Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η Τρόικα πιέζει για αποκρατικοποιήσεις


Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της «τρόικας» μετά τις τελευταίες ειδήσεις και τη φημολογία που επικρατεί στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Όπως πληροφορείται «Το Βήμα» και σύμφωνα με πηγές της τρόικας, σχόλια όπως αυτό του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη ότι δεν πρέπει να αποκρατικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ, καθώς και το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις (όπου γίνεται μία προσπάθεια να απαλυνθούν ορισμένα σημεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, όπως π.χ η διατήρηση της κυριότητας του κράτους επί των δικτύων) θεωρούνται ως προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να υποχωρήσει από τους στόχους που έχουν τεθεί με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Επιπλέον, εκφράζεται πολύ μεγάλη ανησυχία για πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί κινήσεων της κυβέρνησης για τον διορισμό ημετέρων σε διάφορες θέσεις. «Πρόκειται για επιστροφή σε πρακτικές παλαιού τύπου που βλέπουμε έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση», τονίζουν πηγές της τρόικας, έχοντας προφανώς υπόψη τους τόσο τις αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα, όσο επίσης και στις υπόλοιπες που σχεδιάζονται σε ΔΕΚΟ ή και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Εκφράζουν παράλληλα την ελπίδα ότι η Ελλάδα έχει πλέον μάθει ότι «αυτό ακριβώς το είδος νεποτισμού και δημιουργεί δυσπιστία στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της. Καλλιεργεί την εντύπωση ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα», καταλήγουν, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι κινήσεις παρακολουθούνται πολύ στενά.
Ειδικότερα πάντως για τις αποκρατικοποιήσεις, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ακόμη και ανακοινώσεις όπως αυτή που σχεδιάζεται για την Πέμπτη, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, περί επίσπευσης των διαδικασιών και διεύρυνσης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί ότι η Αθήνα επιδιώκει να μην υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που προβλέπει το Μνημόνιο στον τομέα αυτόν. «Χρειάζονται πράξεις, όχι ανακοινώσεις και κενές υποσχέσεις», τονίζουν πηγές της τρόικας, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία υποχώρηση από τους συμφωνηθέντες στόχους των αποκρατικοποιήσεων δεν θα γίνει αποδεκτή από την Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Πηγή: www.tovima.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Νεκρός ο άνδρας που έπεσε από την Ακρόπολη


Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο άνδρας ο οποίος το πρωί έπεσε στο κενό από τον βράχο της Ακρόπολης και διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος, με κατάγματα στο κεφάλι και το σώμα του, στον Ερυθρό Σταυρό, όπου κατέληξε. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για έναν 42χρονο, υπάλληλο της Αγροτικής Τράπεζας στο κατάστημα της οδού Πανεπιστημίου. Το πρωί πήγε κανονικά στην εργασία του, αλλά κάποια στιγμή είπε στους συναδέλφους του ότι είχε κάποια δουλειά και έφυγε. Λίγη ώρα αργότερα, έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Πάνω του βρέθηκε μόνο ένα σημείωμα με τα στοιχεία του. Για τις συνθήκες της πτώσης διενεργείται προανάκριση από τις αστυνομικές αρχές.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


Τραυματίστηκε πέφτοντας από την… Ακρόπολη

Από τον βράχο της Ακρόπολης έπεσε άνδρας, ηλικίας 45 ετών, πίσω από τον χώρο του Θεάτρου Διονύσου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Το περιστατικό συνέβη σήμερα στις 9.30 το πρωί, μπροστά στα μάτια αρκετών τουριστών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον Ιερό Βράχο, ενώ οι φύλακες ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής ανέσυραν τον 45χρονο ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με τραύματα στο κεφάλι, όπου και νοσηλεύεται. Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της πτώσης και αν πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας ή ατύχημα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Καλαμάτα: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Μεγάρου Χορού


Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται έλεγχος σε όλα τα επίπεδα και επιδιόρθωση ατελειών και λεπτομερειών.
Σήμερα το κτίριο επισκέφθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη και με δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των κατασκευών και την ποιότητα του έργου. Όπως επισημαίνεται από το δήμο Καλαμάτας, εντός των ημερών το κτίριο ηλεκτροδοτείται και ακολουθούν οι αναγκαίες δοκιμές στα πολλά και πολύπλοκα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα που διαθέτει.
Κατά τη φετινή διοργάνωση του 18ου Φεστιβάλ Χορού, που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες, ο εξωτερικός χώρος του μεγάρου θα διατεθεί για μία μόνο παράσταση, ενώ τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com