Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Προσαγωγές 654 ατόμων στην Αθήνα στο πλαίσιο του «Ξένιου Ζευς»


Συνεχίζεται η εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», που έχει επεκταθεί στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας από τις 6 το πρωί, με στόχο την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μέχρι πριν από λίγη ώρα είχαν προσαχθεί σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής 654 αλλοδαποί, έχουν συλληφθεί 210 από αυτούς γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Τα τελικά αποτελέσματα της επιχείρησης θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωσή της.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Στουρνάρας-τρόικα: Καμμία σύγκλιση - κενά σε όλους τους τομείς


Για περισσότερες από τέσσερις ώρες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάραςκαι η τρόικα συζήτησαν για διαρθρωτικά ζητήματα, αποκρατικοποιησεις και δαπάνες του δημοσίου, μεταξύ άλλων, και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Εντολή Πεπονή για πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ»

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε από το ΣΔΟΕ να ελεγχθούν όλα τα ονόματα


Την πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» γνωστή και ως «λίστα Φαλτσιάνι» ζητάει με παραγγελία του προς το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Τη Δευτέρα απολογούνται οι 12 εργαζομένοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά


Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 12 συλληφθέντων εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο από όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τελευταία ημέρα σήμερα για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ


Λήγει σήμερα η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι δικαιούχοι σύνταξης γήρατος, αναπηρίας ή άλλων παροχών, θα πρέπει να προσέλθουν σε τράπεζες ή υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αυτοπροσώπως και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Μεγαλύτερο «μαχαίρι» σε συντάξεις ΟΓΑ και απολύσεις στις ΔΕΚΟ ζητάει η τρόικα


Με στόχο να εξαντλήσει τα περιθώρια συμφωνίας για τα μέτρα του 2013 στην περιοχή των 9,5 δισ. ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα καθίσει σήμερα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Η συνάντηση θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί εάν και εφόσον η ώρα που ανακοινώνεται από το γραφείο τύπου του υπουργείου είναι… η πραγματική – κάτι τέτοιο δε συνέβη την Πέμπτη.

Κάτω από το όριο της φτώχειας μισό εκατομμύριο Ελληνόπουλα!


Μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στη χώρα μας. Η χαμηλή ποιότητα διατροφής, η αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα και η ανασφάλεια για τη σίτιση σχετίζονται με την οικονομική κρίση, ενώ «αντίδοτο» για τον περιορισμό των συνεπειών της στην υγεία του παιδικού πληθυσμού αποτελεί ο μητρικός θηλασμός.