Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Όλα τα μέτρα-«φωτιά» που συμφωνήθηκαν


Το ολοκληρωμένο πακέτο των μέτρων που συμφωνήθηκαν σήμερα το πρωί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διέρρευσε αργά το απόγευμα . Σύμφωνα με την διαρροή τα μέτρα περιλαμβάνουν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δώρα, επιδόματα, περιστολή δαπανών σε όλο το πλέγμα της κοινωνικής πολιτικής. Αναλυτικά:

Νέα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε Μυτιλήνη και Ρόδο


Στην αναγκαιότητα ίδρυσης κέντρων πρώτης υποδοχής παρανόμων μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου, όπως η Μυτιλήνη και η Ρόδος, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, εκτιμώντας πως η ίδρυσή τους στους τόπους εξορίας του παρελθόντος (υπόδειξη του ερωτώντος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού), θα είχε «αστρονομικό κόστος».

ΕΟΠΥΥ: Για επ’ αόριστον επίσχεση προειδοποιούν όλοι οι συμβεβλημένοι φορείς


Με ένα δελτίο Τύπου που έχει ως υπέρτιτλο «Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ», όλοι οι ιδιωτικοί φορείς που είναι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό ανακοινώνουν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε από κοινού επίσχεση της παροχής των υπηρεσιών τους προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

ΟΓΑ: Αρχίζει από 1η Οκτωβρίου η υποχρεωτική καταγραφή των συνταξιούχων


Αρχίζει, από την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, η διαδικασία καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του ΟΓΑ, που θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή στην τράπεζα στην οποία έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξη τους ή το επίδομά τους.

8μηνίτικο βρέφος χάρισε ζωή σε κοριτσάκι 17 μηνών!

Η πρώτη δωρεά καρδιάς στην Ελλάδα από τον πιο μικρό δότη, ηλικίας λίγων μηνών είναι πραγματικότητα. Μόλις οκτώ μηνών ήταν το κοριτσάκι, που μέσα από το θάνατό του χάρισε τη ζωή σε ένα άλλο κοριτσάκι, όταν κατέληξε χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΑ Παίδων «Η Αγία Σοφία». Οι γονείς του, μέσα στο βαθύ τους πένθος, αποφάσισαν, κατόπιν παρότρυνσης των γιατρών, να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου


Για τις 24 Ιανουαρίου 2013 αναβλήθηκε από το Πρωτοδικείο, η εκδίκαση της αγωγής που έχει υποβάλει ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, σε βάρος του βουλευτή Πάνου Καμμένου για όσα έχει υποστηρίξει ο ιδρυτής του Κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί εμπλοκής του σε αγοραπωλησίες ασφάλιστρων κινδύνου (CDS) ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.

Αθήνα: Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από τα γραφεία των κομμάτων

Αντιπροσωπείες αστυνομικών υπάλληλων της Αττικής, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα γραφεία των τριών κομμάτων της συμπολίτευσης, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί προέβησαν αιφνίδια σε αυτήν τη διαμαρτυρία, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στις νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, αλλά και γενικότερα στα νέα μέτρα. Οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις αιφνιδιαστικές τους ενέργειες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ δήλωσε πως οι συνδικαλιστές κατευθύνονται αυτή την ώρα προς το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους εκεί.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Στον ανακριτή σήμερα οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι


Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος», που φέρεται να διακίνησε και να απέκρυψε ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Le Monde: Για «εθνική κατάθλιψη» μιλάει η γαλλική εφημερίδα

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η γενική απεργία στην Ελλάδα



Η γενική απεργία στην Ελλάδα ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας απασχόλησε έντονα τα διεθνή ΜΜΕ. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι οι μεγαλύτερες αφότου ανέλαβε η τρικομματική κυβέρνηση, σχολιάζει ο διεθνής Τύπος, την ώρα που γαλλική εφημερίδα επισημαίνει πως η χώρα μας είναι σε πλήρη κατάθλιψη…