Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Που ανεβαίνουν και που πέφτουν οι βάσεις

Άνοδος σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, πτώση στις παιδαγωγικές 


Η εντυπωσιακή άνοδος στις βάσεις των στρατιωτικών/αστυνομικών σχολών και η μεγάλη πτώση στις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια, ενώ μικτά κινούνται οι πολυτεχνικές σχολές.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, στο 1ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται γενική άνοδος ( η άνοδος σε νομικές, φιλολογίες και ψυχολογία ξεκινάει από 350 μόρια και πάνω κατά μέσο όρο), στο 2ο ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις στα τμήματα φυσικής και πληροφορικής ενώ μικτή είναι η εικόνα στα τμήματα χημείας. 

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, άνοδο κατέγραψαν οι βάσεις σε Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η βάση εισαγωγής στην Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης είναι υψηλότερη από τη βάση εισαγωγής στην Φαρμακευτική Αθήνας.

Στις Πολυτεχνικές Σχολές παρουσιάζονται διαφορετικές κατευθύνσεις. Πτώση στα αρχιτεκτονικά τμήματα και μικρή άνοδος σε ορισμένα βασικά τμήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπως ναυπηγών ΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας (+65 μόρια) και αντίθετα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (-299), Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης (-19 μόρια), Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (-44 μόρια).

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται άνοδος σε όλα τα τμήματα και ιδίως στα οικονομικά τμήματα, τα τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων και τμήματα τουριστικών επαγγελμάτων.

Αυξητικές είναι οι τάσεις τέλος και στις σχολές που σχετίζονται με τις καλλιέργειες και τη γεωργία (γεωπονικές, φυτικής παραγωγής κλπ).

Για άλλη μια χρονιά, πάντως, δεκάδες τμήματα των γενικών και ειδικών κατηγοριών ανοίγουν τις πύλες τους με λιγότερο από 10.000 μόρια με το χαμηλότερο το τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΙ Πειραιά (ειδικές κατηγορίες Μουσουλμάνων) με 1584 μόρια, δηλαδή με βαθμό 1.

Φέτος υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο 116.173 μαθητές. Εισήχθησαν 80.615 (45.559 στα ΑΕΙ και 32.689 στα ΤΕΙ) ενώ οι 15.000 από αυτούς προέρχονται από τις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ).

Το ποσοστό επιτυχίας κυμάνθηκε στο 69%, από 62% πέρυσι, γεγονός που ο κ.Παπαθεοδώρου απέδωσε στη «συμβατότητα» των θεμάτων με τις γνώσεις των μαθητών. Οι κενές θέσεις φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι 1150 από 1568 πέρυσι.

Ο κ.Παπαθεοδώρου έκανε γνωστό, τέλος, ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-δημάρχων

Κλειστοί οι δήμοι Τετάρτη και Πέμπτη - Συνάντηση Σαμαρά με ΚΕΔΕ

 
Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση οδηγούνται οι δήμαρχοι του λεκανοπεδίου οι οποίοι αποφάσισαν να κατεβάσουν τα ρολά των δημαρχείων την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη και να αποκλείσουν με απορριμματοφόρα το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στις 12 το μεσημέρι του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και τον κίνδυνο κατάρρευσής τους εξαιτίας των συνεχών περικοπών οι οποίες τους έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Την Πέμπτη, εξάλλου, ξεκινά στην Αθήνα το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ με αποκλειστικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων. Ηδη, πάντως, πολλοί δήμαρχοι, όπως κατέδειξαν οι συνελεύσεις των περιφερειακών ενώσεων, έχουν εκφράσει την άποψη ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα κινητοποιήσεις με κλείσιμο κυρίως των δημαρχείων και την αναστολή όλων των λειτουργιών τους που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι δήμαρχοι έχουν διαμηνύσει ήδη στην κυβέρνηση ότι ο κίνδυνος της οικονομικής κατάρρευσης των δήμων είναι υπαρκτός, κάτι που θα συμπαρασύρει και τις κοινωνικές δομές, όπως είναι τα προγράμματα για τη «Βοήθεια στο Σπίτι», οι Παιδικοί Σταθμοί κτλ. Ετσι, προκειμένου να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν, αναμένεται να ζητήσουν από τον κ. Σαμαρά την καταβολή των οφειλομένων παρελθόντων ετών (23,85 εκτατ. ευρώ), τα κονδύλια της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (299 εκατ. ευρώ) έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και τα χρήματα τα οποία από λάθος δεν είχαν εγγραφεί στον τακτικό προϋπολογισμό (300 εκτ. ευρώ).

Γι΄ αυτά τα θέματα η διοίκηση της ΚΕΔΕ έχει ήδη ενημερώσει τόσο τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Συλιανίδη όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν δώσει σαφείς απαντήσεις για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου. Είναι γεγονός πάντως ότι πολλοί δήμοι αδυνατούν πλέον να καταβάλουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων ή ακόμη και να συγκεντρώσουν τα σκουπίδια καθώς δεν έχουν καύσιμα για να κινήσουν τα απορριμματοφόρα.

Στην περίπτωση που παραμείνει το αδιέξοδο μετά τη συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ του πρωθυπουργού και της διοίκησης της ΚΕΔΕ, είναι βέβαιο ότι θα επέλθει μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-δημάρχων με αρνητικές συνέπειες τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για τη συνοχή της κυβέρνησης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένες οι ελληνικές εξαγωγές για το πρώτο εξάμηνο του 2012

Οι εισαγωγές μειώθηκαν λόγω πτώσης της ζήτησης 


Αύξηση της τάξεως του 4,3% σημείωσε η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ οι εισαγωγές παρουσίασαν πτώση 10% περίπου, καθώς η βαθιά ύφεση της οικονομίας έχει οδηγήσει σε σημαντική εξασθένηση της εγχώριας ζήτησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012 ανήλθε στο ποσό των 15.182,3 εκατ. ευρώ (19.633 εκατ. δολάρια) έναντι 16.857,7 εκατ. ευρώ (23.590,1 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 9,9%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 8.209 εκατ. ευρώ (10.676,4 εκατ. δολάρια) έναντι 7.867,7 εκατ. ευρώ (11.088,2 εκατ. δολάρια) το ίδιο διάστημα του 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 4,3%.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, ανήλθε σε 6.973,3 εκατ. ευρώ (8.956,6 εκατ. δολάρια) έναντι 8.990 εκατ. ευρώ (12.501,9 εκατ. δολάρια) το αντίστοιχο διάστημα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 22,4%.

Τον Ιούνιο, η συνολική αξία των εισαγωγών ανήλθε σε 2.463,6 εκατ. ευρώ (3.076,8 εκατ. δολάρια) έναντι 3.030,9 εκατ. ευρώ (4.347,8 εκατ. δολάρια) τον ίδιο μήνα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 18,7%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 1.411,3 εκατ. ευρώ (1.773,2 εκατ. δολάρια) έναντι 1.373 εκατ. ευρώ (1.981,5 εκατ. δολάρια) τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σημειώνοντας αύξηση 2,8%.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, διαμορφώθηκε σε 1.052,3 εκατ. ευρώ (1.303,6 εκατ. δολάρια), έναντι 1.657,9 εκατ. ευρώ (2.366,3 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 36,5%.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Προαστιακός: Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια λόγω κλοπής καλωδίων


Καθυστερήσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού προς το Κιάτο, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως τη Δευτέρα, προκάλεσε η κλοπή καλωδίων από το εναέριο δίκτυο ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ την Κυριακή στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Κινέτας και Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια εκτελούνται με τροποποιήσεις και ενδεχόμενες καθυστερήσεις. Η εταιρεία εκτιμά ότι το πρόβλημα θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, ενώ σημειώνει ότι συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ «εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα της γραμμής».

Είναι η πολλοστή φορά που κλοπές των καλωδίων της ηλεκτροκίνησης ανατρέπουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μάλιστα οι βλάβες στην ηλεκτροκίνηση την υποχρεώνουν να κινεί ντιζελάμαξες, η χρήση των οποίων συνεπάγεται υψηλότερο κόστος, λόγω της καύσης ντίζελ, επιβαρύνοντας την οικονομική της θέση.

Τεράστια είναι λόγω των κλοπών και η οικονομική ζημία του ΟΣΕ, η οποία ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κρήτη: Θάνατος 40χρονου σε εργατικό ατύχημα


Νεκρός μεταφέρθηκε σήμερα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ένας άνδρας 40 ετών, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπεσε από μεγάλο ύψος σε εργοτάξιο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό ατύχημα διερευνώνται.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Σάμος: Αυξάνονται οι αφίξεις παράνομων μεταναστών

Λόγω των γεγονότων στη Συρία
 

Αυξάνονται οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στη Σάμο, λόγω των γεγονότων στη Συρία, αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στη διέλευση από τον Έβρο. Στην περιοχή του Ηραίου, συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Μιανμάρ ηλικίας 18 και 20 ετών και 12 υπήκοοι Αφγανιστάν (10 άνδρες και 2 γυναίκες) ηλικίας από 16 έως 36 ετών, από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί, αναχώρησαν με ταχύπλοο σκάφος από τουρκικές ακτές και αποβιβάστηκαν σε παραλιακή περιοχή της Σάμου.

Χθες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Σάμου εντοπίστηκε από το σκάφος της FRONTEX πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος με σαράντα αλλοδαπούς (26 άνδρες, 06 γυναίκες και 08 ανήλικα τέκνα), οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν τις διωκτικές αρχές έσκισαν την λέμβο και έπεσαν στην θάλασσα. 

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμεναρχείου και μεταφέρθηκαν στην Μαρίνα Πυθαγορείου. Στη συνέχεια και εφόσον δεν λειτουργεί πλέον το Κέντρο Μεταναστών, μεταφέρθηκαν στον 2ο όροφο του κτιρίου του λιμενικού ταμείου, το οποίο βρίσκεται στο τουριστικό λιμάνι Σάμου και το ισόγειο χρησιμοποιείται ως επιβατικός σταθμός.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ

Με την εμπορική επωνυμία: «Λουτράκι Προβής» 


Την ανάκληση όλων των παρτίδων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών «Λουτράκι Προβής» -που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012- ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που τα παράγει και τα διακινεί.

Αναλυτικότερα, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, προέβησαν σε έλεγχο της επιχείρησης "Ν. Προβής ΑΕ" (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου), η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή εμφιαλωμένων νερών. Από εργαστηριακές δοκιμές που διενεργήθηκαν σε παρτίδες παραχθέντων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών διαπιστώθηκε σε μία από αυτές η ύπαρξη του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανική ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa) ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναλύσεις και των υπολοίπων δειγματισθέντων παρτίδων. Οι σχετικές αναλύσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής» σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνία λήξης Λ 17.8.2013.

Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία «Ν. Προβής ΑΕ» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου) την ανάκληση όλων των παρτίδων που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012 και συγκεκριμένα στις παρτίδες φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής», σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνίες λήξης Λ18.8.2013 και Λ 20.8.2013. Οι ποσότητες που δεσμεύτηκαν είναι 110.000 φιάλες του 1,5 λίτρου.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντος να μην τις καταναλώσουν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Στα χέρια της Gredit Agricole η τύχη της Εμπορικής

Προσφορές έχουν καταθέσει οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα 

 

Στην εξέταση των προσφορών που έχουν καταθέσει οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα για την Εμπορική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σήμερα Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole.

Σημειώνεται πως οι τρεις τράπεζες έχουν ανακοινώσει από την Τετάρτη 8 Αυγούστου ότι κατέθεσαν στον γαλλικό όμιλο δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Εμπορικής. Το τίμημα που προσφέρουν οι τρεις ενδιαφερόμενοι είναι συμβολικό και ανέρχεται σε 1 ευρώ.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών και των προϋποθέσεων που διαμόρφωσαν οι Εποπτικές Αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προϋποθέσει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής με περίπου 2,5 δισ. ευρώ, πριν από την συγχώνευση με τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο που θα επιλεγεί από την Credit Agricole, όπως και η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Εμπορικής ύψους 2,5 δισ. ευρώ από τον γαλλικό όμιλο.

Η Credit Agricole φέρεται να επιδιώκει να μετέχει με ποσοστό χαμηλότερο του 10% στην νέα τράπεζα για να μην την ενοποιεί στον ισολογισμό της.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Έρχεται η τρόικα για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων

Οι επικεφαλής αναμένονται στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου 


Αρχίζει την Δευτέρα ο δεύτερος και πλέον κρίσιμος γύρος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για την αποκρυστάλλωση των μέτρων της διετίας 2013-2014, τη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την κατάρτιση του προσχεδίου Προϋπολογισμού 2013. 


Στόχος των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να οριστικοποιηθούν οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την προσεχή διετία και να εξευρεθούν ακόμη τρόποι εξοικονόμησης 2 δισ. ευρώ, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από την μεγαλύτερη του αναμενόμενου ύφεση. 

Ο βασικός σκελετός των παρεμβάσεων θα πρέπει να είναι έτοιμος έως τις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε θα επιστέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι επαφές της ηγεσίας της τρόικας με την κυβέρνηση αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ακολουθήσει η σύνταξη της έκθεσης αξιολόγησης της χώρας που θα τεθεί προς έγκριση στο Eurogroup, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 18 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους ελληνικού προγράμματος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Χίος: Στον εισαγγελέα ο 24χρονος που συνελήφθη για την πυρκαγιά


Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου οδηγείται σήμερα ο 24χρονος συλληφθείς για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Ράχη Καρδαμύλων Χίου. Σημειώνεται ότι κατά την απολογία ομολόγησε ότι έβαλε άλλες 14 πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα του νησιού. 


Επιπλέον, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 61 ετών συλληφθείς για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοιλιωμένο, στη Ζάκυνθο. 

Στο μεταξύ, σε κατάσταση συναγερμού για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς έχει κηρύξει για σήμερα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την περιφέρεια Ιονίων νήσων και τις περιφερειακές ενότητες: Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Σποράδων, Δ. Αγιάς και Ευβοίας. Ωστόσο και στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας η κατάσταση δεν αναμένεται αισθητά καλύτερη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Αγωνία τέλος σήμερα Δευτέρα  για τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:


Επίσης στην ιστοσελίδα του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Δευτέρας.

Β. Επίσης τη Δευτέρα 27/08/2012 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr .

Γ. Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09(ΦΕΚ 120 τ.Α΄) για εισαγωγή στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους, από τη Δευτέρα 03-9-2012 μέχρι και την Παρασκευή 14-9-2012.
Υπενθυμίζεται η σχετική εγκύκλιος Φ.151/63549/Β6/7-6-2012 (ΑΔΑ:Β4ΛΡ9-ΑΦΤ), ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr στην ενότητα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα ΑΘΛΗΤΕΣ, στο σημείο ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ).

Δ. Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό θέσεων 5% θα κληθούν για την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου το δεύτερο 10ήμερο Σεπτεμβρίου 2012 με ξεχωριστή εγκύκλιο. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Οι εγγραφές φοιτητών θα γίνουν 11 με 28 Σεπτεμβρίου

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com