Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οδεύει προς συμφωνία με την Τρόικα η κυβέρνηση


Οριστικοποιούνται τα σκληρά μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ μετά και τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας για τα 550 εκατ. ευρώ.

Απεργούν στις 17 και 18 Οκτωβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, καθώς συμμετέχουν και στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων στις17 Οκτωβρίου και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.

Εννέα δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετα μέτρα το 2013

-->Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας για το πακέτο των μέτρων, αφού κατά τη χτεσινή συνάντηση των ξένων ελεγκτών με το οικονομικό επιτελείο, άλλαξε ξανά η δομή του πακέτου, σε βάρος των δαπανών. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε πως τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ θα περιέχουν μειώσεις δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, αντί 10,5 δισ. ευρώ, που προέβλεπαν μέχρι προχθές, ενώ τα μέτρα αύξησης των εσόδων μειώνονται από 3 δισ. σε 2 δισ. ευρώ. Πάντως για το 2013, δε γλιτώνουμε τα επιπλέον μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ, αντί των 7,8 δισ. ευρώ, που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Πάτρα: Πάνω από 30.000 κούτες με λαθραία τσιγάρα βρέθηκαν στο λιμάνι

Έρευνες για τον εντοπισμό κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων έχει ξεκινήσει το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας, μετά την ανεύρεση μεγάλης ποσότητας μέσα σε φορτηγό.

Αθήνα: Νεκρό ένα 10χρονο παιδί σε σύγκρουση σχολικού με ΙΧ

Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με ΙΧ αυτοκίνητο σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί, στο ρέμα Χελιδονούς, στη Νέα Κηφισιά της Αθήνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 10χρονο παιδί που επέβαινε στο αυτοκίνητο και να τραυματιστούν οι οδηγοί και άλλα πέντε παιδιά.