Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Παιανία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο νεαρός που σκότωσε διαρρήκτη

Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ο 24χρονος φοιτητής που σκότωσε χθες τα ξημερώματα με καραμπίνα έναν Αλβανό διαρρήκτη στην Παιανία.
Ο νεαρός απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής, για το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Παιανία, οπότε καταδίωξε δύο διαρρήκτες και πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντας θανάσιμα τον ένα. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο νεαρός δηλώνει μετανοιωμένος και σοκαρισμένος για την πράξη του, ενώ φέρεται να τόνισε ενώπιον του ανακριτή ότι το τραγικό περιστατικό οφείλεται σε εκπυρσοκρότηση του όπλου και όχι σε πρόθεσή του να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή.
Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους συγκεντρωμένους προς συμπαράστασή του, στην Ευελπίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι ο 24χρονος όταν έσπευσαν οι αστυνομικοί στον τόπο του συμβάντος και ρώτησαν ποιος το έκανε, μόνος του απάντησε: «Εγώ το έκανα».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αχαΐα: Συλλήψεις για εξαπάτηση ηλικιωμένων


Για εξαπάτηση ηλικιωμένων κατ΄ εξακολούθηση κατηγορούνται δύο 26χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στην κοινότητα Πριόλιθος Καλαβρύτων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μετέβησαν με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την Αθήνα στη Κλειτορία και στη συνέχεια άρχισαν να προσεγγίζουν ηλικιωμένους, προφασιζόμενοι ότι είναι εφοριακοί και, παράλληλα, γνωστοί συγγενικών τους προσώπων. Έπειτα, έπειθαν τους ηλικιωμένους, ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα είχαν φορολογικές εκκρεμότητες και τους ζητούσαν να τους δώσουν χρηματικά ποσά, ώστε να διευθετήσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις. Στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν το ποσό των 536 ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δύο 26χρονοι εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


Στο εισαγγελέα ο νεαρός που «εκτέλεσε» Αλβανό διαρρήκτη στην Παιανία

Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκεται από το πρωί, ο 24χρονος φοιτητής που χθες τα ξημερώματα πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη στην Παιανία. Ο νεαρός, προσήχθη λίγο μετά τις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων στην Αθήνα καταχειροκροτούμενος από συγκεντρωμένους φίλους, γείτονες και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι φώναζαν «αθώος».

Ναύπλιο: Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες τραπεζών στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Ναυπλίου δύο ένοπλες ληστείες που είχαν σημειωθεί στις 23 Ιουλίου 2010 και στις 28 Δεκεμβρίου 2011, σε τράπεζες στο Πόρτο Χέλι και στο Κρανίδι, αντίστοιχα.
Δράστης είναι ένας 42χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα τρεις συνεργοί του. Συνολικά, από την δράση της, η ομάδα αυτή είχε αποσπάσει χρηματικό ποσό, που ξεπερνά τις 570.000 ευρώ. Επιπλέον, σε βάρος του 42χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ναυπλίου, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την ασφάλεια Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ζάκυνθος: Έρευνα της ΕΛΑΣ για επιδόματα τυφλότητας «μαϊμού»

Εξακόσιες ογδόντα δύο περιπτώσεις ατόμων που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας με ψευδείς βεβαιώσεις, εξακριβώθηκαν μέχρι στιγμής στη Ζάκυνθο από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, που διενεργείται από τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί η απάτη από ιδιώτες και υπαλλήλους,
οι οποίοι ελάμβαναν επί σειρά ετών προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, χωρίς να το
δικαιούνται, ύστερα από ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις. Η υπόθεση έχει ξεκινήσει χρονικά από το έτος 1988 και αφορά στον έλεγχο συνολικά 1.200 φακέλων, προσώπων που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα. Πολλοί από αυτούς έχουν πεθάνει αλλά κάποιοι εξακολουθούν να εισπράττουν. Για τις 682 περιπτώσεις που έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής διεξάγεται δικαστική πραγματογνωμοσύνη από ιατρούς οφθαλμίατρους πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Πατρών. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διαπιστωθεί ποια ήταν τελικά και η ζημιά του Δημοσίου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Πάτρα: Νεκρή στο σπίτι της βρέθηκε συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Νεκρή μέσα στο σπίτι της, στην οδό Καποδιστρίου, κοντά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας, βρέθηκε χθες μια συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έφερε τραύματα στο λαιμό, ενώ οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι, δεν βρήκαν ίχνη παραβίασης. Την γυναίκα βρήκε νεκρή συγγενικό της πρόσωπο, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς, που ερευνούν την υπόθεση.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com