Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Στο τέλος του μήνα οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2012, οι υποψήφιοι για την επιλογή στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο. Από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.
Η υπουργός Παιδείας Φρ. Κιάου σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες θα γνωστοποιηθούν στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου ενώ στο τέλος Αυγούστου, όπως πάντα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις.
Η υπουργός αναφέρθηκε όμως και στο θέμα με την αναστάτωση στο θέμα της Φυσικής που προκλήθηκε εξ αιτίας μιας ελλιπούς διατύπωσης της ερώτησης Γ4. Απέδωσε το θόρυβο σε «μιντιακό πανικό και πολιτικές σκοπιμότητες». Επισήμανε ότι η εξεταστική επιτροπή ενήργησε υπό το κράτος πίεσης και μάλιστα χρησιμοποίησε την φράση «βρέθηκε εν ύπνω» από την ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών που επεσήμαινε το λάθος. Οδηγήθηκε στην πρώτη οδηγία της ακύρωσης του ερωτήματος, όπως είπε, μετά την ανακοίνωση της Ενωσης Φυσικών, που δεν ήταν σωστή, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά πρόσθεσε ότι τα μηνύματα που ελήφθησαν μετά από τα βαθμολογικά κέντρα οδήγησαν στη δεύτερη οδηγία που έπαιρνε πίσω την πρώτη η οποία μιλούσε για κατάργηση του ερωτήματος.

Περισσότερες ειδήσεις στο: http://lpyrgos-blogspot.com

ΙΚΑ: Εντείνει τους ελέγχους για αδήλωτη εργασία

Βιοτεχνίες φασόν που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ετοίμων ενδυμάτων χωρίς παραστατικά, με προκάλυψη τη δήθεν επιδιόρθωση ενδυμάτων, εντόπισε στη Νέα Φιλαδέλφεια μικτό κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ), του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειανατολικής Αττικής.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχε εισαγγελέας, με την εντολή του οποίου παραβιάστηκαν τα λουκέτα και οι βαριές πόρτες που άνοιγαν μόνον κατά την άφιξη των αλλοδαπών, για να κλειδώσουν αμέσως μετά με αυτόματο τρόπο. Στο εσωτερικό αυτών των «βιοτεχνιών» εντοπίστηκαν δεκάδες ανασφάλιστοι αλλοδαποί, οι οποίοι εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια και μηχανές που λειτουργούν σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο.
Οι επιθεωρητές του ΙΚΑ, που συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τους ελέγχους, παρά τη χαλαρότητα της προεκλογικής περιόδου, καταχώρισαν 88 ανασφάλιστους αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν και μοίρασαν πρόστιμα 44.000 ευρώ σε βάρος τριών επιχειρήσεων, εκτός των εισφορών και των άλλων κυρώσεων, που θα επιβληθούν στη συνέχεια. Η Αστυνομία έκανε 60 συλλήψεις ατόμων που δεν διέθεταν άδεια παραμονής και εργασίας.

Περισσότερες ειδήσεις στο: http://lpyrgos.blogspot.com

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία με 580 δενδρύλλια

Φυτεία με 580 δενδρύλλια κάνναβης καμουφλαρισμένα μέσα σε ελαιόδεντρα, εντοπίσθηκε στην αγροτική τοποθεσία «Μπαΐση» του δημοτικού διαμερίσματος Κρουσώνα του δήμου Μαλεβιζίου. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, μετά από πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν τη φυτεία μέσα σε ελαιόφυτο σε σημείο με φυσική περίφραξη αλλά και τεχνητή, από κλαδιά ελαιόδεντρων, καθιστώντας έτσι δύσκολο τον εντοπισμό της.
Μέσα σε αυτό εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, 580 δενδρύλλια κάνναβης, επιμελώς καλλιεργημένα ύψους από 0,30 μ έως 1,10 μ. Επίσης, μέσα σε λάκκο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 λευκά πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης με χώμα, μέσα στα οποία υπήρχαν μικρά δενδρύλλια κάνναβης, μήκους από 5 έως 10 εκ. Κατά την έρευνα στον χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πλήρης μηχανισμός αυτόματου ποτίσματος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί για την άρδευση των δενδρυλλίων. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Περισσότερες ειδήσεις στο: http://lpyrgos.blogspot.com

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Αργολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το μεσημέρι στη θέση Μακρυβούνι, στα Λευκάκια Αργολίδας. Την νύχτα, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν τη φωτιά, όμως λόγω των ανέμων που άρχισαν να πνέουν το πρωί, το πύρινο μέτωπο είναι και πάλι ενεργό. Μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο δίνουν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 28 άνδρες και 14 οχήματα. Μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 2.000 στρέμματα καλλιεργειών και χορτολιβαδικής έκτασης.

Περισσότερες ειδήσεις στο: http://lpyrgos.blogspot.com