Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Χανιά: Εκδηλώσεις κατά της βίας σε βάρος μεταναστών

Την διοργάνωση δύο εκδηλώσεων κατά της βίας σε βάρος μεταναστών, που θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στα Πευκάκια της Νέας Χώρας και την ερχόμενη Πέμπτη την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης.
Οι εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες από αγνώστους δράστες, τρεις οικονομικοί μετανάστες και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά. Όπως δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, Σεραφείμ Ρίζος, «οι δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε βάρος οικονομικών μεταναστών, πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο της κοινωνίας. Είναι υπόθεση όλων να μην επιτρέψουμε να γενικευτούν τέτοια φαινόμενα».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δικηγορικού συλλόγου Χανίων, Νίκο Τζάρα, «πρόκειται για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου χωρίς κανένα ιδεολογικό έρεισμα, από άτομα που απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή και δεν έχουν σχέση με την κοινωνία. Ζητάμε από την αστυνομία να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα εγκλήματα και από την κοινωνία να αναλογιστεί το μέγεθος του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπισθεί».
Όπως δήλωσε ο Φώτης Ποντικάκης, εκπρόσωπος του συλλόγου δασκάλων νηπιαγωγών, «καταδικάζουμε τις επιθέσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Θα πρέπει η πολιτεία και η αστυνομία να τιμωρήσουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις και να τιμωρηθούν οι ένοχοι γιατί σε διαφορετική περίπτωση τέτοιες πράξεις θα αναπαράγονται». Την καταδίκη κάθε μορφής βίας σε βάρος μεταναστών από την κοινωνία, ζήτησε το μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης, Αμπντούλ Χατζή.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Χανιά: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί που έκλεψαν… εισιτήρια του ΚΤΕΛ

Δωρεάν …δρομολόγια με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων ήθελαν να κάνουν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 25, 26 και 27 ετών, που συνελήφθησαν για κλοπή. Οι τρεις Αλγερινοί, χθες το βράδυ, ενώ βρίσκονταν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων, πήραν την τσάντα υπάλληλου του ΚΤΕΛ (εισπράκτορα), η οποία περιείχε εισιτήρια αξίας 10.600 ευρώ και αποβιβάσθηκαν στον Πλατανιά. Η κλοπή έγινε αργότερα αντιληπτή από τον υπάλληλο, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία. Μετά από αναζητήσεις στην περιοχή, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους αλλοδαπούς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όλα τα εισιτήρια, τα οποία αποδόθηκαν στον υπάλληλο. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε βάρος των συλληφθέντων θα επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, καθόσον διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ι. Αμυρά για την εκπομπή που καλούσε σε ένοπλο αγώνα

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Δραγάτσης σε βάρος του Ιφικράτη Αμυρά για την υπόθεση της διαδικτυακής εκπομπής, στην οποία φέρεται να καλούσε τους πολίτες σε ένοπλο αγώνα. Ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει σε βάρος του κ. Αμυρά την κατηγορία της πρόκλησης σε τέλεση κακουργημάτων και παρέπεμψε την υπόθεση με απευθείας κλήση στο ακροατήριο.
Για την υπόθεση ο κ. Δραγάτσης διενήργησε προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου στις 11 Ιουνίου μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο με καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, στην επίμαχη εκπομπή ο παρουσιαστής Ιφικράτης Αμυράς, που κατά δήλωσή του ανήκει στην επαναστατική Αριστερά και αυτοπροσδιορίζεται ως ανένταχτος, φέρεται να προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα με ένοπλη δράση. Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος παρέδωσε στον κ. Δραγάτση το υλικό της επίμαχης εκπομπής και υποστήριξε ότι ο κ. Αμυράς είχε αρχικά ενταχθεί στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Αμυράς κλήθηκε σε κατάθεση ως ύποπτος από τον κ. Δραγάτση, αλλά δεν βρέθηκε στην διεύθυνση που του απεστάλη η κλήση. Έτσι ο εισαγγελέας έκλεισε την προκαταρκτική με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ναύπλιο: Σε εξέλιξη δασική φωτιά στην Καραθώνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην Καραθώνα Ναυπλίου και γρήγορα έλαβε διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά καίει δασική έκταση πλησίον της παραλίας της Καραθώνας και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας δίνουν μάχη να τη θέσουν υπό έλεγχο. Αυτή την ώρα επιχειρούν 14 επανδρωμένα οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com