Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΣτΕ: Απαγορεύονται από το 2014 λεωφορεία και φορτηγά χωρίς ABS


Από την 1η Ιανουαρίου 2014 απαγορεύεται η κυκλοφορία, η ταξινόμηση και η μεταβίβαση των μεταχειρισμένων οχημάτων (λεωφορείων, φορτηγών κ.λπ.) που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον δεν φέρουν σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS).

Οικονομικός έλεγχος στις συνδικαλιστικές ενώσεις των αγροτών

Επείγον έγγραφο του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης



Τη διενέργεια ελέγχου για τα οικονομικά έτη 2007 έως και 2011 στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, με αντικείμενο τη λειτουργία τους και τη διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ, ζήτησε από τη διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος με επείγον έγγραφό του.

Ανακλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ μπάρες δημητριακών με έντομα


Την άμεση ανάκληση παρτίδας προϊόντων με την εμπορική επωνυμία «7 DAYS CEREAL BARS με σοκολάτα» απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που τα διακινεί.

Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του λιμενικού


Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά στο Φαρμακονήσι, όταν τουρκική ακταιωρός στη διάρκεια ελιγμών συγκρούστηκε με σκάφος του λιμενικού σώματος που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε τακτική περιπολία. Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες και από τις δύο πλευρές, ενώ τα σκάφη μετά το περιστατικό αποχώρησαν.

Αθήνα: Είκοσι συλλήψεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο


Περισσότερες από 100 προσαγωγές από τις οποίες τουλάχιστον 20 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την αστυνομία, στα επεισόδια τραυματίσθηκαν οκτώ αστυνομικοί. Στο κέντρο της πόλης, εν τω μεταξύ, η κατάσταση είναι ήρεμη εκτός από την οδό Βαλτετσίου, όπου η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη από συγκεντρωμένα άτομα που πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Αθήνα: Μολότοφ και δακρυγόνα στην πλατεία Συντάγματος


Μολότοφ και δακρυγόνα άρχισαν να πέφτουν λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Στο κέντρο της πλατείας άγνωστοι κατέστρεψαν ένα περίπτερο. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι κράτησαν στάση αναμονής ρίχνοντας χημικά. Γύρω στις 14:30 εκδηλώθηκε φωτιά σε δένδρα στον Εθνικό Κήπο η οποία όμως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Τα επεισόδια στη συνέχεια «μεταφέρθηκαν» και στην οδό Ερμού, αλλά και στην Αμαλίας απέναντι από την Εθνικό Κήπο, στην συμβολή με την Όθωνος.

Αθήνα: Κλειστό το κέντρο από τις συγκεντρώσεις κατά των μέτρων

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας από τις 11 περίπου το πρωί καθώς συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε «προληπτικές προσαγωγές» από τις ομάδες συλλήψεων της ΕΛΑΣ που κινούνται μαζί με τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

«Όχι» στα νέα μέτρα βροντοφωνάζει σήμερα όλη η Ελλάδα!

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα όλη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχουν αρκετοί κλάδοι εργαζομένων. Δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, εργαζόμενοι στα Ταμεία, προσωπικό δήμων και περιφερειών, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.