Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Twitter: Έκλεισαν λογαριασμοί από τους οποίους διακινούταν υλικό παιδικής πορνογραφίας

Την άμεση παρέμβαση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσε η χτεσινή «βροχή» καταγγελιών ότι από δύο λογαριασμούς του Twitter διακινείται υλικό παιδική πορνογραφίας. Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία τα στελέχη της υπηρεσίας «διενήργησαν ψηφιακή διαδικτυακή ανάλυση - αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι χρήστες του Twitter με ονόματα «@many501611"» και «@BBen1998» διαμοίραζαν φωτογραφικό υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες». Οι λογαριασμοί διαγράφηκαν ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αστυνομικές Αρχές των χωρών, όπου προέρχονται οι συγκεκριμένοι χρήστες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Πάρος: Τον σκότωσαν ενώ προσπαθούσε να εμποδίσει ληστεία

Νεκρός από τρεις σφαίρες κακοποιού έπεσε σήμερα το πρωί στη Νάουσα της Πάρου ένας άντρας ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει ληστεία που εκδηλώθηκε σε υποκατάστημα της Alpha bank στο νησί. Στις 8.20 το πρωί, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα, ενώ ένας τέταρτος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου και τους περίμενε για τη διαφυγή. Την ώρα ου διεξαγόταν η ληστεία, ένας άντρας αγνώστων έως τώρα στοιχείων, προσπάθησε με αυτοθυσία να σταματήσει τους δράστες. Χωρίς δισταγμό πυροβόλησαν εναντίον του και τον σκότωσαν. Το νησί έχει αποκλειστεί και γίνονται εκτεταμένες έρευνες για τη σύλληψη των δραστών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Καλαμάτα: Απομάκρυνση των λαθρομεταναστών ζητάει ο δήμαρχος από αστυνομία και εισαγγελέα

Την άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την μεσσηνιακή πρωτεύουσα και τα χωριά του δήμου ζητάει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με έγγραφό του στον εισαγγελέα, τον αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου και τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας.

Ο δήμαρχος στο έγγραφό του επισημαίνει ότι, «στην περιφέρεια του δήμου Καλαμάτας είναι κοινή η διαπίστωση του γεγονότος της συνάθροισης και εγκατάστασης λαθρομεταναστών σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς (π.χ. εγκαταλελειμμένα κτίρια), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονα προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης μας».

Σημειώνει πως, «στον περιβάλλοντα χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, του μηχανοστασίου Καλαμάτας, αλλά και στον χώρο του δημοτικού πάρκου ΟΣΕ, έχει διαπιστωθεί η συχνή παρουσία λαθρομεταναστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους υπαίθριους ή στεγασμένους χώρους ως αφοδευτήριο» κι υπογραμμίζει πως επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά στους υπαλλήλους του δήμου που ελέγχουν τους χώρους αυτούς, ενώ θέτει και θέμα κινδύνου προσβολής της δημόσιας υγείας.

Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρει επίσης ότι ανάλογο πρόβλημα με συνάθροιση λαθρομεταναστών, παρατηρείται και στα χωριά Άρη κι Αρφαρά και καταλήγοντας τονίζει ότι, «το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και των προβλημάτων που δημιουργούνται από αυτήν πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα και προς την κατεύθυνση αυτή παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com