Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Λάρισα: Εικαστική έκθεση για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Εικαστική έκθεση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, λειτούργησε επί ένα τετραήμερο στην Λάρισα στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο», με την συμμετοχή 30 Ελλήνων καλλιτεχνών και στόχο τα έσοδα να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της Έκθεσης ανήκει στον Ανθρωπιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Φιλότης», που έχει έδρα την Λάρισα, με μέλη Λαρισαίους αλλά και Βολιώτες και Αθηναίους, σε συνεργασία με την εικαστικό Εύα Βασδέκη και την ψηφιδογράφο Άννυ Ψαρρά – Περίφανου. Συνολικά εκτίθενται 40 έργα , από τα οποία τα περισσότερα ζωγραφικής, ενώ υπάρχουν και χαλκογραφίες και ψηφιδωτά και οι τιμές είναι ενδεικτικές. Ενώ, σημαντική είναι και η ανταπόκριση των Λαρισαίων στο εγχείρημα, παρότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, καθώς σήμερα κλείνει τις πύλες της η έκθεση, θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων προκειμένου να βοηθηθούν ιδρύματα της πόλης αλλά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Αττική: Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

Για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο άτομα, χθες το βράδυ στο Περιστέρι και στο Ίλιον. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από πληροφορία για αλλοδαπούς που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών, εντόπισαν δύο Αλβανούς ηλικίας 23 και 39 ετών, καθώς και σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών, και τους συνέλαβαν. Κατασχέθηκαν 56 κιλά και 300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης και άλλα πειστήρια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αττική: Δύο ληστείες σε σπίτια στη Βάρη και στο Πόρτο Ράφτη

Δύο εισβολές ληστών σε σπίτια σημειώθηκαν το πρωί, στη Βάρη και στο Πόρτο Ράφτη. Στις 05.00, δύο άγνωστοι μπήκαν σε διαμερισμα αλλοδαπού στον 2ο όροφο πολυκατοικίας, στη Βάρη, τον ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και του άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Στις 06.25, τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε μονοκατοικία στο Πόρτο Ράφτη και, πάλι με την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν άγνωστο ποσό από τον Έλληνα ιδιοκτήτη και διέφυγαν. Οι δράστες αναζητούνται.

Κρήτη: Πλούσια καλλιτεχνικά και μουσικά δρώμενα στο φεστιβάλ «Μάταλα 2012»

Πλούσια καλλιτεχνικά και μουσικά δρώμενα, χορό και παράλληλες εκδηλώσεις, όλες δωρεάν για το κοινό, θα περιλαμβάνει το φεστιβάλ «Μάταλα 2012», που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 2 έως 4 Ιουνίου, με τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Φαιστού.
Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι και απέκτησε πανελλήνια αλλά και παγκόσμια απήχηση. Στον επιτυχημένο θεσμό που αναδεικνύει και προβάλλει την Κρήτη αναφέρθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, σε συνέντευξη τύπου, παρουσία εκπροσώπων από μουσικά σύνολα που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο Φεστιβάλ.
«Είναι υποχρέωση μας να στηρίζουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Η λογική της περιφέρειας δεν είναι να κάνει τις δικές της εκδηλώσεις-φεστιβάλ. Προτιμά να στηρίζει πολιτιστικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες των δήμων, των πολιτιστικών φορέων της κοινωνίας, και να συμμετέχει στην συνδιοργάνωση αυτών. Η εκδήλωση αυτή προβάλλει τον νότο, και η δουλειά που κάνει η δήμαρχος Φαιστού αναδεικνύει ολόκληρο τον νότο της Κρήτης, και εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή που μεταξύ άλλων τονώνει τουριστικά τον τόπο», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.
Πρόκειται για μια «ζωντανή σκηνή», δήλωσε από την πλευρά της η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, προσθέτοντας πως μέσα από το φεστιβάλ «θέλουμε να στείλουμε μηνύματα αισιοδοξίας, και ειρήνης. Θέλουμε αυτή η γκρίζα και σκούρα εικόνα που υπάρχει ειδικά στις καρδιές των Ελλήνων, να υπάρξει το τριήμερο αυτό μια όμορφη απόδραση».
Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων καλλιτεχνών και ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και τραγουδιστής μιούζικαλ Πίτερ Κάρεϊ (Πέτρος Καραγιάννης), ο οποίος το φετινό καλοκαίρι θα συμμετάσχει και σε άλλες εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.