Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ρόδος: Συνελήφθη 32χρονη για διαρρήξεις δύο χρυσοχοείων

Για διαρρήξεις δύο χρυσοχοείων που σημειώθηκαν στο νησί της Ρόδου συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, μία 32χρονη Ρουμάνα ύστερα από ένταλμα που εκδόθηκε από τον τοπικό ανακριτή. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται πέντε άτομα, που κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που έγινε στο σπίτι της 32χρονης Ρουμάνας, βρέθηκαν κοσμήματα τα οποία είχαν κλαπεί από τα δύο χρυσοχοεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για συμμετοχή της ομάδας και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΙΚΑ – ΕΤΑΜ: Με ημερομίσθιο 33,57 ευρώ η εξαγορά πλασματικού χρόνου!


Με το ύψος του ποσού του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό ίσχυε μέχρι τις 31/12/2011, δηλαδή σε 33,57 ευρώ και όχι 26,18 ευρώ στα οποία διαμορφώθηκε μετά τη μείωση του 22%, θα υπολογίζονται τα ποσά που προβλέπονται για την αναγνώριση χρόνων ασφάλισης, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ! Με την ίδια εγκύκλιο ορίζεται ότι, αν έχουν εκδοθεί αποφάσεις με βάση το χαμηλότερο ημερομίσθιο, αυτές θα τροποποιούνται και οι ασφαλισμένοι θα καταβάλουν το υψηλότερο ποσό.

Πανελλαδικές: Μεγάλη η αποτυχία στη φυσική

Μεγάλη είναι η αποτυχία των υποψηφίων στη φυσική, όπως άλλωστε είχαν εκτιμήσει οι βαθμολογητές του μαθήματος από το προηγούμενο Σάββατο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, που στηρίζονται στα πρώτα στοιχεία, τουλάχιστον 80% των υποψηφίων κινείται κάτω από τη βάση. Τώρα, αυτή την εικόνα επιβεβαίωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με στατιστικά στοιχεία από 4 βαθμολογικά κέντρα.
Ο μέσος όρος βαθμολογίας κυμαίνεται μεταξύ 6,5 – 8 για την τεχνολογική κατεύθυνση και 8 – 9,5 για τους υποψηφίους θετικής κατεύθυνσης. Ειδικά για το επίμαχο Γ4 θέμα με τη λάθος διατύπωση, μόλις το 7% απάντησε σωστά από τους υποψήφιους της τεχνολογικής και μόλις 10% από τους υποψήφιους της θετικής κατεύθυνσης. Όσο για το θέμα Δ4 θέμα της φυσικής που θεωρήθηκε πολύ δύσκολο μόνο το 1% των υποψηφίων θετικής κατεύθυνσης το απάντησε και κανένας (0%) από την τεχνολογική κατεύθυνση. Προβλήματα, όμως, φαίνεται ότι έχουν και οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά, καθώς οι επιδόσεις τους είναι πολύ χαμηλές, ωστόσο τα ποσοστά κάτω από τη βάση είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της Φυσικής.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι θέσεις στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς και ο αριθμός εισαγομένων, είναι καθορισμένος. Επίσης οι βαθμολογητές εκτιμούν ότι γενικότερα πρέπει να αναμένουμε μεγάλη πτώση των βάσεων, κατά πάσα πιθανότητα σε όλα τα πεδία, ενώ δεν αποκλείεται να χαμηλώσουν εξαιρετικά οι βάσεις ακόμη
και σε περιζήτητες σχολές.

Αχαρνές: Εντοπίστηκε φορτηγό γεμάτο με λαθραία τσιγάρα


Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε από την αστυνομία στις Αχαρνές της Αττικής. Σε σταθμευμένο φορτηγό οι αστυνομικοί βρήκαν 85 χαρτοκιβώτια που περιείχαν συνολικά 42.500 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού. Το φορτηγό αυτοκίνητο και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν, ενώ διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λαθρεμπόρων.

Δύο ένοπλες ληστείες στο Κορωπί και στη Νέα Σμύρνη

Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις 2.30 τα ξημερώματα σε σπίτι, στην οδό Αγίας Σοφίας στο Κορωπί, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τους ιδιοκτήτες και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους με το οποίο διέφυγαν. Μία ακόμα ένοπλη ληστεία έγινε σε περίπτερο στη Νέα Σμύρνη. Στις 5.50, στην οδό Αρτάκης, τέσσερις άγνωστοι αλλοδαποί, αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριού από υπάλληλο του περιπτέρου, άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου

Οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου καθώς και οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μπαίνουν στο στόχαστρο των ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν χθες από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά στους προϊσταμένους των 10 μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων της χώρας.
Μάλιστα, αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και προχωρήσει σε μια σειρά από νέες διασταυρώσεις για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων. Ο υπουργός Οικονομιών ζήτησε από τους προϊσταμένους των εφοριών και των τελωνείων, στη σύσκεψη που είχε μαζί τους, να κινητοποιήσουν το ελεγκτικό δυναμικό τους για την είσπραξη των εσόδων ενώ συνάντησή είχε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις εφορίες.
Από τα πρώτα στοιχεία για την πορεία των εσόδων το Μάιο προκύπτει ότι υπήρξε αύξηση των εισπράξεων τις τελευταίες μέρες τόσο από τον ΦΠΑ όσο και από τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να περιορισθούν οι αποκλίσεις που σημειώνονταν από την αρχή του μήνα. Σε ότι αφορά την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του δημοσίου στην περίπτωση που χρειασθεί τους επόμενους μήνες πηγές του υπουργείου δεν απέκλειαν να χρησιμοποιηθούν το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε συνδυασμό με έσοδα του προϋπολογισμού όπως και οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

Τρία μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ξεκινούν στην Αττική

Την έγκριση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν τρία σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα έδωσε ομόφωνα χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Αυτά αφορούν την κατασκευή βασικών συλλεκτήρων και ολοκλήρωση συλλεκτήρων απορροής ομβρίων υδάτων στο δήμο Μοσχάτου, την κατασκευή κεντρικού αγωγού ομβρίων στην περιοχή Τερψιθέα του δήμου Γλυφάδας και τη διευθέτηση χειμάρρου του Αγ. Ιωάννη στο Θριάσιο Πεδίο. Την ομόφωνη απόφαση χαιρέτισαν η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και ο δήμαρχος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κόκκορης.
«Με συνοχή, συνεργασία και έργο κάνουμε ουσιαστικά βήματα μπροστά», σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνω, όμως, την ανάγκη να υπάρχουν ώριμες μελέτες για να εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτούνται άμεσα, έργα χρήσιμα για τους πολίτες. Δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό, ούτε ένα ευρώ για χάσιμο».