Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Θέλουν να στείλουν 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία στη Ρόδο και την Κρήτη


Για την πιθανότητα μαζικής αποχώρησης Σύριων πολιτών από τη χώρα τους, προετοιμάζεται και η Ελλάδα. Σχετικό σενάριο έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τη συνεργασία του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σενάριο, όπως έγινε γνωστό από πηγή του υπουργείου, είναι υποθετικό έως στιγμής και προβλέπει τη φιλοξενία από την Ελλάδα 20.000 προσφύγων, αν χρειαστεί. Αντίστοιχα, η Τουρκία θα μπορεί να φιλοξενήσει 130.000 πρόσφυγες και η Κύπρος 48.000. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου, οι Σύριοι που τυχόν φτάσουν στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθούν σε κέντρα προσφύγων, τα οποία έχουν οριστεί στη Ρόδο και την Κρήτη και όχι σε κέντρο πρώτης υποδοχής προσφύγων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr 

Υπ. Εργασίας: Περισσότερες από 100 οι ανασφάλιστες αποκλειστικές νοσοκόμες


Περισσότερες από 100 ανασφάλιστες αποκλειστικές νοσοκόμες εντόπισαν μέσα σε ένα βράδυ τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Εργασίας σε νοσοκομεία των Αθηνών, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της Εδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 09/10/2012 διαπιστώθηκε η απασχόληση 133 ανασφάλιστων αλλοδαπών, ως αποκλειστικών νοσοκόμων, χωρίς πιστοποιητικά υγείας και νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής και εργασίας. Στα γραφεία προϊσταμένων βάρδιας των Νοσοκομείων δεν τηρούνταν στοιχεία παρουσίας των παράνομων αλλοδαπών στους θαλάμους ασθενών, ενώ από την αστυνομική δύναμη συνοδείας των κλιμακίων ελέγχου, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr 
 

K. Χατζηδάκης: Κονδύλια 1 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κονδύλια ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για την απασχόληση θα αρχίσουν να «πέφτουν» στην αγορά, μετά την έγκριση της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ που αναμένεται τον Δεκέμβριο. Τα χρήματα αυτά θα μεταφερθούν από κονδύλια που είχαν αρχικά υπολογιστεί για την ψηφιακή σύγκλιση και για τη διοικητική μεταρρύθμιση, συνολικού ύψους 382 εκατ. ευρώ, ενώ 880 εκατ. ευρώ θα μεταφερθούν από ανακατανομή πόρων στα ΠΕΠ και αφορούσαν στο περιβάλλον.

ΕΛΣΤΑΤ: Η ανεργία έσπασε (επίσημα) τον Ιούλιο το «φράγμα» του 25%

Έσπασε και το «φράγμα» του 25% η ανεργία στη χώρα και διαμορφώθηκε στο 25,1% τον Ιούλιο φέτος, καθώς πλέον περισσότερα από 1.000 άτομα χάνουν τη δουλειά τους κάθε ημέρα. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.261.604 άτομα και προκαλείται σοκ από το γεγονός ότι οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 377.991 άτομα (αύξηση 42,8%) σε σχέση με τον Ιούλιο 2011 (ποσοστό ανεργίας 17,8%) και κατά 23.255 άτομα (αύξηση 1,9%) σε σχέση με τον Ιούνιο φέτος (ποσοστό ανεργίας 24,8%).

Κ. Λαγκάρντ: Πρέπει να δοθεί δυο χρόνια επιμήκυνση στην Ελλάδα

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να δοθεί στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος δύο ετών, μέχρι το 2016, για να επιτύχει τον περιορισμό των ελλειμμάτων της κατ΄ εφαρμογή των απαιτήσεων των διεθνών πιστωτών της.