Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μανιτάκης: «Δεν περιλαμβάνει απολύσεις το μοντέλο διοικητικής μεταρρύθμισης»

Εφαρμογή της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης




Διαλύει την έντονη φημολογία για απολύσεις στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι στο μοντέλο διοικητικής μεταρρύθμισης που θα ακολουθηθεί δεν περιλαμβάνονται απολύσεις.

ΕΟΠΥΥ: Συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον αν. υπουργό Υγείας


Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ζήτησε το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, το προεδρείο ζήτησε από τον υπουργό: 

Νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

Αναζητούνται μέτρα ύψους δύο δισ. ευρώ για να κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων


Νέα - τρίωρη - συνάντηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας είχε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Στη σύσκεψη μετείχαν περί τα 25 στελέχη του οικονομικού επιτελείου και του κλιμακίου των δανειστών.

Χώροι φιλοξενίας μεταναστών θα γίνουν στρατόπεδα που κλείνουν

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια


Ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών θα αξιοποιηθούν στρατόπεδα, το κλείσιμο των οποίων αποφάσισε πρόσφατα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Ζητούν άμεσα συνάντηση με τον αν. υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά


Προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων του Ιουνίου, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από τον οργανισμό. Ωστόσο, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι ο οργανισμός «συνεχίζει να χρωστά στους γιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ.

«Κλείνουν» τα άγρια μέτρα – η τρόικα πιέζει για… περισσότερα!

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών να κλείσει επιτέλους το πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ, και εν μέσω έντονων αντιδράσεων που προκαλούν οι επερχόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, συναντώνται την Πέμπτη στις 13:00 οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πιθανότατα θα επαναληφθεί την Κυριακή.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία στις 26 Σεπτεμβρίου

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων της ΠΝΟ, είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών, η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και η άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεως εργασίας.

Οι ναυτεργάτες για το ζήτημα του Οίκου Ναύτου κάνουν λόγο για υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών του προς τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η διατήρηση αυτοτέλειάς του και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του αποτελούν πάγιες θέσεις της.

Η ΠΝΟ ζητάει, επίσης, ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών, μη κατάργηση και υπαγωγή του ΓΕΝΕ στον ΟΑΕΔ,μη περικοπή συντάξεων, κυρίων και επικουρικών και λοιπών παροχών,αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης, μη καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τις συνθέσεις των πλοίων, καθώς και αυστηρή τήρηση των συμφωνιών που υπογράφει η συνομοσπονδία με εφοπλιστές και εκπροσώπους πλοίων και αφορούν την στελέχωσή τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ζάκυνθος: Πειθαρχική δίωξη για τα πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας

Πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της έκδοσης των πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας από την υγειονομική επιτροπή της Ζακύνθου, άσκησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Η πειθαρχική δίωξη είναι συνέπεια του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ανταποκρίθηκαν πλημμελώς στα καθήκοντά τους, επιδεικνύοντας ανεπίτρεπτη ανοχή και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατά την προβλεπόμενη, από το νόμο, διαδικασία πειθαρχικής δίωξης, εναντίον του εμπλεκομένου στη συγκεκριμένη υπόθεση ιατρού.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com