Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Σε 14 πλέον οι νομοί που δίνονται τοις μετρητοίς τα φάρμακα


Χωρίς πίστωση δίνουν φάρμακα τις τελευταίες ημέρες στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι φαρμακοποιοί σε 14 νομούς της χώρας, ενώ αυξάνονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που αποφασίζουν να σταματήσουν την πίστωση, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρούν στην εξόφλησή τους από τον οργανισμό.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατομμύρια ευρώ για συνταγές του Μαΐου και 145 εκατομμύρια ευρώ για συνταγές του Ιουνίου. Οι ασφαλισμένοι ήδη καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αξία των φαρμάκων τους στις 14 αυτές περιοχές της χώρας.

Εξάλλου, από τις 10 Αυγούστου έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ασφαλισμένους-ασθενείς οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Εύβοιας και Φλώρινας και από τις 16 Αυγούστου οι σύλλογοι Γρεβενών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου, Μαγνησίας, Κορίνθου, Αργολίδας και Κυκλάδων. Στις 20 Αυγούστου σταματούν την πίστωση και οι σύλλογοι Κέρκυρας και Κοζάνης και από τις 22 Αυγούστου ο φαρμακευτικός σύλλογος Ροδόπης.

Από 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρθεί η πίστωση από όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας, καθώς πιθανότατα αυτό θα αποφασίσει η γενική συνέλευση του κλάδου στις 25 Αυγούστου, έπειτα από σχετική προτροπή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Από σήμερα η ηλεκτρονική ενημέρωση για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος




Από σήμερα οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα μέσω του Taxisnet να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα. Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για το ύψος των δόσεών τους και δεν έχουν αποκτήσει κωδικό στο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν να ενημερώνονται με τον ΑΦΜ τους.

Σημειώνεται ότι ο φόρος που έχει προκύψει από τις εκκαθαριστικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν από τους πολίτες, μπορεί πλέον να αποπληρώνεται σε επτά μηνιαίες και ισόποσες δόσεις, έναντι τριών διμηνιαίων που ίσχυε μέχρι σήμερα. 


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com  

Βόλος: Ταχύπλοο τραυμάτισε θανάσιμα λουόμενο

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα ένας 47χρονος λουόμενος, όταν τραυματίστηκε από ταχύπλοο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Μηνά στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας.

Ο άτυχος άντρας, που υπηρετούσε ως αστυνομικός στο Βόλο, ήταν μαζί με το 15χρονο γιο του και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μάζευε όστρακα σε απόσταση 60 μέτρων από την ακτή. Ο 25χρονος χειριστής τού ταχύπλοου που, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, περνούσε από τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά δεν τους αντιλήφθηκε, με αποτέλεσμα να τους παρασύρει, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 47χρονο και σοβαρά τον ανήλικο γιο του, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του παιδιού.

Ο νεαρός, που κατείχε νόμιμη άδεια χειριστή ταχύπλοου, συνελήφθη από κλιμάκιο του κεντρικού λιμεναρχείου Βόλου που έσπευσε στο σημείο και αναμένεται να
οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αθήνα: Συνελήφθη ο δράστης της χθεσινής δολοφονίας δύο αλλοδαπών

Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία των δύο αλλοδαπών πολωνικής καταγωγής, η οποία διαπράχθηκε χθες τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης είναι ένας 47χρονος Πολωνός, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τους δύο ομοεθνείς του με μαχαίρι, εντός του διαμερίσματος όπου βρέθηκε ο ένας, στην οδό Αδμήτου 82 στην Αθήνα, ενώ τον δεύτερο τον μετέφερε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι. Ο δράστης συνελήφθη χθες και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com