Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Άρση της αναστολής προσλήψεων στους ΟΤΑ για 11.000 συμβασιούχους

Την άρση της αναστολής προσλήψεων στους ΟΤΑ γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών προς την αρμόδια επιτροπή που συγκροτείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας των αυξημένων αναγκών που έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες αυτή την εποχή. Η άρση αναστολής προσλήψεων αφορά σε περίπου 11.000 συμβασιούχους.
Όπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών σε εγκύκλιο που εστάλη στις αποκεντρωμένες περιφέρειες, με την απόφαση εγκρίθηκε η άρση αναστολής, σε περίοδο προεκλογικής περιόδου, για τη συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης 4.703 ατόμων για ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ (προσωπικό καθαριότητας), την πρόσληψη 5.000 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας δύο μηνών, για προσωπικό πυρασφάλειας, δημοτικών βρεφονηπιακών και καθαριότητας των ΟΤΑ, καθώς επίσης και ναυαγοσώστες, την πρόσληψη 500 υδρονομέων άρδευσης και την πρόσληψη 700 ατόμων για τη στελέχωση των δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων.
Ειδικότερα, ο μέγιστος αριθμός διμήνων συμβάσεων που μπορούν να υλοποιηθούν ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ως εξής: Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 1.500, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, 600 και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, 300. Επιπλέον, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, 450 και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 300. Τέλος, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, 300 και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, 1.550.
Σε περίπτωση που στους φορείς αρμοδιότητας κάποιας από τις ανωτέρω Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν εξαντληθεί το σύνολο των χορηγούμενων ατόμων, οι γενικοί γραμματείς οφείλουν να το γνωστοποιήσουν, προκειμένου το υπόλοιπο να διατεθεί σε φορείς αρμοδιότητας άλλων αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Χανιά: Διάρρηξη στο Εργατικό Κέντρο

Στόχος «ποντικών της νύκτας» έγινε για μια ακόμα φορά το Εργατικό Κέντρο Χανίων. Άγνωστοι δράστες μπήκαν στο κτίριο και στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό του.
Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Κέντρου δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που αντίκρισαν και η δήλωση του αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου (ΕΚ) Γιάννη Μανιτάκη για τα μέτρα που θα ληφθούν είναι χαρακτηριστική: «Θα αφήνουμε τα πάντα ανοικτά. Έτσι και αλλιώς δεν θα βρίσκουν τίποτα να πάρουν». Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε το πρωί η καθαρίστρια, που είδε τα πάντα διαλυμένα.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ, οι διαρρήκτες μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο, από την πίσω πλευρά του κτιρίου, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων η οποία βρίσκεται στο ισόγειο. Στη συνέχεια, σπάζοντας την κλειδωμένη πόρτα ανέβηκαν στους άλλους δύο ορόφους και σπάζοντας όλες τις πόρτες μπήκαν στα γραφεία και τα έκαναν άνω- κάτω, καθώς έβγαλαν τα συρτάρια και τα πέταξαν στο πάτωμα.
Οι δράστες έσπασαν και την πόρτα του κοινωνικού φαρμακείου που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, χωρίς ωστόσο να πάρουν κάποια φάρμακα. Διαρρήξεις στο Εργατικό Κέντρο Χανίων έχουν ξανασυμβεί τον Απρίλιο, τον Αύγουστο του 2009 και τον Νοέμβριο του 2010.

Βατά σήμερα τα θέματα στις πανελλαδικές

Βατά και κατανοητά ήταν την Τετάρτη τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι χιλιάδες υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.
Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι της Θεωρητικής κατεύθυνσης διαγωνίζονταν στην Ιστορία, της Θετικής στη Βιολογία, της Τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) στη Χημεία-Βιοχημεία και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος πληροφορικής και Υπηρεσιών) στις Αρχές Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς τα θέματα δεν περιείχαν εκπλήξεις, ήταν ωστόσο για διαβασμένους μαθητές, κλιμακούμενης δυσκολίας και κατανοητά. Οι υποψήφιοι θα συνεχίσουν μεθαύριο Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012.
Έτσι, οι υποψήφιοι της Θεωρητικής κατεύθυνσης θα διαγωνιστούν στα Λατινικά, της Θετικής στη Χημεία, της Τεχνολογικής - Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής στο μάθημα της Ηλεκτρολογίας, και της Τεχνολογικής - Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.‪

Πηγή: tovima.gr

Πορεία διαμαρτυρίας πυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης (ΠΟΣΔΥΠ). Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι διαδηλωτές ζητούν την άμεση πρόσληψη 1.903 συμβασιούχων πυροσβεστών πυρόσβεσης – διάσωσης, εν όψει της καλοκαιρινής αντιπυρικής περιόδου. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, εδώ και μήνες αναμένουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος να προχωρήσει σε ιατρικές εξετάσεις και πρόσληψη των 1.903 συμβασιούχων πυροσβεστών. Ωστόσο, εδώ και λίγες ημέρες, εκκρεμεί εκ νέου η σχετική διαδικασία για έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ όπως αναφέρουν, την Παρασκευή 01 Ιουνίου πρέπει οι 1.903 πυροσβέστες να έχουν προσληφθεί.


Αθήνα: Άγνωστοι ξυλοκόπησαν άγρια Πακιστανό σε σταθμό του ΗΣΑΠ


Δεύτερο κρούσμα -τις τελευταίες ημέρες- επίθεσης εναντίον αλλοδαπού, σημειώθηκε χθες στις 11 το βράδυ στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο. Πακιστανός, 32 χρόνων, δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται. Τα αίτια της επίθεσης ερευνώνται από την αστυνομία, που εξετάζει και το ενδεχόμενο ρατσιστικής ενέργειας. Ο αλλοδαπός, επειδή δεν μιλάει καλά ελληνικά, δεν κατάφερε να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις για το τι συνέβη. Σημειώνεται ότι προχθές το βράδυ, άγνωστος μαχαίρωσε υπήκοο Μπαγκλαντές μέσα σε συρμό του ΗΣΑΠ.

Επτά συλλήψεις για οφειλές προς το Δημόσιο

Επτά επιχειρηματίες και έμποροι συνελήφθησαν χθες για οφειλές προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
1) Στη Νέα Ερυθραία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ερυθραίας, 82χρονος διαχειριστής ΕΠΕ, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 1.347.193,13 ευρώ.
2) Στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, 67χρονος νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής επιχείρησης εστίασης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 393.429 ευρώ.
3) Στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Άνω Λιοσίων, 67χρονος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 206.111,88 ευρώ.
4) Στα Βριλήσσια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Βριλησσίων, 60χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 182.312,65 ευρώ.
5) Στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κηφισιάς, 50χρονος ημεδαπός, έμπορος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 128.483,16 ευρώ.
6) Στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Σμύρνης, δύο άτομα, 51 και 46 ετών, ομόρρυθμα μέλη εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 26.236,41 ευρώ.
7) Στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, 63χρονος, ομόρρυθμο μέλος εταιρείας μεταφορών, για μη καταβολή Φ.Π.Α. ύψους 23.098,47 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Νίκαια: Αυτοκτόνησε λόγω της οικονομικής κρίσης

Απαγχονισμένος στο δασάκι του Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας 62χρονος συνταξιούχος. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, μετά από τηλεφώνημα κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εκείνη την ώρα πήγαιναν στην εργασία τους και υπέστησαν σοκ στο θέαμα. Ο άτυχος 62χρονος, είχε πάνω του ένα σημείωμα που εξηγούσε ότι οικονομικοί λόγοι τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Κορυδαλλός: Κατασχέθηκε κινητό στην κατοχή του Άκη

Ένα κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκε στην κατοχή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση του τρόπου απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Το τηλέφωνο εντοπίστηκε στην κατοχή του πρώην υπουργού ύστερα από έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων και κατασχέθηκε. Έπειτα από αυτό το περιστατικό θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός να περάσει από έλεγχο στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.

Μέχρι 15 Ιουνίου η καταγραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου

Λήγει στις 15 Ιουνίου, ύστερα από παράταση, η καταγραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη καταγραφή τους, για να μην παρουσιασθούν προβλήματα στην ομαλή καταβολή των συντάξεων τους.
Όσοι δεν έχουν λάβει το καταγραφικό δελτίο μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή τις υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) του τόπου κατοικίας τους για την αποστολή του εκ νέου. Υπενθυμίζεται ότι δεν καταγράφονται οι δικαιούχοι σύνταξης με ηλικία μικρότερη των 12 ετών, όσοι έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και εκείνοι των οποίων η σύνταξη καταβλήθηκε για πρώτη φορά από 24 Φεβρουαρίου 2012 και μετά.

Λακωνία: Ψεκασμοί για αντιμετώπιση της ελονοσίας στη Σκάλα.

Ψεκασμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων πραγματοποιούνται σήμερα σε όλες τις σχολικές μονάδες, πραγματοποιούνται σήμερα στη Σκάλα Λακωνίας, για την αντιμετώπιση της ελονοσίας. Τα σχολεία είναι κλειστά και θα επαναλειτουργήσουν, μετά την ολοκλήρωση της δράσης του φαρμάκου. Όπως επισημαίνεται από τον δήμο Ευρώτα, οι ψεκασμοί είναι απολύτως απαραίτητοι για την επιτυχή έκβαση και προστασία από την ελονοσία. Επίσης, το Σάββατο 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί με ελικόπτερο, στη περιοχή του κάμπου Τριννάσου και Έλους στη Λακωνία, με χρήση εγκεκριμένων φαρμάκων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.