Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στον Βασίλη Αλεξάκη το βραβείο Γαλλικής Γλώσσας 2012

«O πιο Γάλλος από τους Έλληνες συγγραφείς»


Με το Βραβείο Γαλλικής Γλώσσας 2012 τιμήθηκε ο Βασίλης Αλεξάκης, «ο πιο Γάλλος από τους έλληνες συγγραφείς», όπως τον αποκαλεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, θα απονεμηθεί επισήμως στις 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Εκθεσης Βιβλίου της Μπριβ.

Καταγγελίες για «βασανιστήρια» από την ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύει ο «Guardian»

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται η άνοδος της δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου

Πρωτοσέλιδο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» έγινε η καταγγελία 15 μελών αντιρατσιστικής κίνησης ότι υποβλήθηκαν σε «βασανιστήρια και ταπείνωση τύπου Αμπου Γκράιμπ» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά την προσαγωγή τους από την Αστυνομία στη διάρκεια συμπλοκών με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Δολοφονημένος στο σπίτι του βρέθηκε ένας 52χρονος στο Βύρωνα

Η ληστεία ήταν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κίνητρο της δολοφονίας 52χρονου άνδρα που αποκαλύφθηκε το πρωί στο Βύρωνα. Ο 52χρονος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Νεάρχου 50, ήταν δεμένος και φιμωμένος, ενώ το σπίτι ήταν αναστατωμένο. Για την εγκληματική ενέργεια διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Γενική απεργία για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 18 Οκτωβρίου και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Πεδίον του Άρεως της Αθήνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, αποφάσισαν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε νέα γενική απεργία προσανατολίζονται τα συνδικάτα


Το ενδεχόμενο της κήρυξης νέας γενικής απεργίας στις 18 Οκτωβρίου, εξετάζει το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του Συμβουλίου το οποίο απαρτίζεται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), θα παραχωρήσουν στις 1 μετά το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

Ξεκινάει νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα – τι μέτρα να περιμένουμε


Ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων της διετίας 2013 – 2014 αρχίζει από σήμερα η κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί τελικά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, αρχίζει και ένα «καυτό» επταήμερο έως τη Σύνοδο Κορυφής, μέσα στο οποίο πρέπει να «κλείσουν» 89 «προαπαιτούμενες ενέργειες», που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και θεωρούνται, όπως προέκυψε και από το Eurogroup, ως προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μπαράζ ληστειών στην Αττική

Το χρηματοκιβώτιο εταιρείας άρπαξαν τα ξημερώματα τέσσερις ένοπλοι στο Αιγάλεω, ενώ άλλες τρεις ληστείες έγιναν στην Αττική, από χτες το βράδυ έως σήμερα το πρωί. Στις 3.40 τα ξημερώματα, οι τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν σε εταιρεία στην οδό Δράκοντος 22, ακινητοποίησαν τον φύλακα και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό, το φόρτωσαν σε φορτηγό της εταιρείας και εξαφανίστηκαν. Στις 8 χτες το βράδυ δύο άγνωστοι μπήκαν σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην Αθήνα, και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρυσαφικά μεγάλης αξίας. Οι άλλες δύο ληστείες έγιναν σε κατάστημα τροφίμων στην Αθήνα και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις Αχαρνές.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr