Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Οι δάσκαλοι προειδοποιούν το υπουργείο Παιδείας για την αξιολόγηση

Προειδοποίηση για δυναμικές κινητοποιήσεις απευθύνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή τις τοποθετήσεις του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στη Βουλή για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, όπως και στο παρελθόν πράξαμε, θα ακυρώσουμε δυναμικά στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων», διευκρινίζουν οι δάσκαλοι στην επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι έχουν ταχθεί υπέρ της αξιολογικής αποτίμησης τόσο του εκπαιδευτικού έργου όσο και της εκπαιδευτικής πολιτικής, μιας αποτίμησης από τα «κάτω» -που θα πραγματοποιείται από τους εκπαιδευτικούς συλλογικά και όχι από μονοπρόσωπα όργανα- και θα έχει ως στόχο την ανίχνευση των προβλημάτων και το σχεδιασμό των αναγκαίων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση ανατροφοδότησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Οι δάσκαλοι θεωρούν, επίσης, ότι «η σύνδεση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης με την αξιολόγηση, η οποία θέτει φραγμούς μέσα από μια σειρά εντελώς αυθαίρετων ποσοστώσεων ανοίγοντας μέχρι και τον Καιάδα των απολύσεων, αποτελεί κόκκινη γραμμή και εχθρική ενέργεια κατά του κλάδου και δε γίνεται αποδεκτή. Ενδεχόμενη προσπάθεια εφαρμογής της, θα αποτελέσει αιτία πολέμου, αρχή μεγάλων συγκρούσεων και δημιουργίας έντασης στο σχολικό περιβάλλον. Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη αναλγησία και βαρβαρότητα».
Οι δάσκαλοι ζητούν ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση, να μην κατηγοριοποιηθούν οι μαθητές και τα σχολεία και να μη γίνει αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ναύπλιο: Έρευνες για τον φόνο 50χρονου άντρα


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση ανθρωποκτονίας 50χρονου, ο οποίος βρέθηκε χθες το βράδυ νεκρός στην Πυργέλα Άργους. Η σορός του άντρα βρέθηκε μέσα στο σπίτι του από συγγενικό του πρόσωπο και είχε εμφανή τραύματα στον αυχένα και την ωμοπλάτη από πυροβόλο όπλο. Στο σημείο του φόνου έσπευσε ιατροδικαστής, καθώς και το αρμόδιο συνεργείο του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές ενδείξεις σχετικά με την ταυτότητα ή τα κίνητρα των δραστών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αττική: Πουλούσε εξοπλισμό για… υποκλοπές

Συνελήφθη χθες στο Ηράκλειο Αττικής, από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ένας 33χρονος άντρας, διαχειριστής ιστοσελίδας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος διαφήμιζε και πουλούσε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα, κατάλληλο για την υποκλοπή και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών μέσω ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones.
Ειδικότερα, το λογισμικό παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας και καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου. Εκτός από αυτό όμως είχε παράλληλα τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων (SMS), αλλά και της γεωγραφικής θέσης εκπομπής του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS). Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα στον χρήστη, σε περίπτωση που δεχόταν η συσκευή κλήση από «απόρρητο» νούμερο, να προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου και στη συνέχεια να ενημερώνεται για τον αριθμό κλήσης, παρακάμπτοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών. Ο  άντρας διαφήμιζε ακόμα και προωθούσε συσκευές – «κοριούς», που τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή τους σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και 38.200 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η ποσότητα των συσκευών που έχουν διατεθεί στην αγορά. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενος για κακουργηματικές παραβάσεις που αφορούν στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών και στην πρόκληση για τέλεση κακουργήματος, από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών υποκλοπής τηλεφωνικών ή προφορικών συνομιλιών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κορυδαλλός: Η… Ροζ Πάνθηρας απέδρασε από τις φυλακές!

Από τις φυλακές Κορυδαλλού απέδρασε χθες μια γυναίκα σερβικής καταγωγής, η οποία είναι μέλος της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες». Η συγκεκριμένη συμμορία έχει διαπράξει μεγάλο αριθμό ληστειών σε κοσμηματοπωλεία. Η… Ροζ Πάνθηρας που απέδρασε είναι υπόδικη για κλοπές και εργαζόταν εντός των φυλακών Κορυδαλλού ως ελαιοχρωματιστής.
Η απόδραση της υποδίκου έγινε με την συνεργασία αγνώστου ενόπλου άνδρα, ο οποίος προφασίστηκε ότι επρόκειτο να παραδώσει υλικά (χρώματα) στην σερβικής καταγωγής γυναίκα. Την ώρα της παράδοσης των υλικών ο άνδρας χτύπησε την φύλακα σωφρονιστική υπάλληλο, η οποία έπεσε στο έδαφος, και μαζί με την υπόδικο απέδρασαν.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά τις αναφορές των σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου να διαπιστώσει κάτω από ποίες συνθήκες έγινε η απόδραση και να αναζητήσει ευθύνες. Λίγο αργότερα πάντως, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα η σωφρονιστική υπάλληλος, γιατί υπάρχουν υποψίες ότι είχε άμεση εμπλοκή στην απόδρασης της Ροζ Πάνθηρα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com