Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Λύση στο πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών


Λύση στο πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών δόθηκε σήμερα έπειτα από τη συνάντηση του προεδρείου της Kεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ειδικότερα, έγιναν δεκτές από το προεδρείο της ΚΕΔΕ οι προτάσεις του υπουργείου οι οποίες περιλαμβάνουν αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος και εξορθολογισμό των τροφείων (voucher).

Με τον τρόπο αυτό, αυξάνονται κατά 18.000 οι θέσεις παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό ωφελουμένων για την τρέχουσα περίοδο σε πάνω από 60.000.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Eurostat: Στο 23,1% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο


Στο 23,1% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,5% σε σχέση με τον Απρίλιο και αύξηση 6,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία η οποία προηγείται με 25,1% (στοιχεία Ιουλίου). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 53,8% (στοιχεία Μαΐου), ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% και στις γυναίκες στο 26,8%.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Κρήτη – Πάργα


Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναστατώσει την Σητεία, μετά την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη στην περιοχή του Κρυονερίου και στο σημείο έσπευσαν αμέσως 9 πυροσβεστικά οχήματα με 14 άνδρες ενώ το ελικόπτερο δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να κάνει ρίψεις.

Σήμερα τα πράγματα φαίνονται να είναι καλύτερα καθώς οι φλόγες δεν απειλούν πια τα σπίτια των πολιτών ωστόσο οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί για προληπτικούς λόγους και η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 18 άνδρες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν είναι απαραίτητο στην παρούσα φάση και έτσι σταμάτησε τις ρίψεις.

Φωτιά σε εξέλιξη από την Πέμπτη βρίσκεται και στην Πάργα στην περιοχή Αγία Κυριακή, η οποία έχει εκδηλωθεί σε δύσβατη δασική έκταση, γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθεια κατάσβεσής της.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 19.30 την Πέμπτη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι (λίγο μετά τις 15.00) κοντά σε κατοικημένη περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής. Η φωτιά έχει κάψει δύο σπίτια, ενώ πολλές αυλές σπιτιών παραδόθηκαν στις φλόγες. Επίσης, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο

Προληπτικά από το μεσημέρι είχε εκκενωθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή ενώ λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι πυκνοί καπνοί, εκκενώθηκε και τμήμα του Νταού Πεντέλης.

Η φωτιά, που πήρε αμέσως διαστάσεις λόγω και των ανέμων που έπνεαν, ξεκίνησε στο σημείο Άγιος Ιωάννης, στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά. Στο σημείο βρέθηκαν 130 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 καναντέρ και 2 ελικόπτερα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Σπάρτη: Εκρηκτικός μηχανισμός «έσκασε» στα χέρια 33χρονου


Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στα χέρια ενός 33χρονου στην Σπάρτη, στην οδό Ωραίας Ελένης, λίγα μέτρα πιο πέρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, τα ξημερώματα της Παρασκευής περίπου στις 3.50. Ο άνδρας έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γεννηματάς, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι βαριά τραυματισμένος με σοβαρά εγκαύματα. Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Αθήνα: Στάση εργασίας στο Μετρό το Σάββατο

Από τις 05.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι


Στάση εργασίας από τις 05.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο οι εργαζόμενοι στο Μέτρο. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τα ζητήματα του κλάδου τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ένστολη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος

Λένε «όχι» στις περικοπές στα Ειδικά Μισθολόγια


Σε γύρο κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα οι ένστολοι διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Στις 11.30 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί (τα προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας) πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ένστολοι σήμερα θα επιδιώξουν να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση και με την Τρόικα. Οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρών και στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, δεν μπορούν να δεχθούν άλλες μειώσεις ούτε καν στο επίπεδο του 1 ευρώ, ενώ διαβεβαίωσαν ότι όποιες κινητοποιήσεις και αν επιλεγούν, ο πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Τζ. Ράις: «Το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα»

Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα


Στην επίτευξη του στόχου για περιορισμό του ελλείμματος και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα επικεντρωθεί ο έλεγχος των επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Το ραντεβού των εκπροσώπων των δανειστών με τον Γ. Στουρνάρα έχει κανονιστεί για το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Ράις αναφέρθηκε και στην γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής και ότι το Ταμείο προσβλέπει στο ρόλο που θα παίξει η ΕΚΤ.

Την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να ολοκληρώσει τον έλεγχο του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, είπε συγκεκριμένα την Πέμπτη ο Τζέρι Ράις εκπρόσωπος του Ταμείου.

Ο κ. Ράις, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα παραμονής των μελών της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις και την πρόοδο που θα επιτευχθεί. Επίσης, είπε ότι δεν γνωρίζει για το πότε θα είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας ώστε να δοθεί στα μέλη του συμβουλίου του Ταμείου και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί. Πρόσθεσε ότι αυτή είναι πάντα η τακτική που ακολουθείται και από τους Ευρωπαίους συνεργάτες και θα γίνει (η ετοιμασία της έκθεσης) όταν «όλα θα ξεκαθαριστούν», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα.

Τέλος, ο κ. Ράις επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο» και πως συζήτησαν την όλη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και γενικότερα της ευρωζώνης. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου σημείωσε ότι ήταν μια «ιδιωτική συνομιλία» και δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο έλεγχος του προγράμματος θα επικεντρωθεί στο στόχο για τον περιορισμό του ελλείμματος, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της απασχόλησης και των διαρθρωτικών μέτρων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη, ο κ. Ράις τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική στην Ευρώπη και πώς οι πληθωριστικές πιέσεις είναι πιθανό να εξασθενήσουν.

Στη συνέχεια, είπε ότι το Ταμείο προσβλέπει στην καθοδήγηση και στο ρόλο που θα πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα μελλοντικά σχέδια και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Τα νέα μέτρα στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι


Το νέο «πακέτο» μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ θα βρεθεί στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, η δραστική περικοπή των επιχορηγήσεων από τον προϋπολογισμό, η μείωση έως εκμηδένιση των φοροαπαλλαγών, αλλά και οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελούν μερικούς από τους βασικούς «κορμούς», σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών του νέου πακέτου των 11,7 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα αυτά θα επιβαρύνουν επιπρόσθετα μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι θα δουν να περικόπτονται 7 δισ. ευρώ από συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα ανεργίας, κλπ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ οι αποδοχές των περίπου 68.000 υπαλλήλων τους μπορεί να μειωθούν περαιτέρω έως και 30%. Καθώς, θα καταργηθούν οι κανονισμοί εργασίας στους οποίους προβλέπονται οι πρόσθετες αμοιβές όπως είναι τα επιδόματα, οι υπερωρίες, τα εκτός έδρας, κλπ. Ταυτόχρονα, με την κατάργηση των κανονισμών εργασίας θα μπορεί να αλλάξει το σύστημα για τις ωριμάνσεις αλλά και να διευκολυνθεί η μεταφορά του προσωπικού από μια δημόσια επιχείρηση σε μία άλλη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com