Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα απαγωγέων


Μεγάλη υπόθεση που αφορά σε απαγωγές με σκοπό τα λίτρα εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί με συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν 9 άτομα και συγκεκριμένα 5 Έλληνες, δύο Αλβανούς και δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι οποίοι από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν διαπράξει πέντε απαγωγές, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη σε χρυσό και μετρητά.
Οι δράστες απήγαγαν κυρίως συγγενικά πρόσωπα ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείων, τα οποία κρατούσαν σε εργοστάσιο που είχαν μετατρέψει σε φυλακή για μία ή δύο ημέρες, ζητώντας από τους επιχειρηματίες λύτρα σε χρήματα και χρυσό. Σε μία περίπτωση, απήγαγαν από τη Νέα Πέραμο τη σύζυγο επιχειρηματία, την οποία κράτησαν συνολικά 25 ημέρες μέχρι να πετύχουν το σκοπό τους και απέσπασαν 346.000 ευρώ ως λύτρα.
Συνολικά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι δράστες έχουν αποκομίσει πάνω από 400.000 ευρώ σε μετρητά, περίπου 350.000 σε κοσμήματα και 16 κιλά χρυσό. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την υπόθεση από την Ασφάλεια Αττικής.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στον Άγιο Παντελεήμονα

Οπιούχο ναρκωτικό τύπου ηρωίνης, βάρους περίπου δύο κιλών, βρέθηκε στην κατοχή τριών Αφγανών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για αλλοδαπούς που διακινούν σημαντικές ποσότητες του οπιούχου ναρκωτικού τύπου ηρωίνης με την ονομασία «ΤΑΙ», τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους καθώς και σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην οδό Λιοσίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, ένα μαχαίρι, μια ζυγαριά ακριβείας και έξι κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών


Οργανωμένη σπείρα Ινδών και Πακιστανών, που για τουλάχιστον δύο χρόνια διακινούσε λαθρομετανάστες από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ με πλαστά δικαιολογητικά, μέσω του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» εισπράττοντας 1.000 ευρώ από τον καθένα, εξαρθρώθηκε από την διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χτες στο αεροδρόμιο και στην περιοχή του Ταύρου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τέσσερις αλλοδαπούς, δύο υπηκόους Ινδίας ηλικίας 42 και 31 ετών και δύο Πακιστανούς, 29 και 22 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να προωθήσουν τέσσερις μετανάστες, υπηκόους Ινδίας και Πακιστάν, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, και ο ρόλος του ήταν να οργανώνει, να συντονίζει και να επιβλέπει την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κυρίως πακιστανικής και ινδικής καταγωγής. Ο 31χρονος υπήκοος Ινδίας και ο 22χρονος υπήκοος Πακιστάν, είχαν το ρόλο του εισπράκτορα της χρηματικής αμοιβής από τους μετανάστες, ενώ παράλληλα μεριμνούσαν και για τον εφοδιασμό τους με τα δελτία ταυτότητας και τις κάρτες επιβίβασης. Τέλος, ο 41χρονος ήταν εκείνος που συνόδευε τους μετανάστες στους χώρους του αεροδρομίου.
Τα τέσσερα συλληφθέντα μέλη του κυκλώματος καθώς και οι τέσσερις αλλοδαποί μετανάστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com