Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πάτρα: Βελτιώνονται τα μέτρα ασφαλείας στο νέο λιμάνι

Βελτιώνονται τα μέτρα ασφαλείας στο νέο λιμάνι της Πάτρας με την κατασκευή πύλης ελέγχου πεζών επιβατών και νέας εξωτερικής περίφραξης. Μάλιστα με την κατασκευή της περίφραξης αναμένεται να βελτιωθεί η εξωτερική εικόνα του λιμανιού κατά μήκος της Ακτής Δυμαίων. Τα έργα αυτά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 2.861.000 ευρώ και προβλεπόμενη χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης τους 13,5 μήνες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του έργου «η εφαρμογή των νέων κανόνων ασφαλείας και ιδιαίτερα του κώδικα ISPS στις εγκαταστάσεις του νέου λιμανιού της Πάτρας επιβάλει τη βελτίωση της ασφάλειας των χώρων και εγκαταστάσεων και τον έλεγχο των επιβατών».
Σε ό,τι αφορά στην πύλη έλεγχου πεζών επιβατών, σύμφωνα πάντα με το τεχνικό δελτίο του έργου, θα είναι ένα κτίριο, στον εξωτερικό χώρο του υπάρχοντος σταθμού επιβατών. Εσωτερικά το κτίριο αυτό θα έχει την κατάλληλη διαρρύθμιση και θα εξοπλισθεί με σύγχρονο εξοπλισμό για να εξυπηρετεί τις ανάγκες ελέγχου της εισόδου και εξόδου των επιβατών. Ενδεικτικά, ο εξοπλισμός της πύλης θ' αποτελείται από σκάνερ αποσκευών, μαγνητική πύλη κ.α. Η κατασκευή της περίφραξης θ' ακολουθήσει το όριο της λιμενικής ζώνης, το δε συνολικό μήκος της περίφραξης είναι 2,2 χιλιόμετρα και ο τρόπος κατασκευής του θα είναι συμβατός με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα που κατατέθηκε απ' τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ενός έργου απολύτως αναγκαίου για το λιμάνι αλλά και για την πόλη». Επίσης τόνισε ότι πέραν των ζητημάτων ασφάλειας που θα ρυθμιστούν με την ολοκλήρωση του έργου, είναι σημαντικό ότι θα απομακρυνθεί ο σημερινός πρόχειρος περίβολος και θα αντικατασταθεί με μια υποδομή συμβατή με την σπουδαιότητα, τον ρόλο και την εικόνα ενός νέου, σύγχρονου λιμανιού όπως είναι το λιμάνι της Πάτρας».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αθήνα: Δικογραφίες για συμμετέχοντες στους βανδαλισμούς του Φεβρουαρίου

Δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίστηκαν από την Αστυνομία σε βάρος 28 ατόμων, που όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι διωκτικές αρχές ταυτοποιήθηκαν από τις έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας, για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια (βανδαλισμούς και λεηλασίες) καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πρόκειται για 22 άτομα ελληνικής υπηκοότητας, (16 άνδρες και 6 γυναίκες), καθώς και έξι αλλοδαπούς (5 άνδρες και 1 γυναίκα). Συνολικά οι δράστες είναι ηλικίας από 18 έως 48 ετών και διαμένουν σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Ηλείας, Αχαΐας, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης. Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι πληροφορίες από πολίτες, οι οποίοι τηλεφώνησαν στους τηλεφωνικούς αριθμούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών, μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα, με άδεια του εισαγγελέα, βίντεο και φωτογραφίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια.
Οι 28 κατηγορούνται –κατά περίπτωση– για εμπρησμούς και εκρήξεις, παραβάσεις σχετικά με τα όπλα και εκρηκτικές ύλες, για επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ναρκωτικά και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επιπλέον, κατηγορούνται –κατά περίπτωση– για κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο, για βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για αντίσταση και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
Ειδικότερα, φέρονται ότι συμμετείχαν σε φθορές και λεηλασίες σε οπλοπωλείο στην Ομόνοια, καταστημάτων ρούχων και άλλων ειδών, φωτογραφικών ειδών, κινητής τηλεφωνίας, κοσμηματοπωλείων και μιας τράπεζας. Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι συμμετείχαν σε ομάδες, οι οποίες πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, τραυματίζοντας αστυνομικούς, ενώ πυρπόλησαν και μια μοτοσικλέτα της ομάδας «ΔΙΑΣ». Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αττική: Διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης

Ηρωίνη βάρους 8,3 κιλών βρέθηκε στην κατοχή 33χρονου ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη χτες το πρωί στις Αχαρνές από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως στην περιοχή του Μενιδίου. Εκτός από την ηρωίνη κατασχέθηκε περίπου ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης, περίπου 10 γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και ένα πιστόλι, 60 φυσίγγια, 90 κροτίδες, 7.465 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εΕισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com