Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διακινούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων εξαρθρώθηκε από το τμήμα συντονισμού της διεύθυνσης αλλοδαπών Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το απόγευμα, στην Αθήνα, τρεις αλλοδαπούς, δύο υπηκόους Σουδάν και έναν Σομαλίας, ενώ αναζητείται ένας ακόμη, αλλοδαπός συνεργός τους, υπήκοος Λιβύης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλου αριθμού ευρωπαϊκών εγγράφων και τίτλων διαμονής, τα οποία προμηθεύονταν από άλλες ομάδες, που επιδίδονταν σε κλοπές πορτοφολιών σε διάφορες χώρες της ΕΕ, κυρίως το Βέλγιο. Μέλη του κυκλώματος από τις άλλες χώρες συγκέντρωναν ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, τα οποία προωθούσαν στην Ελλάδα ταχυδρομικά, ή κρυμμένα σε αποσκευές μελών που ταξίδευαν από το Βέλγιο προς την Αθήνα.
Στη συνέχεια, τα διέθεταν έναντι αμοιβής (400- 1.000 ευρώ) σε άλλες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες τα χρησιμοποιούσαν για τη διευκόλυνση της μετακίνησης παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ. Σε κατάστημα, που οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως έδρα της δράσης τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 476 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, οκτώ διαβατήρια και επτά άδειες διαμονής διάφορων χωρών και πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λαμία: Λήστεψαν και έδεσαν 80χρονο και τον 55χρονο γιο του

Για πάνω από 4 ώρες έμειναν πισθάγκωνα δεμένοι, από τρεις ληστές, ένας 80χρονος και ο 55χρονος γιος του στο Περιβόλι Σπερχειάδας, ένα ορεινό χωρίο της δυτικής Φθιώτιδας. Τα ξημερώματα, ο 80χρονος μπόρεσε να απελευθερωθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα τρία άτομα μπήκαν μέσα στο σπίτι από βοηθητική πόρτα. Με την απειλή πιστολιού ζήτησαν από τον 80χρονο τα χρήματά του. Αυτός αρχικά αρνήθηκε ότι έχει χρήματα για να τους δώσει. Ο ένας εκ των ληστών χαμηλόφωνα του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο λέγοντάς του ότι «αν δεν δώσεις τα χρήματα θα σε σκοτώσουν». Ο ηλικιωμένος τους είπε ότι είχε τα χρήματα κάτω από το μαξιλάρι του. Οι τρεις ληστές πήραν 1000 ευρώ που βρήκαν εκεί, το βιβλιάριο καταθέσεων της τράπεζας, ξήλωσαν το τηλέφωνο, τους έδεσαν -πατέρα και γιο- και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Τρεις ώρες αργότερα και με πολύ μεγάλη προσπάθεια ο 80χρονος κατόρθωσε και ξεφύγει από τα δεσμά του, έλυσε το γιο του και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία άρχισε τις αναζητήσεις για τους τρεις άγνωστους δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας παραμένει αδιευκρίνιστη η ταυτότητά τους, καθώς ο ηλικιωμένος δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΟΑΕΔ: Στις 2 Ιουλίου ξεκινά η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης για ανέργους

Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου θα ξεκινήσει η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης και πιστοποίησης (training voucher) για ανέργους, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Με τις επιταγές αυτές οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί, μπορούν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας, σε επιλεγμένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 22 εκατ. ευρώ για 18.332 άτομα, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος διπλασιάστηκε σε 44 εκατ. ευρώ για 36.664 άτομα. Χθες αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο διαδικτυακό τόπο www.voucher.gov.gr το μητρώο ωφελουμένων με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα, στους οποίους εμφανίζονται:
-         Οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης (36.664 άτομα).
-         Οι επιλαχόντες που αντιστοιχούν σε ποσοστό έως το 50% του αριθμού των επιλεγέντων δικαιούχων (18.311 άτομα).
-         Οι μη επιλεγέντες με τη μοριοδότηση που έλαβαν (102.636 άτομα).
-         Οι μη αξιολογηθέντες (χωρίς μοριοδότηση 3.737 άτομα), επειδή δεν τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα (μη ενεργή κάρτα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 25.5.2012, σύμφωνα με το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ).
Οι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης δύνανται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher), από το ΚΠΑ2 που είναι εγγεγραμμένοι. Για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης τής ταυτότητας τού ωφελούμενου. Η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης θα λήξει την Τρίτη, 31-7-2012.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


Χανιά: 16χρονος πνίγηκε στη θάλασσα


Ένας 16χρονος από την περιοχή της Κισσάμου πνίγηκε χθες ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την παραλία «Συρικάρι», στο Καστέλι. Ο 16χρονος βρισκόταν στο σημείο μαζί με 3 ακόμα νεαρά άτομα, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, και ενώ υπήρχε μεγάλος κυματισμός.
Τα ρεύματα παρέσυραν τα 4 παιδιά στα ανοικτά και τότε άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Το ένα απ’ αυτά κατάφερε να βγει στη στεριά μόνο του, ενώ τα άλλα δύο παιδιά με τη βοήθεια ατόμων που έσπευσαν να τα βοηθήσουν. Ο 16χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Στα 3 παιδιά που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ το ένα από αυτά, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com