Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αχαΐα: Σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα


Δύο πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη βορειοανατολικά της Πάτρας, τα οποία καίνε από χθες αγροτοδασική έκταση, χωρίς όμως να απειλούν άμεσα κατοικημένες περιοχές.
Ειδικότερα, τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται στις περιοχές Πλατάνι και Άγιος Γεώργιος Δρεπάνου και κινούνται προς ανατολικά. Με το πρώτο φως της ημέρας πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξέλιξη της φωτιάς. Σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής, το γεγονός ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, βοηθά σημαντικά τα εναέρια μέσα να επιχειρούν όσο πιο συχνά μπορούν. Όμως, σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, γεγονός που όπως εκτιμάται θα δημιουργήσει προβλήματα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα σε Σελλά, Αργυρά, Άνω και Κάτω Καστρίτσι αυτά βρίσκονται σε ύφεση. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν άμεσα τις αναζωπυρώσεις. Άλλωστε καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη, ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι συνέχισαν να περνούν ώρες αγωνίας, μένοντας έξω από τα σπίτια τους, αφού ανησυχούσαν για την εξέλιξη της φωτιάς.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αττική: Δολοφονία 81χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα

Δολοφονημένος βρέθηκε τη νύχτα 81χρονος στο διαμέρισμα που διέμενε μόνος του, στην οδό Πάτμου 2 στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ τα αίτια της δολοφονίας δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.
Ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός από συγγενείς του, οι οποίοι τον αναζητούσαν τις τελευταίες μέρες και δεν έδινε σημεία ζωής. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με την παρουσία της αστυνομίας και κλειδαρά άνοιξαν το διαμέρισμα και τον βρήκαν νεκρό. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έκανε αυτοψία, το θύμα φέρει τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και πιθανόν και σε άλλα σημεία του σώματος του, που θα διευκρινιστούν στην νεκροτομή, δεδομένου ότι ο θάνατος προσδιορίζεται χρονικά περίπου μια εβδομάδα πριν και έχει αρχίσει η αποσύνθεση. Το διαμέρισμα δεν έφερε ίχνη παραβίασης, αλλά είναι λίγο αναστατωμένο, σαν κάποιος να το έχει ερευνήσει, γι' αυτό εξετάζεται ως πιθανό κίνητρο του εγκλήματος η ληστεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής που ασχολούνται με την υπόθεση, αναζητούν για να καταθέσει για την υπόθεση, μια γυναίκα, ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που φιλοξενούσε τον τελευταίο καιρό ο 81χρονος και η οποία έχει εξαφανιστεί.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αθήνα: Ο πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Το πρώτο θύμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα, μετά από τσίμπημα κουνουπιού κατέγραψε χθες το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για έναν 75χρονο άνδρα από τα Κάτω Πατήσια, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα της νόσου από το νευρικό σύστημα και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ο άτυχος άνδρας κατέληξε στο Ιπποκράτειο, παρότι έγινε άμεσα εργαστηριακός έλεγχος από τους γιατρούς, που εκτίμησαν ότι είχε μολυνθεί, μετά από τσίμπημα κουνουπιού, με τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


Χανιά: Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά στην Κίσσαμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κίσσαμο Χανίων μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και Αμυγδαλοκεφάλι. Μέχρι τώρα έχουν καεί γεωργικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Παπαδιανά. Σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά σπίτια κυρίως αγροικίες στους οικισμούς Παπαδιανά Βάθη, Θεοδωριανά Σημαντηριανά, Αμυγδαλικεφάλι και Πλοκαμιανά. Κάτοικοι των περιοχών αυτών ανέφεραν ότι κάηκαν και ζώα.
Σε όλη την διάρκεια της νύκτας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή μαζί με ομάδες εθελοντών αλλά και πολίτες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που ξεπερνούσε τα 20 χιλιόμετρα. Από νωρίς το πρωί τις επίγειες δυνάμεις ενισχύει και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com