Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Διπλασιάζεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών


Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων από 15% στο 30% συμφωνήθηκε με την τρόικα κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εκταμίευση της δόσης.

Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει ούτε χρεοκοπία ούτε ελληνική έξοδος


Συμφώνησε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν θα υπάρξουν «ανεξέλεγκτες εξελίξεις» στην ευρωζώνη, όπως ενδεχόμενη χρεοκοπία ή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

Άκαρπη η συνάντηση βενζινοπωλών - Στουρνάρα


Χωρίς συμφωνία έληξε η συνάντηση των φορέων της αγοράς καυσίμων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για το πετρέλαιο θέρμανσης. Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν, πλέον, συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ εμμένουν στη σύσταση προς τα μέλη τους να μην διακινούν πετρέλαιο θέρμανσης στην αγορά.

Σε κινητοποιήσεις οι επιστημονικοί φορείς της χώρας


Στον δρόμο βρίσκονται από σήμερα οι επιστημονικοί κλάδοι της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση φορολογικά μέτρα σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές.

Χωρίς δικηγόρους η χώρα για ένα τριήμερο

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισε σήμερα την μετατροπή της μονοήμερης πανελλαδικής αποχής που έχει κηρύξει για μεθαύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 σε τριήμερη αποχή. Δηλαδή οι δικηγόροι θα απέχουν πανελλαδικά κατά το τριήμερο 17 έως 19 Οκτωβρίου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Σήμερα η συνάντηση βενζινοπωλών με το Γιάννη Στουρνάρα


Με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης θα συναντηθεί αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έπειτα από αίτημα των συνδικαλιστών. Η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης έχε ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι απειλούν με «εμπάργκο» στις παραδόσεις.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στην Ευελπίδων


Αιματηρό επεισόδιο με ένα νεκρό και ένα τραυματία σημειώθηκε το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Όλα έγιναν στο κτίριο 9 του πρωτοδικείου Αθηνών όταν μια γυναίκα Ρομά έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα ένα νεκρό και ένα τραυματία. Τα θύματα οδηγούνταν στον ανακριτή κατηγορούμενα για τη δολοφονία του γιου της πέρυσι.