Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΕΛ.ΑΣ.: Απαγορεύονται την Τρίτη οι δημόσιες συναθροίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας


Με απόφαση που έλαβε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής απαγορεύεται την Τρίτη, από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Στις «απαγορευμένες» περιοχές δεν συγκαταλέγονται οι πλατείες Ομονοίας και Συντάγματος, όπου τα συλλαλητήρια θα διεξαχθούν κανονικά.

Ζ.Κ. Γιούνκερ: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις γα την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup


Την εκτίμηση ότι το σημερινό Γιουρογκρούπ δεν θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα, εξέφρασε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των χωρών μελών του ευρώ στο Λουξεμβούργο. Απαντώντας σε ερώτηση αν αποφάσεις μπορούν να ληφθούν εντός του Οκτωβρίου για την Ελλάδα, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στο άτυπο Γιουρογκρούπ στη Λευκωσία, ο Ζ.K. Γιούνκερ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει», επιμένοντας ωστόσο πως η σημερινή συζήτηση θα είναι ενημερωτικού χαρακτήρα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Δύο τραυματίες σε απόπειρα ληστείας σε σταθμό του Μετρό στην Αθήνα

Ένοπλη απόπειρα ληστείας με δύο τραυματίες, έγινε στις 14.00 μέσα στον σταθμό του μετρό, στο ΦΙΞ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, δύο άγνωστοι επιχείρησαν να ληστέψουν το ανταλλακτήριο συναλλάγματος της Western Union που είναι μέσα στον σταθμό, αλλά δεν τα κατάφεραν και προσπάθησαν να διαφύγουν.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας αύριο και συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Παναττική στάση εργασίας για αύριο από τις 12:00 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπανδία Εργαζομένων στος Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων που είναι μέλη της Ομοσπονδίας καλούνται να προετοιμάσουν αύριο, από το πρωί, σε κάθε υπηρεσία «τη μαζική κάθοδο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» στο συλλαλητήριο. Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στις 12.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Ελεύθεροι με ρητή δικάσιμο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος οι 18 συλληφθέντες της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπός τους Νίκος Φωτόπουλος, κατά τη χθεσινοβραδινή κατάληψη στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της επιχείρησης στη λεωφόρο Μεσογείων.

Το σχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο


Η «λίστα» που περιείχε περίπου 250 φορείς του Δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, την οποία έχει στα χέρια του ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης και προτίθεται να τη φέρει ως το τέλος του έτους στη Βουλή, αποτέλεσε το δέλεαρ προς την τρόικα ώστε να μετριάσει τις απαιτήσεις της για άμεση απόλυση 15.000 εργαζομένων στο Δημόσιο.

Ελεύθερη η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου

Ενώπιον του ανακριτή ο Γ. Σμπώκος


Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία της στον ειδικό ανακριτή Γαβ. Μαλλή, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου που κλήθηκε να λογοδοτήσει για εμπλοκή της στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Στον εισαγγελέα οι 18 συλληφθέντες για την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 18 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος. Η κινητοποίηση διαλύθηκε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ αργά το βράδυ της Κυριακής. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σε φρούριο μετατρέπεται η Αθήνα για την επίσκεψη της Α. Μέρκελ

Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα μέτρα
 

Δρακόντεια μέτρα έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ, που φτάνει στην Αθήνα την Τρίτη το μεσημέρι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα μετατρέψουν σε φρούριο την πρωτεύουσα, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα είναι σε επιφυλακή.