Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πτώση των τιμών ζητά η τρόικα από τον Κ. Χατζηδάκη

Απορρίπτει το ΔΝΤ τα σχέδια για τις ΕΟΖ


Να πέσουν οι τιμές στην αγορά ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης υπογραμμίζοντας την εκτίμησή τους ότι οι στρεβλώσεις διατηρούν ψηλά τις τιμές, και τονίζοντας τη σημασία της πλήρους απελευθέρωσης των αγορών.

Θέμα που συζητήθηκε ήταν ακόμη η επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, ενώ έμφαση δόθηκε και στα μεγάλα έργα.

Εντύπωση μάλλον προκαλεί ότι η τρόικα είναι αρνητική στη δημιουργία Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), ενώ καλή -μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου- είδηση αποτελεί ότι τουλάχιστον η πρώτη προσέγγισή της στην προσπάθεια του υπουργείου για ρύθμιση των δανείων ήταν θετική.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις τιμές που διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας ζήτησαν στην συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, να μειωθούν, υπογραμμίζοντας την άποψή τους ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στις στρεβλώσεις στρεβλώσεις της αγοράς.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη λειτουργία του ανταγωνισμού, την απελευθέρωση αγορών και την άρση ρυθμιστικών και κανονιστικών εμποδίων σε λιανεμπόριο, καύσιμα και φάρμακα προκειμένου να επιτευχθεί και η μείωση των τιμών.

Από την πλευρά τους στελέχη του υπουργείου σε ότι αφορά το θέμα των στρεβλώσεων στην αγορά ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου επιστολή σε όλους τους παράγοντες της αγοράς και τους καταναλωτές, προκειμένου οι τελευταίοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους σχετικά με τους τομείς στους οποίους πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ενώ όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης υπέγραψε τη σύμβαση με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μέσω της οποίας ο Οργανισμός θα παράσχει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά για τους τομείς παρεμβάσεων, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), παράγοντες του υπουργείου ανέφεραν ότι τα στελέχη του ΔΝΤ είναι αρνητικά στη δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα, με την ελληνική πλευρά πάντως να φαίνεται αποφασισμένη να διατηρήσει τη συζήτηση ανοικτή καθώς, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, «οι ΕΟΖ δεν είναι υποχρεωτικό να αποτελούν γεωγραφική περιοχή, αλλά μπορούν να αντιστοιχούν σε μία θεματική ενότητα για ένα συγκεκριμένο κλάδο της ελληνικής οικονομίας».

Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία-πλαίσιο με τους εμπλεκόμενους, την οποία θα κοινοποιήσουν σε Κομισιόν και Τράπεζες.

Στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης τέθηκε, επίσης, η αναθεώρηση του Κοινοτικού Πλαισίου (ΕΣΠΑ) με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην ανεργία, στις εξαγωγές και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με Ηνωμένα Έθνη για εθνική στρατηγική διευκόλυνσης των εξαγωγών, και την εκπόνηση ενός «χάρτη» ο οποίος θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμος μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Από την ελληνική πλευρά αναφέρθηκαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και των εξαγωγών και οι οποίες θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Θετική ήταν η πρώτη προσέγγιση των εκπροσώπων της τρόικας στην προσπάθεια του υπουργείου για ρύθμιση των δανείων, χωρίς, όμως, ούτε η ελληνική πλευρά ούτε η τρόικα να ανακοινώσουν λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.

Επιπλέον, σχετικά με το θέμα της ρευστότητας υπήρξε μια γενική συζήτηση, ενώ το θέμα θα επανεξετασθεί σε συνάντηση που θα έχει τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μηταράκης, με τα κλιμάκια της τρόικας.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και ζητήθηκε επίσπευση και άρση των εμποδίων για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή πορεία, ενώ αποφασίσθηκε να ζητηθεί η βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα στο κομμάτι της ανταγωνιστικότητας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μεσολόγγι: Σύλληψη 4 ατόμων γιατί επιχείρησαν «έλεγχο» σε έμπορο της λαϊκής αγοράς


Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι, εναντίον των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση Αρχής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες, τρεις 'Ελληνες και ένας ομογενής, μετέβησαν στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και επιχείρησαν να κάνουν «έλεγχο» σε 58χρονη Ελληνίδα έμπορο, από την οποία ζήτησαν άδεια μικροπωλητή. Η έμπορος αρνήθηκε, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Μεσολογγίου που ενημερώθηκαν, μετέβησαν στον χώρο της λαϊκής αγοράς όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο. Στην συνέχεια, στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου μετέβησαν και οι άλλοι δύο οι οποίοι συνελήφθησαν επίσης. Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Τσαυτάρης: «Ξεκινά η χορήγηση αγροτικών δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς»


«Ξεπαγώνει» η διαδικασία δανειοδότησης του αγροτικού τομέα που είχε «μπλοκάρει» λόγω της μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής «Είχαμε προβλήματα από την μεταφορά τμήματος της ΑτΕ στην Πειραιώς και άρα υπήρξε πάγωμα της δανειοδότησης. Σας ανακοινώνω λοιπόν σήμερα, ότι σε συνεννόηση με Τράπεζα Πειραιώς, έχει αποφασιστεί να ανοιχτούν τα δάνεια για την υποστήριξη των γεωργών. Από σήμερα το πρωί όπως θα αρχίσει να ανακοινώνει και η τράπεζα με επιτόπιες παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές, θα ανοίξει τα δάνεια για να συνεχιστεί η δανειοδότηση του αγροτικού τομέα. Με εγγύηση και λαμβάνοντας υπόψη ότι σε λίγο θα πάρουν αυτοί οι άνθρωποι τις κοινοτικές ενισχύσεις» επισημαίνοντας ότι «μετά την 15η Οκτωβρίου 2012 θα δοθεί το 50% των αγροτικών ενισχύσεων καθώς έδωσε το σχετικό Ok η Ε.Ε. Το υπόλοιπο 50% των ενισχύσεων θα δοθεί μετά την 15η Δεκεμβρίου 2012».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός τόνισε ότι στο πρόγραμμα χρηματοοικονομικών ενισχύσεων θα ενταχθούν και οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι έως σήμερα δεν είχαν πρόσβαση ώστε «η τράπεζα να παράσχει κτηνοτροφικά δάνεια για τις ζωοτροφές». Επιπλέον, η τρίτη κατηγορία που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ενισχύσεων μέσω δανειοδότησης είναι οι μεταποιητικές βιομηχανίες, συνεταιρισμοί κ.α. «Με αυτά τα 3 εργαλεία» εξήγησε ο κ. Ταυτάρης «αντιμετωπίζουμε άμεσα καυτά προβλήματα των κτηνοτρόφων, γεωργών και μεταποιητικών βιομηχανιών».

Παράλληλα, ο κ. Ταυτάρης σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι αποφασισμένη να λύσει το πρόβλημα της υπερβολικής υποθήκευσης αγροτικής γης. Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο υπουργός «Υπήρχε υποθήκευση πολλαπλάσιας περιουσίας. Αν έπαιρνε κάποιος δάνειο 1.000 ευρώ η τράπεζα υποθήκευε πολλαπλάσιες εκτάσεις. Ζητήσαμε από αμφότερους παλιά και νέα ΑτΕ και δέχθηκαν να πάνε τις εγγυήσεις στο 120% όπως προβλέπεται για όλα τα δάνεια και να αποδεσμευτούν οι υπόλοιπες γαίες».

Πρόσθεσε πως «Η Πειραιώς θα το κάνει αυτό από σήμερα, δηλαδή όσοι πάνε για νέα δάνεια η τράπεζα θα τους κάνει αυτόματα την απομείωση και απελευθέρωση των δεσμευμένων εκτάσεων» και συμπλήρωσε «Γι α το υπόλοιπο της γης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είμαστε σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τραπεζών και τον κ. Στουρνάρα για να κάνουμε ρύθμιση σε ότι αφορά τα δεσμευμένα χωράφια ώστε να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γη. Δεν θέλουμε τα χωράφια των αγροτών».

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι σύντομα θα υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να εκταμιευτεί η Επιστροφή Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ρίο: Μέλη της Χρυσής Αυγής έδειραν γιατρό που ζήτησε φακελάκι


Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα της Πάτρας «Αλλαγή», μέλη του κόμματος έδειραν γιατρό του νοσοκομείου του Ρίου ο οποίος ζήτησε από ασθενή φακελάκι.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα, το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη πριν από τρεις μέρες και σχετική καταγγελία έγινε προφορικά τόσο στην διοίκηση του νοσοκομείου όσο και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συγγενείς του ασθενή ενοχλήθηκαν από την εκβιαστική συμπεριφορά του γιατρού. Ωστόσο, αντί να απευθυνθούν στη διοίκηση του νοσοκομείου ή στην αστυνομία, προτίμησαν να «ενημερώσουν» την «Χρυσή Αυγή». Έτσι χρυσαυγίτες έφτασαν στο νοσοκομείο, όρμησαν στο γραφείο του γιατρού και τον ξυλοκόπησαν, ενώ στη συνέχεια έφυγαν ανενόχλητοι από το νοσοκομείο.


Πηγή: protothema.gr


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών και η μετενέργεια

Δικαστήριο έκρινε νομικά ανίσχυρη την πράξη του υπουργικού συμβουλίου - Εκδόθηκε κατά παράβαση του Συντάγματος


Νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε κατά παράβαση του Συντάγματος, έκρινε την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012, με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

«Το Δικαστήριο, σε μια από τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται μετά τη θέση σε ισχύ της με αρ. 6/2012 ΠΥΣ, έκρινε ότι η τελευταία είναι νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε από τη Διοίκηση κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρα 26 και 43 παρ. 2), χωρίς δηλαδή εξουσιοδοτική κάλυψη. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση η οποία θέτει εκποδών τις σαρωτικές νομοθετικές μεταβολές της με αρ. 6 ΠΥΣ» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει η ΟΣΜΕ «με την με αρ. 24/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής κρίθηκαν άκυρες οι απολύσεις πέντε συναδέλφων από το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οδηγών και εισπρακτόρων, που είχαν γίνει το Μάρτιο του 2012, και υποχρεώθηκε ο εργοδότης να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους και να τους καταβάλει μισθούς υπερημερίας για το διάστημα από την απόλυσή τους έως τον Αύγουστο του 2012». Η ΟΣΜΕ άσκησε παρέμβαση υπέρ των απολυθέντων στη δίκη.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι οι απολύσεις είχαν πραγματοποιηθεί «χωρίς να συντρέχει κανένας από τους λόγους που προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού ΚΤΕΛ, με την επίκληση εκ μέρους του ΚΤΕΛ, της δήθεν κατάργησης των διατάξεών του που αφορούν τους όρους λύσης της σύμβασης εργασίας από την με αρ. 6/2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου».

«Η "επιχείρηση" εκθεμελίωσης εν μια νυκτί του οικοδομήματος των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας με την με αρ. 6/2012 ΠΥΣ βρίσκει ήδη ως εμπόδιο την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, που, σε πείσμα των καιρών, επιμένει να θυμάται και να εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους. Οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ, αλλά και σε πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους, υπόκεινται και θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς. Τη «ζούγκλα» μπορούμε και θα την κρατήσουμε μακριά» καταλήγουν οι συνδικαλιστές.

Πηγή: tovima.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Επιχείρηση «Αρτεμις» κατά της μαύρης εργασίας


Μετά την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών τουλάχιστον από τα αστικά κέντρα η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «Αρτεμις» για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και το κυνήγι όλων όσων απασχολούν παράνομα μετανάστες αλλά και ανασφάλιστους έλληνες εργαζόμενους.

Μπροστά στην πίεση της τρόικας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενισχύει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και ζήτησε από τον επικεφαλής του γενικό γραμματέα κ. Χάλαρη να ξεκινήσει η επιχείρηση με στοχευμένους ελέγχους στα ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι εκμεταλεύονται ανέργους κυρίως μετανάστες, αλλά και σε όλη την επαρχία όπου οργιάζει η απασχόληση ατόμων χωρίς ασφάλιση.

Παράλληλα τροποιείται η απόφαση για τη χρήση του «εργόσημου» δηλαδή του ενσήμου που πρέπει να αγοράζουν όσοι απασχολούν περιστασιακά εργαζόμενους ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα και στα ταμεία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Περικοπές σοκάρουν εργαζόμενους και ασφαλισμένους


Σαρωτικές αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό με δραματικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων φέρονται να ζητούν από την κυβέρνηση οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς το πακέτο των μέτρων βρίσκεται στον αέρα. 

Ενδεικτικό στοιχείο της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης μετά την χθεσινή συνάντηση του με τους εκπροσώπους της τρόικας, διάρκειας 2,5 ωρών, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στην ουσία της διαπραγμάτευσης, περιοριζόμενος στην ανακοίνωση της συνέχισης των συζητήσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το εύρος των αλλαγών που ζητούν οι δανειστές μας είναι τέτοιο, ώστε θα υπάρξει εντός των επομένων ημερών ακόμη μια ή και δύο συναντήσεις, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ πιθανότατα θα απαιτηθεί η εξέταση του θέματος και από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεσαν στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων που είχαν αποστείλει στο υπουργείο με την επιστολή εργασίας πριν την έλευση τους, ζητώντας δεσμεύσεις για την εφαρμογή τους. Ο κ. Βρούτσης δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο συγκεκριμένο αίτημα, αφού άλλωστε τις προηγούμενες μέρες είχε πάρει αποστάσεις από την άμεση υιοθέτηση τέτοιων μέτρων. Είχε πει ότι δεν αντιμετωπίζει - επί του παρόντος – ανάλογα θέματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τρόικα έθεσε επί τάπητος όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις την περικοπή των αποζημιώσεων, την κατάργηση του πενθημέρου και την διεύρυνση του ωραρίου, ενώ ταυτόχρονα επιμένει στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και την περαιτέρω μείωση συντάξεων και επιδομάτων.

Η τρόικα επιμένει σε νέα ασφαλιστική και εργασιακή μεταρρύθμιση, θέτοντας επί τάπητος:

  • Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά μία διετία, από τα 65 στα 67 έτη, για όλους τους εργαζόμενους
  • Την αύξηση του ελάχιστου ορίου συνταξιοδότησης στα 20 από τα 15 έτη ασφάλισης
  • Την κλιμακούμενη περικοπή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων ακόμη και για ποσά μικρότερα των 1.000 ευρώ
  • Την μείωση του εφάπαξ και τον περιορισμό των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%
  • Νέες παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό με την εκάστοτε κυβέρνηση να έχει ουσιαστική συμμετοχή στην διαμόρφωση του
  • Κατάργηση του πενθημέρου 
  • Μείωση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης και 
  • Διεύρυνση του ωραρίου εργασίας με μονομερή εργοδοτική απόφαση ανάλογα με το είδος και τις ανάγκες της επιχείρησης.
Πηγή: real.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κρήτη: Ισχυρή σεισμική δόνηση νότια της Νήσου


Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τις πρώτες πρωινές ώρες την Κρήτη. Το επίκεντρό του εντοπίζεται νότια στην περιοχή του Λιβυκού πελάγους και συγκεκριμένα 9 χλμ βορειοανατολικά της Γαύδου. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιο Λέκκα το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή του ελληνικού τόξου που είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής περιοχή και παράγει συχνά δονήσεις. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ή τραυματισμοί από τη σεισμική δόνηση, αλλά το μέγεθος, η ένταση και η διάρκεια της σεισμικής δόνησης, όπως ήταν φυσικό αναστάτωσαν τους κατοίκους της Κρήτης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κλειστοί σήμερα και αύριο οι δήμοι σε όλη τη χώρα


Κλειστοί θα είναι σήμερα και αύριο οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα με απόφαση των δημάρχων οι οποίοι αντιδρούν στην υποχρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα


Απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν 24ωρη απεργία και τα σωματεία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Αττικής και Θεσσαλονίκης θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν το απόγευμα οι ένστολοι, έξω από την Παλαιά Βουλή. Στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση ανακοίνωσε και η ΑΔΕΔΥ.

Στο μέτωπο της εκπαίδευσης, οι δάσκαλοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας, ενώ διοργανώνουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Στις κινητοποιήσεις θα πάρουν μέρος και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Τέλος, νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν για σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αφορμή τις επικείμενες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων του ΤΤ αποφάσισε ομόφωνα τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com