Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ηράκλειο: Διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο

Μια ακόμη διανομή τροφίμων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, μέσω του κοινωνικού της παντοπωλείου, υλοποιώντας τον μηνιαίο της προγραμματισμό. Η νέα διήμερη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 στην οδό Καζαντζάκη 6 – 8 (πάροδος Γιαμαλάκη) από τις 10:30 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, ενώ την Παρασκευή 25 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι θα γίνει διανομή στις Μοίρες, στο γραφείο γεωργικής ανάπτυξης.
Οι δικαιούχοι έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της διεύθυνσης κοινωνικής μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης και για να παραλάβουν τα τρόφιμα θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Το σημαντικό αυτό έργο του κοινωνικού παντοπωλείου στηρίζουν ενεργά οι έμποροι, προμηθευτές και επιχειρηματίες τροφίμων της Κρήτης.

Κλειστά τα σχολεία στις 15 και 18 Ιουνίου λόγω των βουλευτικών εκλογών


Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Παρασκευή, 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών, στις 17 Ιουνίου.
Το υπουργείο Παιδείας έστειλε σχετική εγκύκλιο στα σχολεία, στην οποία σημειώνεται ότι «τα σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ως εξεταστικά κέντρα του Ειδικού Μαθήματος των Αγγλικών, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές στις 5 το απόγευμα». Επίσης, το υπουργείο ζητά από τους διευθυντές των σχολείων, «που διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κλπ.), να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους».
Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τις διευθύνσεις εκπαιδευτικών αλλά και τα σχολεία και το υπουργείο Εσωτερικών, ότι «λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, καθώς τα σχολεία θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιουνίου, προκειμένου οι αίθουσες τους να χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας. Ως εκ τούτου, οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης θα αποσταλούν, για την εγγραφή τους στα γυμνάσια, στις 14 Ιουνίου και την ίδια ημερομηνία, θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου των υπολοίπων τάξεων».
Στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, παρακαλούνται οι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας να ενημερώσουν άμεσα τα σχολεία, περιοχής ευθύνης τους. Επίσης, οι διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας οφείλουν να ενημερωθούν ενυπόγραφα.

Αθήνα: 60χρονος αυτοκτόνησε μαζί με την υπερήλικη μητέρα του, μάλλον λόγω της κρίσης

Τραγικό τέλος στη ζωή τους έδωσαν μαζί μάνα και γιος, πέφτοντας από την ταράτσα πενταώροφης πολυκατοικίας όπου διέμεναν, στη συμβολή των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου στο κέντρο της Αθήνας.
Πρόκειται για μια 90χρονη γυναίκα και τον 60χρονο γιο της, άνεργο μουσικό, οι οποίοι έμεναν σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας. Για τους λόγους της διπλής αυτοκτονίας διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σημείωμα που να εξηγεί τις αιτίες, ωστόσο ο 60χρονος είχε αναρτήσει νωρίτερα κείμενο σε μπλογκ του διαδικτύου, όπου ανέφερε ότι: «ζω πια συνέχεια μια ζωή δράμα» και εξηγούσε ότι φρόντιζε 20 χρόνια τη μητέρα του που έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλα προβλήματα υγείας, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και είχε φτάσει σε αδιέξοδο. Κάτω από το κείμενο είχε γράψει και κάποιους δικούς του στίχους, με αναφορές στην οικονομική και κοινωνική κρίση.

Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών

Πολυμελής σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών, η οποία διέπραττε διαρρήξεις και
κλοπές σε διαμερίσματα και γραφεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής,
εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά
εννέα Γεωργιανοί, ενώ κατηγορούνται άλλοι δύο που αναζητούνται.
Τα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν πριν από οκτώ μέρες, αλλά από έρευνα της Ασφάλειας Αθηνών που συνεχίζεται, συνελήφθησαν άλλοι έξι προχτές στην Κυψέλη και στα Πατήσια, όπου νοίκιαζαν τρία σπίτια, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα. Όπως εξακριβώθηκε η σπείρα έχει διαπράξει 54 διαρρήξεις διαμερισμάτων και γραφείων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στα διαμερίσματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές, ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο, ποσότητα κάνναβης βάρους 117 γραμμαρίων, μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ναύπλιο: Σύλληψη δύο ατόμων με τέσσερα κιλά χασίς

Με τέσσερα κιλά χασίς συνελήφθησαν δύο Αλβανοί χθες το απόγευμα στο Ναύπλιο. Αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν ελέγχους σταμάτησαν το ταξί στο οποίο επέβαιναν οι δύο άντρες και έκπληκτοι βρήκαν στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών (4.210 γραμμάρια χασίς) την οποία και κατέσχεσαν. Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσόν των 200 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αργότερα στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Λάρισα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας στη Ραψάνη Λάρισας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ραψάνης ανθρωποκτονία 61χρονου η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2008, όταν είχε βρεθεί η σορός του μερικώς απανθρακωμένη, σε αγροτική περιοχή της Ραψάνης Λάρισας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υπόθεση αναζητείται ένας 65χρονος ως δράστης.
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 65χρονος δράστης, είχε οδηγήσει τον 61χρονο σε δύσβατη αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Ραψάνης, του προκάλεσε κακώσεις στο θώρακα και στο κεφάλι του κι ενώ ήταν ακόμη εν ζωή τον έκαψε. Σε βάρος του 65χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και παράλληλα διενεργούνται αναζητήσεις σε διεθνές επίπεδο για τον εντοπισμό του. Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξάγει το αστυνομικό τμήμα Ραψάνης.

Ιωάννινα: Τροχαίο ατύχημα αποκάλυψε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Ένα τροχαίο ατύχημα, στο 3ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Κεφαλόβρυσου – Ιωαννίνων, αποκάλυψε ένα ακόμη φορτίο με ινδική κάνναβη από την Αλβανία. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, ανατράπηκε και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ. Ο οδηγός του και τυχόν επιβαίνοντες σε αυτό, το εγκατέλειψαν και αστυνομική περίπολος που το εντόπισε, ελέγχοντάς το, διαπίστωσε ότι ήταν φορτωμένο με 100 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 111 κιλών και 90 γραμμαρίων. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, που ερευνά την υπόθεση, τα ναρκωτικά παραλήφθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και προωθούνταν στο εσωτερικό της χώρας από επαρχιακούς δρόμους, για να αποφύγουν τα αστυνομικά μπλόκα.