Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώνουν για εξετάσεις και νοσήλια


Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα αναγκαστούν για μία ακόμη φορά να πληρώνουν για τις ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και για τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές από τις 8 Οκτωβρίου, καθώς γιατροί, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές διακόπτουν τη παροχή υπηρεσιών λόγω των χρεών του ασφαλιστικού φορέα.

Ανοίγει ο δρόμος αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ


Εγκρίθηκαν σήμερα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ οι εισηγήσεις για τη σύμβαση προμήθειας αερίου από τη ΔΕΠΑ, καθώς και η παραίτηση από την «οψιόν» εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ που κατείχε η ΔΕΗ. Με τις αποφάσεις αυτές κλείνουν πολυετείς εκκρεμότητες και ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ / ΔΕΣΦΑ.

Ν. Δένδιας: Μέσα στο φθινόπωρο η αναδιάρθρωση της αστυνομίας


«Μέσα στο φθινόπωρο θα υπάρξει συνολικός σχεδιασμός αναδιάρθρωσης της αστυνομίας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στατικότητας που εμφανίζει, να γίνει κινητική, καλύτερα κατανεμημένη και αποτελεσματική και να μπορεί έτσι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κράτους».

Κατάθεση Καπελέρη, Μπίκα για τη «λίστα Λαγκάρντ»


Κατάθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» έδωσαν ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και ο πρώην πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας. Ο κ. Καπελέρης φέρεται να επανέλαβε στον κ. Πεπόνη όσα υποστήριξε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου είχε κληθεί για την υπόθεση της λίστας καταθετών στην τράπεζα HSBC.

Τεταμένη η κατάσταση έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ

Ένταση επικρατεί έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (ΓΑΔΑ), όπου έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς και από άλλους εργασιακούς χώρους. Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων κάνουν λόγο για δεκάδες προσαγωγές συναδέλφων τους, ενώ οι συγκεντρωμένοι πετούν προς την είσοδο του κτιρίου κροτίδες και άλλα αντικείμενα. Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, αλλά και βουλευτές. Από την κινητοποίηση, έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Συμπλοκές έπειτα από εισβολή διαδηλωτών στο Πεντάγωνο


Ένταση επικρατεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας όπου εργαζόμενοι από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά παραβίασαν την πύλη ξηλώνοντας τα ρολά, μπήκαν στον… αύλειο χώρο του Πενταγώνου φτάνοντας μέχρι το Γενικό Επιτελείο όπου πραγματοποιούν κατάληψη στα σκαλιά του.