Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Βενζινοπώλες: Στα 1,60 ευρώ το πετρέλαιο αν αυξηθεί ο φόρος


Την αντίθεσή της με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι η τιμή του δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμα και στο 1,6 ευρώ το λίτρο. 

Νομικά εμπόδια στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες


Πολιτικό και οικονομικό αντίκτυπο σε όλα τα επίπεδα προκαλεί η απόφαση που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Πέμπτη, αναφορικά με την ύπαρξη μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόταση στο τραπέζι για νέο φόρο στους εκμισθωτές ακινήτων


«Ως τις 8 Οκτωβρίου πρέπει να έχουν "κλείσει" όλα τα μέτρα», σημειώνει υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να συμφωνηθεί σχεδόν το σύνολο των μέτρων (το 95%, τουλάχιστον, του πακέτου) ως την Κυριακή ενώ έγινε γνωστό ότι οι επικεφαλής της τρόικας είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσουν την Κυριακή ή την Δευτέρα και να επιστρέψουν πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

ΣΔΟΕ: Στο στόχαστρο τα οικονομικά 32 πολιτικών


Στη Βουλή απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έγγραφο με το οποίο επιβεβαιώνει ότι 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται αυτό το διάστημα από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκου Τσούκαλη, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι ο αριθμός των προσώπων που ελέγχονται δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου. 

Αττική: Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 30/9 οι φαρμακοποιοί

Επιμένουν στη σκληρή γραμμή οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, οι οποίοι αποφάσισαν αργά χθες το βράδυ, στη γενική τους συνέλευση, παράταση της κινητοποίησής τους έως το τέλος του μήνα. Δηλαδή θα συνεχίσουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Αθήνα: Χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει τα σωματεία εργαζομένων σταθερής τροχιάς. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, βρίσκονται οι ίδιοι, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αντιμέτωποι με καινούργια, πρωτοφανή σε σκληρότητα μέτρα, που απεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα. Επισημαίνουν, επίσης, ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους και μια νέα μείωση θα τους οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή. Τέλος, εκφράζουν για άλλη μια φορά την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και καλούν την κυβέρνηση να επαναφέρει την τιμή τους στα επίπεδα του 2009.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Μέτρα για την περιστολή της φοροδιαφυγής στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αναμένεται να περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών να ξεκινήσει άμεσα διασταυρώσεις των εισοδημάτων που δηλώνουν στην εφορία οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τις δόσεις που καταβάλουν κάθε χρόνο στις τράπεζες για την εξόφληση των δανείων που έχουν λάβει από αυτές.

Κυβέρνηση: Στα 2 δισ. ευρώ, η «τρύπα» του πακέτου των μέτρων

Νέα μέτρα - «φωτιά» καλούνται να εγκρίνουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει ανοιχτό το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για σενάριο μείωσης των μισθών στο δημόσιο τομέα κατά 5%. Ειδικότερα, από τις χτεσινές επαφές του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα έκλεισε περαιτέρω η διαφορά στα αποδεκτά μέτρα και από 4 δισ. ευρώ μειώθηκε σε 2 δισ. ευρώ, αφού η τρόικα αποδέχτηκε περικοπές στους τομείς της υγείας, της άμυνας και στους ΟΤΑ, αλλά απομένει ο σκληρός πυρήνας.

«Πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ

-->Το «πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ έδωσε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ ταυτόχρονα όρισε συγκεκριμένες προθεσμίες για τα Κρατικά Λαχεία και την Κασσιώπη στην Κέρκυρα.