Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΓΣΕΕ: Στο 28% θα εκτιναχτεί η ανεργία με τις προτάσεις της Τρόικας

Την πρόβλεψη ότι η ύφεση για το 2013 θα είναι πάνω από 5,5% και ενδεχομένως η ανεργία να προσεγγίσει το 28%, αν εφαρμοσθούν τα μέτρα που προτείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, έκανε σήμερα, μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με το υψηλό κλιμάκιο της Τρόικας, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι όλες οι προβλέψεις της ΓΣΕΕ έχουν επαληθευθεί και προσέθεσε ότι το πρόγραμμα των δανειστών έχει αποτύχει, ενώ καταστρέφει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. «Είναι μια πολιτική καταστροφική που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να την αποδεχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η «θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις, στα διεθνή και τα ελληνικά δικαστήρια, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτό το κύμα της επίθεσης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το διάλογο των κοινωνικών εταίρων και τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε αυτόν, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας δήλωσε ότι «αν αποδεχθούν, κυβέρνηση και Τρόικα πως ό,τι συμφωνήσουμε εργοδότες – εργαζόμενοι θα νομοθετηθεί, όπως το έθετε και η συμφωνία μας στις 3 του Φλεβάρη, τότε εμείς θα το υπογράψουμε ως σύμβαση και θα καλέσουμε την κυβέρνηση να το νομοθετήσει».

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ακόμα ότι το μόνο που μπορεί να συζητήσει η ΓΣΕΕ είναι η αποκατάσταση του κατώτερου μισθού και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσέθεσε: «Τους είπαμε με απόλυτη καθαρότητα: αν ψάχνουν συνομιλητές τρελούς για να αποδεχθούν τις περικοπές των μισθών δεν πρόκειται να βρουν σ’ εμάς. Αν αποδέχονται ότι, εάν υπάρξει συμφωνία αποκατάστασης των κατώτερων μισθών, θα την σεβαστούν, τότε και εμείς θα στέρξουμε να κάνουμε διάλογο με τους εργοδότες και να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε πώς θα αποκαταστήσουμε τους κατώτερους μισθούς και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ένοπλη ληστεία με έναν τραυματία σε τράπεζα στην Αθήνα

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα στις 13.30 σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, επί της οδού Κ. Παλαιολόγου 4 στη Νέα Σμύρνη της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε στο χέρι τη διευθύντρια του καταστήματος και κατάφερε να αρπάξει άγνωστο χρηματικό ποσό. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τη σύλληψη του δράστη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Σύρος: Νεκρός 42χρονος ύστερα από επεισόδιο σε μπαρ

Υπέκυψε στα τραύματά του 42χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ στη Σύρο που πυροβολήθηκε, κατά τη διάρκεια επεισοδίου, λίγο πριν τις 5.30 τα ξημερώματα. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένας 61χρονος άνδρας εισέβαλε στο καφέ και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έριξε εύφλεκτο υγρό σε έναν από τους θαμώνες. Ο 42χρονος και οι υπόλοιποι πελάτες του καταστήματος προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και εκείνος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη στον θώρακα τραυματίζοντάς τον. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 42χρονο στο νοσοκομείο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο δράστης συνελήφθη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΟΤΟΕ: 24ωρη απεργία στις 30 Ιουλίου

Την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης στις τράπεζες, για την προσεχή Δευτέρα 30 Ιουλίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής της γραμματείας.

Η ΟΤΟΕ απαιτεί την εφαρμογή μίας άλλης πολιτικής, που θα αφορά στη λειτουργία των τραπεζών στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται στη χώρα μας, η οποία θα επικεντρώνεται:

- Στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

- Στη στήριξη των κοινωνικών αναγκών, με την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών.

- Στη δημιουργία προϋποθέσεων προστασίας και ενίσχυσης της απασχόλησης στη χώρα.

- Στην υπεράσπιση των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


Λάρισα: Κέρδισε τα 3 εκατομμύρια ευρώ στο ΛΟΤΤΟ

«Αν έχεις τύχει διάβαινε», λέει η παροιμία και σίγουρα είχε την τύχη με το μέρος του, Λαρισαίος ο οποίο συμπλήρωσε ένα δελτίο το ΛΟΤΤΟ, με μόνο 7 ευρώ, και βρέθηκε να κερδίζει 3 εκατομμύρια ευρώ, καθώς είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλα τζάκ-ποτ!
Το «χρυσό» δελτίο κατατέθηκε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Λάρισα και βρέθηκε κατά τη προχθεσινή διαλογή της 1.309ης κλήρωσης του ΛΟΤΤΟ στην πρώτη κατηγορία (6άρια). Το δελτίο ήταν πλήρες σύστημα, με 14 στήλες, και κόστισε 7 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου, Θωμάς Τοπουζλής, ο οποίος αρχικά ενημερώθηκε από συναδέλφους του ότι το τυχερό δελτίο κατατέθηκε στο πρακτορείο του, δεν έκρυβε την χαρά του, ενώ έλεγε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που δίνει σε τυχερό το πρακτορείο του.
Η είδηση ότι Λαρισαίος, που κρατάει την ανωνυμία του, κέρδισε ένα τόσο μεγάλο ποσό –και μάλιστα με ένα δελτίο των 7 ευρώ– βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Λάρισα και όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο υπερτυχερός που ευνοήθηκε από την τύχη και μάλιστα σε τόσο δύσκολες εποχές.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Προωθούνται ρυθμίσεις στο νόμο για τα πανεπιστήμια


Το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις «βελτιώσεις» στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, άναψαν χθες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Οι επικείμενες αλλαγές μπήκαν στο τραπέζι του διαλόγου και σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σύμπνοια για να προχωρήσει ο υπουργός Παιδείας σήμερα τις ρυθμίσεις στη Βουλή.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για την ανασυγκρότηση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο θα έχει τον τίτλο «Αθηνά» και θα περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, ακόμη και καταργήσεις τμημάτων ώστε να αναδιαμορφωθεί πλήρως η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στόχος είναι ο διάλογος, που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, να ολοκληρωθεί εγκαίρως, ώστε οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση να έχουν στο μηχανογραφικό της επόμενης χρονιάς τις σχολές και τα τμήματα που θα προκύψουν από το διάλογο και θα αποτελούν το νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com