Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Καλαμάτα: Απεργία διαρκείας των δικηγόρων για να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά στα δικαστήρια

Με ομόφωνη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τις συνθήκες που επικρατούν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και αποφάσισε αποχή διαρκείας των δικηγόρων από τις διαδικασίες στα ακροατήρια του δικαστικού μεγάρου της πόλης μέχρι να… λειτουργήσουν τα κλιματιστικά μηχανήματα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος, σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, με αίθουσες που μόνο για σάουνα προσφέρονται και σημειώνει: «Θεωρούμε απαράδεκτη τη διεξαγωγή δικών στο δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας, σε ακροατήρια και γραφεία, τα οποία υπό συνθήκες καύσωνα στερούνται της λειτουργίας κλιματιστικών μηχανημάτων, παρόλο που, όπως προκύπτει από την με αριθ. πρωτ. 2747/6-6-2012 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης του ΤΑΧΔΙΚ, έχει εγκριθεί πίστωση για το μηχανικό και χημικό καθαρισμό της ψυκτικής μονάδος».

Επισημαίνεται στην ίδια επιστολή ότι, «η εγκατάλειψη αυτή των υποδομών στο δικαστικό μέγαρο υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την όλη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την ποιότητα της απονομής του Δικαίου», ενώ οι δικηγόροι καταγγέλλουν στον υπουργό ότι, οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία συντηρήσεως και επισκευής των κλιματιστικών μηχανημάτων στο δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας τούς εμπαίζουν, αφού, μετά από προηγούμενες κινητοποιήσεις τους και την ευαισθητοποίηση του υπουργού για το θέμα αυτό, οι αρμόδιοι τεχνικοί πήγαν στο δικαστικό μέγαρο και δούλεψαν τα κλιματιστικά μηχανήματα για μία μόνο ημέρα και μόλις έφυγαν από την Καλαμάτα την επόμενη ημέρα αυτά… σταμάτησαν να λειτουργούν!

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά

Αλλοδαπό υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων, λήστεψαν το πρωί δύο άτομα, στην οδό Θηβών 32, στον Πειραιά. Οι δράστες, με την απειλή ενός ρόπαλου, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και αφού του απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό, διέφυγαν πεζή. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμός τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών στα Χανιά

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει στα Χανιά το φαινόμενο των αυτοκτονιών, είτε έχουν οδηγήσει σε τραγική κατάληξη, είτε έχουν μείνει σε αυτό της απόπειρας.
Μόνο τους τελευταίους μήνες, έξι άτομα έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους πέφτοντας από μπαλκόνια του νοσοκομείου της πόλης, ενώ όπως δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Νέα Τηλεόραση» ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης, «δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εργαζόμενοι στο ίδρυμα προλαβαίνουν άτομα λίγο πριν προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα». Το γεγονός, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα, ωστόσο πέρα από το κλείδωμα των εξωτερικών θυρών κοινόχρηστων χώρων και της επιτήρησης των χώρων αυτών, άλλα μέτρα –όπως η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων– δεν μπορούν να ληφθούν, δεδομένου ότι το νοσοκομείο είναι θεραπευτήριο και όχι φυλακή.
Στον κατάλογο των πολιτών που έφυγαν από τη ζωή, προστέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 55 χρόνος από τα Χανιά ο οποίος πήδηξε από τον 4ο όροφο του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια 22χρόνη, αλβανικής καταγωγής, η οποία κάτω από συνθήκες που ερευνώνται έπεσε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στα Χανιά. Η 22χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νομαρχιακό νοσοκομείο Χανίων και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί οίδημα που έχει δημιουργηθεί στον κεφάλι της μετά την πτώση. Η νεαρή γυναίκα φέρει ακόμα πολλαπλά κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com