Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Κόρινθος: Συνελήφθη 56χρονος ληστής τραπεζών

Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δερβένι Κορινθίας και στα ΕΛΤΑ Λεβιδίου Αρκαδίας. Συνελήφθη, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών στο Ξυλόκαστρο ένας 56χρονος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα, ενώ επιπλέον κατείχε παράνομα ένα όπλο και φυσίγγια.
Ακολούθως, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο συλληφθείς στις 19 Ιουλίου 2012 το πρωί, στο Δερβένι Κορινθίας, μαζί με έναν 33χρονο Σκοπιανό, για τον οποίο επιπλέον εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά και αναζητείται, μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή. Επίσης στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 το πρωί, μαζί με ακόμα τουλάχιστον ένα άτομο, λήστεψαν το ταχυδρομείο Λεβιδίου.
Σε βάρος του 56χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Κορίνθου, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για αρπαγή, ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Τρίπολης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και παράνομη οπλοφορία, κατά συναυτουργία, για την υπόθεση ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, την 1-2-2012 στην Κερασίτσα Αρκαδίας.
Στην κατοχή του 56χρονου, κατά τη σύλληψή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι, 14 φυσίγγια, ένα ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ένα αυτοκίνητο καθώς και 2.460 ευρώ. Ο 56χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ρόδος: Νεκρός ανασύρθηκε 22χρονος ψαροτουφεκάς

Νεκρός ανασύρθηκε σήμερα το πρωί ένας 22χρονος ψαροτουφεκάς από την Ρόδο, ο οποίος αγνοούταν από χθες το απόγευμα όταν είχε πάει για ψάρεμα με δύο φίλους του, στην περιοχή Πεύκοι της Λίνδου. Ο ψαροτουφεκάς βρέθηκε σε βάθος 20 μέτρων από δύτη και τα αίτια του θανάτου του θα διευκρινιστούν ύστερα από τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που θα γίνει στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο άτυχος νέος είχε πάει για ψάρεμα και όταν οι φίλοι του διαπίστωσαν ότι ο 22χρονος αργούσε να επιστρέψει ειδοποίησαν αμέσως το λιμεναρχείο Ρόδου, που ξεκίνησε τις έρευνες από χθες το απόγευμα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Στην κυκλοφορία νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη – Καλαμάτα

Στην κυκλοφορία δόθηκε σήμερα το τμήμα Τσακώνα – Θουρία του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη – Καλαμάτα. Πρόκειται για ένα νέο τμήμα δρόμου από τα όρια του νομού Μεσσηνίας ως την είσοδο της Καλαμάτας. Έχει μήκος περίπου 22 χιλιομέτρων, διαχωρισμένες κατευθύνσεις με κεντρική νησίδα ασφαλείας και διατομή δύο λωρίδων συν λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση.
Για την εξυπηρέτηση των περιοχών που συνορεύουν με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που σήμερα παραδόθηκε, έχει κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 50 χιλιομέτρων, καθώς και τρεις ανισόπεδοι κόμβοι. Με την παράδοση του νέου τμήματος, η οδική μετακίνηση από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα γίνεται κατά τουλάχιστον 15 λεπτά ταχύτερα, και συγχρόνως ασφαλέστερα, σε σχέση με την προϋπάρχουσα διαδρομή μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, που διασχίζει κατοικημένες περιοχές.
Με την ολοκλήρωση και του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, το οποίο κατασκευάζεται, θα βρίσκεται σε λειτουργία ένας πλήρως αποπερατωμένος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από την Κόρινθο μέχρι την είσοδο της Καλαμάτας, μήκους 147 χιλιομέτρων, με ενιαίο επίπεδο εξυπηρέτησης στο σύνολο της διαδρομής του. Οι εργασίες κατασκευής στα υπόλοιπα τμήματα του έργου συνεχίζονται εντατικά. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της περιμετρικής της Καλαμάτας μήκους 11,5 χιλιομέτρων, στην οποία περιλαμβάνεται η γέφυρα του Νέδοντα μήκους 360 μέτρων, ενώ κανονικά προχωρά και η κατασκευή του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη, μήκους 46 χιλιομέτρων.
Να σημειωθεί πάντως ότι με την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, εντός της ημέρας θα τεθεί σε λειτουργία και ο νέος… σταθμός διοδίων στα Αρφαρά!

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Χίος: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός τραγικού δυστυχήματος με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χίου, που έπεσε σε χαράδρα και αμέσως μετά τυλίχθηκε στις φλόγες στις 8.30 το πρωί, μεταξύ των χωριών Παντικίου και Συκιάδας.
Το λεωφορείο εκτελούσε το παραπάνω δρομολόγιο, όταν για άγνωστη έως στιγμής αιτία κοντά στη Συκιάδα ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στη χαράδρα, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει περίπου 20 μέτρα και να πάρει φωτιά, η οποία επεκτάθηκε στον γύρω χώρο. Επί τόπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που έσβησαν τη φωτιά και ανέσυραν νεκρούς δύο από τους επιβαίνοντες και εννέα τραυματίες. Συνεχίζεται η έρευνα των πυροσβεστών για τυχόν άλλα θύματα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Πάρος: Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε 15χρονη κοπέλα


Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε μια 15χρονη κοπέλα χθες το βράδυ, στην Πάρο και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σήμερα στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο.
Το κορίτσι είχε πάει με τη μητέρα του για διακοπές στην Πάρο, όπου φιλοξενούνταν σε φιλικό τους σπίτι. Χθες, γύρω στις 8.30 το βράδυ, έκαναν μπάνιο στην περιοχή Χρυσή Ακτή και κάποια στιγμή η μητέρα της την έχασε. Η γυναίκα άρχισε να την αναζητά και βρήκε τη 15χρονη πίσω από βράχια, αναίσθητη και σε κακή κατάσταση. Το κορίτσι έφερε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, ενώ έλειπε το κάτω μέρος του μαγιό.
Η 15χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Πάρου και στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Αττικό Νοσοκομείο. Εκεί θα εξεταστεί σήμερα  και από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και ίχνη βιασμού. Παράλληλα, διενεργείται έρευνα από την αστυνομία στο νησί, για το περιστατικό.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ένταση μεταξύ απεργών και ΜΑΤ έξω από τη Χαλυβουργία

Ένταση επικράτησε νωρίς σήμερα το πρωί μπροστά από την κεντρική πύλη της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο της Αττικής, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν ομάδα απεργών που ήθελαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την βίαιη, όπως την χαρακτήρισαν, αντίδραση των αστυνομικών που προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.
Στη συνέχεια, περίπου 150 εργαζόμενοι προχώρησαν σε συγκέντρωση μπροστά από τα λεωφορεία των ΜΑΤ που βρίσκονται παρατεταγμένα για 4η ημέρα έξω την κεντρική πύλη του εργοστασίου, ενώ οι αστυνομικοί επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους θέλουν να εργαστούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπει ορισμένοι εργαζόμενοι στο εσωτερικό του εργοστασίου. Λόγω της κινητοποίησης διεξάγεται μετ´ εμποδίων η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία έλαβαν το Σάββατο μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα στις 19.30 συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στην πλατεία Ομονοίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com