολείμματα από γυναικεία ρούχα.
Οι αστυνομικοί άρχισαν τις έρευνες ανάμεσα στα άτομα που βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στο μοναστήρι. Μεταξύ αυτών ήταν ένας 36χρονος από τα Τρίκαλα και ένα ακόμη άτομο το οποίο αναχώρησε από την Ελλάδα, αλλά συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο στην Ιταλία για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων και μάλιστα κρατείται στις φυλακές. Μετά από πολύμηνες ανακρίσεις, οι αστυνομικοί επικέντρωσαν το ενδιαφέρον του στα δύο αυτά άτομα, τα οποία έμειναν το ίδιο βράδυ στη μονή με το θύμα. Ο ένας από αυτούς που έχει καταγωγή από το Αίγιο συστήθηκε και ως συγγενής του ηγουμένου της μονής Αντινίτσας.
Χθες οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 36χρονου, ο οποίος μάλιστα ομολόγησε την πράξη επιρρίπτοντας όμως ευθύνες στο συνεργό του. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα δύο άτομα έφυγαν νωρίς το πρωί από το μοναστήρι και έστησαν καρτέρι στην 64χρονη οδοντογιατρό η οποία αναχώρησε γύρω στις 7.30 με κατεύθυνση τη Λαμία. Εκείνη την ώρα ήταν και η τελευταία της επικοινωνία με την κόρη της αφού στη συνέχεια τα ίχνη της εξαφανίστηκαν. Οι δράστες σταμάτησαν το αυτοκίνητο της 64χρονης, την έβγαλαν έξω και την σκότωσαν με σκοπό να την ληστέψουν, χωρίς όμως να βρουν κάτι να πάρουν.
Οι αστυνομικοί είχαν χαρακτηρίσει τότε το έγκλημα ως ιδιαίτερης αγριότητας. Πάντως, εκτός από τη στυγερή δολοφονία, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι, είτε ο ένας είτε και οι δύο έχουν εμπλοκή και σε υπόθεση κλοπής 8 κοντέινερ λαθραίων τσιγάρων, που έκαναν φτερά ενώ φυλάσσονταν σε αποθήκη της Λαμίας. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται μετά τη σύλληψη του δεύτερου δράστη στην Ιταλία, για παρόμοια υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Χ. Αλμούνια: Δώστε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα


Την άποψη ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι έτοιμη να χορηγήσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανταγωνιστικότητας Χοακίν Αλμούνια σε συνέντευξή του στο  πρακτορείο Dow Jones. Σύμφωνα με την Wall Street Journal ο Ισπανός Επίτροπος έθεσε ως προϋπόθεση για την επέκταση της χρηματοδοτικής στήριξης η Ελλάδα να τηρήσει τους όρους της δεύτερης δανειακής σύμβασης. «Έχουν τεράστια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όμως δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους μόνοι τους. Αν κάνουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί, τότε οι θεσμοί της ΕΕ και τα άλλα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα», δήλωσε ο Αλμούνια, ενώ ερωτηθείς εάν αυτή η στήριξη συνεπάγεται προσθετά χρήματα, ο επίτροπος απάντησε καταφατικά.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λάρισα: Κρούσμα άνθρακα σε άνθρωπο

Το πρώτο πιστοποιημένο κρούσμα «άνθρακα» σε άνθρωπο καταγράφηκε στο νομό
Λάρισας την περασμένη εβδομάδα. Το κρούσμα σημειώθηκε σε κτηνοτρόφο από την περιοχή της Ελασσόνας και ήταν δερματικής μορφής.
Ο ασθενής νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και θεραπεία και έχει πάρει ήδη εξιτήριο συνεχίζοντας την αποθεραπεία στο σπίτι του. Παρότι στην κοινή αντίληψη ο «άνθρακας» είναι συνδεδεμένος με την τρομοκρατία, ωστόσο πρόκειται για νόσο τόσο παλαιά, ώστε να αναφέρεται ακόμη και στην Καινή Διαθήκη. Προκαλείται από ομώνυμο βάκιλο που εντοπίζεται κυρίως στα ζώα και προκαλεί δερματικά, αναπνευστικά ή και γαστρεντερικά προβλήματα. Όσον αφορά δε στην δερματική μορφή, θεωρείται σε συντριπτικό ποσοστό ιάσιμος.
Όπως προέκυψε, ο κτηνοτρόφος κόλλησε το μικρόβιο όταν μετέφερε ψόφιο πρόβατο από το κοπάδι του. Το νόσημα δεν είναι πάντως μεταδοτικό από άνθρωπο σε άνθρωπο, μόνο από ζώο σε άνθρωπο, καθώς τα ζώα είναι οι συνήθεις φορείς του σχετικού βακίλου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αττική: Τρεις συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης


Για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης συνελήφθησαν χθες τη νύχτα τρεις Έλληνες στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν άνδρα 32 χρόνων και δύο γυναίκες, 32 και 23 χρόνων. Επίσης, αναζητούνται άλλα δύο άτομα. Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενάμιση κιλό ηρωίνης, ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ηράκλειο: Πυροβόλησε τρεις συγχωριανούς του

Αιματηρό επεισόδια σημειώθηκε χθες στις 10 βράδυ στο Τυμπάκι Ηρακλείου, όταν ένας 44χρονος πυροβόλησε με πιστόλι τρεις συγχωριανούς του, ηλικίας 42, 46 και 37 ετών, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος ήταν προσωπικές διαφορές, ενώ τα θύματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας, χωρίς της περιοχής να κινδυνεύει η ζωή τους. Ο δράστης κρύφτηκε και αναζητείται από την αστυνομία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


Δημόσιο: Ξεκίνησε ο «χορός» των συγχωνεύσεων – ποιοι οργανισμοί καταργούνται

Ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πρώτοι 21 φορείς του Δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Όπως σημειώνεται, οι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις έγιναν σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αποτελούν οδηγό για την ευρύτερη «αναδιάρθρωση του Δημοσίου» (όπως κατ ευφημισμό αποκαλούν τη διάλυσή του!). Όπως τονίζεται, «καμία υπηρεσία πραγματικά παρεχόμενη προς τον πολίτη δεν παύει να παρέχεται». Στη Θεσσαλονίκη συγχωνεύονται ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η HELEXPO.
Οι 21 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται αποτελούνται από 213 νομικά πρόσωπα. Σε αυτούς απασχολούνται 5.256 εργαζόμενοι και η επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται στο… ιλιγγιώδες (!) ποσό των περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Από τη διαδικασία προκύπτουν 9 ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 34 νομικά πρόσωπα. Έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχει εκτιμηθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σύνολο των 1.500 ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που χρηματοδοτούνται άμεσα ή έμμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να σημειωθεί πάντως ότι, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις δεν απολύεται αλλά μετακινείται σε θέση αντίστοιχη των προσόντων του και των αναγκών του Δημοσίου.
Ποιοι οργανισμοί συγχωνεύονται
Από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συγχωνεύονται ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η HELEXPO.
Σε ενιαίο φορέα συγχωνεύονται το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας και ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης.
Σε ένα φορέα συγχωνεύονται το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Σε ενιαίο φορέα συγχωνεύονται το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ένα φορέα συγχωνεύονται ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Αγορά Ρέντη) και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε 14 φορείς, αντίστοιχους των περιφερειών, συγχωνεύονται οι υπάρχοντες 29 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.
Από το υπουργείο Εργασίας, σε 13, κατ' αντιστοιχία των περιφερειών, συγχωνεύονται οι 39 μονάδες κοινωνικής φροντίδας.
Σε ενιαίο φορέα συγχωνεύονται τα 65 Κεφάλαια Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών.
Από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ένα φορέα συγχωνεύονται οι 63 εταιρείες προστασίας ανηλίκων.
Ποιοι οργανισμοί καταργούνται
Στο υπουργείο Ανάπτυξης, καταργείται το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών. Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους απορροφάται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας – Πληροφόρησης και Πολιτισμού – Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς – Εθνική Χαρτοθήκη.
Στο υπουργείο Παιδείας, ενσωματώνεται στις κεντρικές υπηρεσίες το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Έργων.
Στο υπουργείο Τουρισμού, ενσωματώνεται στις κεντρικές υπηρεσίες ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της Ελληνικής Θαλάσσιας Ένωσης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com