Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αττική: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές

Σε 24ωρη απεργία σε όλη την Αττική προχωρούν από σήμερα το βράδυ οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές μετά από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών & Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ). Η απεργία θα ξεκινήσει από σήμερα στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει ως αύριο στις 9.00 το βράδυ.
Οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις στον κλάδο και οι μειώσεις αμοιβών. Παράλληλα, το επιχειρησιακό Σωματείο των εργαζομένων στην ACS πραγματοποιεί 48ωρη απεργία, από σήμερα Τρίτη στις 11 το βράδυ ως το βράδυ της Πέμπτης και παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 τη νύχτα στα κεντρικά γραφεία της ACS, Πέτρου Ράλλη 45.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Χανιά: Ρατσιστική επίθεση σε βάρος οικονομικού μετανάστη

Προβληματισμό προκαλεί στις διωκτικές αρχές της Κρήτης το νέο κρούσμα –το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες– ρατσιστικής επίθεσης σε οικονομικό μετανάστη στα Χανιά.
Όπως έγινε γνωστό, θύμα της επίθεσης ήταν ένας άστεγος 25χρονος από την Αίγυπτο, ο οποίος την Κυριακή τα ξημερώματα δέχτηκε επίθεση από άγνωστα δυο άτομα στην περιοχή του Ξενία στην πλατεία Τάλω, οι οποίοι τον χτύπησαν με ξύλα και με λοστούς. Ο νεαρός Αιγύπτιος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν ένα νεφρό γιατί κινδύνευε η ζωή του. Ο 25χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων.
Η επίθεση σε βάρος του Αιγυπτίου είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες στα Χανιά, καθώς όπως καταγγέλθηκε στις αρχές, το βράδυ του Σαββάτου, τέσσερις άγνωστοι δράστες στην παραλία της Νέας Χώρας είχαν τραυματίσει δύο άστεγους Αλγερινούς που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων.
Η αστυνομία ερευνά τα πιθανά κίνητρα των δραστών, ενώ από μέλη που ανήκουν στο κοινωνικό στέκι μεταναστών, η επίθεση χαρακτηρίζεται ως ρατσιστική.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Τήλος: Έρευνες για τον εντοπισμό 77χρονου αγνοούμενου

Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Τήλου για τον εντοπισμό 77χρονου Άγγλου, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη. Στρατιώτες, αστυνομία και εθελοντές κάτοικοι «χτενίζουν» το νησί, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει έως τώρα να εντοπίσουν τον 77χρονο αλλοδαπό, ενώ από το μεσημέρι έρευνα διενεργεί και ελικόπτερο «Super Puma».
Ο 77χρονος μετέβη στην Τήλο την Τετάρτη 13 του μήνα για ολιγοήμερες διακοπές και θα παρέμενε στο νησί έως τις 17 Ιουνίου. Μάλιστα, είχε κάνει κράτηση και σε κατάλυμα όπου και παρέμεινε έως την Πέμπτη. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η τελευταία φορά που το προσωπικό του ξενοδοχείου είδε τον ηλικιωμένο αλλοδαπό. Οι υποψίες πως κάτι συμβαίνει άρχισαν ωστόσο να δημιουργούνται στους υπευθύνους του καταλύματος όταν για δύο συνεχόμενα πρωινά διαπιστώθηκε πως ο 77χρονος δεν είχε επιστρέψει για να κοιμηθεί στο δωμάτιο του. Τότε έγινε η επικοινωνία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο του 77χρονου αλλά και με την κόρη του, η οποία έχει παντρευτεί και διαμένει στη Ρόδο. Παράλληλα, ενημερώθηκε και ο δήμος Τήλου, όπου η δήμαρχος Μαρία Καμμά επικοινώνησε άμεσα με τον διοικητή της 95 ΑΔΤΕ ζητώντας τη συνδρομή του στις έρευνες.
Έτσι μονάδα του στρατού, αλλά και εθελοντές - κάτοικοι διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό του 77χρονου, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Σήμερα με παρέμβαση της κ. Καμμά άρχισε να πραγματοποιεί αναγνωστικές πτήσεις και ελικόπτερο κυρίως προς τις δύσβατες περιοχές της Τήλου. Στο νησί έχουν μεταβεί οι συγγενείς του 77χρονου οι οποίοι και περιμένουν με αγωνία κάποια αποτελέσματα από τις έρευνες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στα Άνω Λιόσια

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Λεωφόρο Φυλής στα Άνω Λιόσια, έξω από τον καταυλισμό των Ρομά. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 100 Ρομά επιτέθηκαν σε διερχόμενο λεωφορείο της ΕΘΕΛ, στο οποίο αφού αρχικά προξένησαν φθορές με πέτρες, στη συνέχεια κατέβασαν τον οδηγό και τους επιβάτες και έριξαν εύφλεκτο υγρό βάζοντας φωτιά για να το κάψουν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά οι Ρομά επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες και ξύλα, ενώ πυροβόλησαν και με κυνηγετικά όπλα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση σε όλη την περιοχή. Στη συνέχεια οι Ρομά κατέφυγαν στον καταυλισμό τους και τα επεισόδια έληξαν, ωστόσο παραμένουν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις. Για τα επεισόδια διενεργείται προανάκριση.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com