Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αιματηρή ληστεία στο Πέραμα


Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε το πρωί στο Πέραμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν έναν 23χρονο ο οποίος είχε βγει από σούπερ μάρκετ και μετέφερε τσάντα με χρήματα. Όταν αυτός αντιστάθηκε, οι δράστες αφού τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στο πόδι, άρπαξαν την τσάντα και διέφυγαν. Το θύμα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι υπάλληλος σούπερ μάρκετ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΟΣΕ: Χωρίς δρομολόγια το τμήμα Οινόη - Χαλκίδα

Μετά από κλοπή καλωδίων από το εναέριο δίκτυο ηλεκτροκίνησης


Ανεστάλησαν τα δρομολόγια μεταξύ της Οινόης και της Χαλκίδας μέχρι νεωτέρας, λόγω κλοπής καλωδίων από το εναέριο δίκτυο ηλεκτροκίνησης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναστέλλονται τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Οινόη και Χαλκίδα μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κινητοποιήσεις με το πρώτο κουδούνι


Μία ημέρα απομένει για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο με επάρκεια σε υλικοτεχνική υποδομή και διδακτικό προσωπικό. Τα νέα οικονομικά μέτρα όμως έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα και ήδη έχουν εξαγγελθεί οι πρώτες κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα:
  • Οι πανεπιστημιακοί απεργούν σήμερα (10/09) και αύριο (11/09)
  • Οι καθηγητές των ΤΕΙ απέχουν από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 10 μέχρι και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.
  • Οι δάσκαλοι έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία για την επομένη του αγιασμού, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου
  • 24ωρη απεργία μεθαύριο Τετάρτη (12/09) έχουν προγραμματίσει και οι καθηγητές των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων
  • Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει 3ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.
  • Οι μειώσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, θα αγγίξουν μεσοσταθμικά το 17,5% με τους διδάσκοντες που αμείβονται με ποσό άνω των 2.500 ευρώ μηνιαίως να αναμένουν μείωση που θα φτάσει το 30%. 
Την ίδια ώρα, στελέχη του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι έχουν διασφαλιστεί κονδύλια για συνολικά 16 χιλιάδες αναπληρωτές και από αυτή τη δεξαμενή θα καλυφθούν τα επιπλέον κενά που ενδέχεται να προκύψουν με το πρώτο κουδούνι. Ωστόσο, τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία, όσο και η ΟΛΜΕ κάνουν λόγο για χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, για τα οποία θα δώσουν, όπως λένε, συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (11/09).

Εν τω μεταξύ, διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας θα έχει σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ραφήνα: Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος

Αποσύρονται όλοι οι αστυνομικοί για την προστασία βουλευτών της Χ.Α.


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος (Α.Τ) Ραφήνας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ αποσύρονται όλοι οι αστυνομικοί για την προστασία βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο διοικητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος, ενώ παράλληλα διεξάγεται και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται επίσης, ότι με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας «παύει η διάθεση των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής».

Όπως διευκρινίζεται, η απόφαση αποσκοπεί «στο να αποφεύγεται η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων». Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του γενικού γραμματέα του κόμματος.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και παράλληλα υπογραμμίζεται πως έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Έξι στους δέκα φορολογούμενους πλήρωσαν τη δόση στην εφορία


Σε νέα διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο οδηγεί η αδυναμία καταβολής των φόρων από μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών, καθώς -σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών- από τη ροή των εισπράξεων στον φόρο εισοδήματος, πολλοί φορολογούμενοι επιλέγουν να καταστήσουν τα χρέη τους ληξιπρόθεσμα, μεταθέτοντας σε βάθος χρόνου και σε πολύ περισσότερες δόσεις την εξόφληση των υποχρεώσεών τους.

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, στις 31 Αυγούστου, οπότε και έληξε η προθεσμία για την καταβολή της 1ης από τις 7 δόσεις του φόρου εισοδήματος, περίπου 460.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν μόνον ένα μικρό ποσόν έναντι της δόσης και δέχθηκαν το υπόλοιπο μέρος της δόσης να καταστεί ληξιπρόθεσμο χρέος.

Παράλληλα, άλλοι περίπου 450.000 φορολογούμενοι δήλωσαν αδυναμία πληρωμής και δεν κατέβαλαν καθόλου τη δόση. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, και να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε έως και 48 δόσεις.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη από τη μη καταβολή του φετινού φόρου εισοδήματος να έχουν ανέλθει έως σήμερα στα 270 εκατ. ευρώ (35 εκατ. ευρώ από όσους κατέβαλαν κάποιο ποσό έναντι της δόσης και 235 εκατ. ευρώ από όσους δεν πλήρωσαν καθόλου τη δόση). Τη δόση του φόρου εισοδήματος που έληξε στις 31 Αυγούστου, πλήρωσαν ολόκληρη μόνον οι 6 στους 10 από τους υπόχρεους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μ. Σαλμάς: Ανακοινώνει σχέδιο για την εξόφληση των φαρμακοποιών


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, εν μέσω των συνεχιζόμενων αντιδράσεων θα ανακοινώσει σήμερα στις 13.00 τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αποπληρωμή των φαρμακοποιών και των γιατρών στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, συνεχίζουν τη μη χορήγηση επί πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους, ενώ τεταμένο είναι και το κλίμα στον χώρο των γιατρών οι οποίοι προχωρούν σε νέα επίσχεση εργασίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com