Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τη Δευτέρα απολογείται ο Γ. Σμπώκος


Αθώος δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την έξοδό του από τον ανακριτή ο άλλοτε συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος έλαβε προθεσμία για την απολογία του και θα μεταφερθεί εκ νέου στα δικαστήρια τη Δευτέρα. Ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών κρίθηκε ότι έχει τη δυνατότητα και την κατάλληλη υποδομή να διαφύγει στο εξωτερικό.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Γιάννης Σμπώκος


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά από ένταλμα του ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου. Ο κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, καθώς τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του ενίσχυσαν την πεποίθηση του ανακριτή ότι είναι πιθανό να διαφύγει στο εξωτερικό. Ο κ. Σμπώκος, αφού εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Σε βάρος του αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη για όπλα, που σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν στην κατοχή του.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Θυσίες δίχως τέλος για τους εργαζομένους ζητάει η τρόικα


Ούτε βήμα πίσω από τις απαιτήσεις της για περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα δεν κάνει η τρόικα. Οι άγριες διαθέσεις της επιβεβαιώθηκαν και στη νέα συνάντηση που είχαν χτες οι επικεφαλής της με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Στη συνάντηση τέθηκαν για μια ακόμη φορά επί τάπητος η μείωση του κόστους των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα αλλά και το ζήτημα του κατώτατου μισθού.

Συνελήφθη ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη, Γιάννης Σμπώκος


Συνελήφθη αργά το χθες βράδυ στο σπίτι του στην Κηφισιά, στην Αθήνα, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Σμπώκος. Για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί ένταλμα από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή στο οποίο αναφέρεται: «Μετά τις απολογίες των συγκατηγορουμέων σας ενισχύθηκαν οι υποψίες μας για την ενοχή σας».