Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ευελπίδων: Μηνύσεις σκοπεύει να καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης


Συνοδευόμενος από περίπου έξι άνδρες, ντυμένους με σκούρα ρούχα και κασκέτα, προσήλθε σήμερα στην Εισαγγελία ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, που την Πέμπτη χαστούκισε στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει τότε τη σύλληψή του για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Ο Κασιδιάρης κρυβόταν τις προηγούμενες μέρες, μέχρι να λήξει το αυτόφωρο.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, θα υποβάλει μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα για παράνομη κατακράτηση και σε βάρος του δημοσιογράφου -ήταν παρών στο στούντιο- Αντώνη Δελατόλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.
Όπως ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του γελοίου φασιστικού μορφώματος, θα ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Αντώνη Δελατόλα για να εντοπιστεί αν έγινε διάλογος με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου και για «να ενημερωθεί η κοινή γνώμη αν ο δημοσιογράφος αποκαλεί την προϊσταμένη "Ελένη μου". Τότε θα διαπιστωθεί αν μιλάμε για προσβολή του θεσμού της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Κασιδιάρης.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι αναβλήθηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου από το Μονομελές Κακουργιοδικείο η δίκη του Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του που αφορά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ο Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή σε πέντε άγνωστους οι οποίοι χτύπησαν με γκλομπ και μαχαίρωσαν έναν μεταπτυχιακό φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα. Σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στον βουλευτή.
Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι συνέδραμε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ρέθυμνο: Σύλληψη για απόπειρα βιασμού

Για απόπειρα βιασμού, σε βάρος 19χρονης Ελληνίδας, συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, 35χρονος υπήκοος Αιγύπτου ο οποίος διέμενε παράνομα στην πόλη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 35χρονος μπήκε στις 9-06-2012 το πρωί, στο δωμάτιο του σπιτιού της 19χρονης, ενώ εκείνη κοιμόνταν και προσπάθησε να τη βιάσει. Η άμεση και δυναμική αντίδραση της νεαρής είχε ως αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή και άμεσα να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Μετά από έρευνα, ο 35χρονος εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μεσσηνία: Σύλληψη 37χρονου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απόπειρες κλοπής κατηγορείται ένας 37χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην Μεσσήνη της Μεσσηνίας. Λίγο πριν τη σύλληψή του, είχε διαρρήξει αυτοκίνητο και είχε αφαιρέσει μια ηλεκτρονική συσκευή, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια, ενώ είχε αποπειραθεί να διαρρήξει ακόμα ένα όχημα, καθώς και ένα κατάστημα.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε, επίσης, πως ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από 25 Μαρτίου κι ως τα τέλη Μαΐου, είχε διαρρήξει επτά οχήματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές, τσάντες, καθώς και χρηματικά ποσά. Ο 37χρονος θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com