Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Οριστικά στον ΕΟΠΥΥ γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί


Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εντάσσονται από την 1η Νοεμβρίου, ο Κλάδος Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) καθώς και οι Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Προσωπικού Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος και Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express του Κλάδου Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

Προφυλακιστέοι οι έξι από τους επτά κατηγορουμένους για την απαγωγή του 25χρονου φοιτητή


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι από τους επτά κατηγορουμένους στην υπόθεση της απαγωγής του 25χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται από τον περασμένο Αύγουστο μετά την απολογία τους στον 4ο ειδικό ανακριτή. Ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα έκριναν ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή οι έξι άντρες κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ενώ διαφορετική εκτίμηση είχαν για τη συγκατηγορούμενη τους η οποία αφέθηκε ελεύθερη.

Η Τράπεζα Πειραιώς εξαγόρασε τη Γενική


Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπέγραψε τη συμφωνία με τη γαλλική Société Générale για την απόκτηση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (99,08%) της στη Γενική Τράπεζα. Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει ότι είναι πεπεισμένη ότι η εξαγορά της Γενικής προσφέρει συνέργειες στον διευρυμένο Ομιλο και διευκολύνει την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση.

Η αρρώστια της παχυσαρκίας πλήττει 300.000 Έλληνες


Στις 300.000 ανέρχεται ο αριθμός των παχύσαρκων στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, ακόμη κι αν στην Ελλάδα παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια μείωσης της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία, το 23,9% των μαθητών είναι υπέρβαρο και το 9,5% παχύσαρκο.

Αρχίζει από αύριο η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

Την έναρξη της διανομής πετρελαίου θέρμανσης από αύριο Σάββατο αποφάσισαν οι ομοσπονδίες Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρουν, τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων.

Σύνοδος Κορυφής: Οι 17 χαιρέτισαν τις προσπάθειες και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα

Τη στήριξη που ανέμενε και διεκδικούσε από τους Ευρωπαίους ηγέτες εδώ και πολλές ημέρες, έλαβε τελικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, καθώς υπήρξε τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η θετική δήλωσή τους, με την οποία αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την ελληνική κυβέρνηση επί της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος.