Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Απέδρασε κρατούμενος από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού

Νεαρός Ρομά απέδρασε στις 13:25 από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού. Πρόκειται για άνδρα 21 χρόνων ο οποίος εκρατείτο για κλοπές. Ο νεαρός προφασίστηκε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα και όταν ο αστυνομικός φρουρός των κρατητηρίων άνοιξε την πόρτα, τον έσπρωξε και εξαφανίστηκε τρέχοντας. Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε η διαδικασία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπεύθυνοι του αστυνομικού τμήματος. Ο δραπέτης αναζητείται.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κινητοποιήσεις: Όλοι στους δρόμους την Τετάρτη και την Πέμπτη

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι εργαζόμενοι όλης της Ελλάδας την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Τετάρτη απεργούν δημοσιογράφοι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους. Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη ως την Παρασκευή προχωρούν οι δικηγόροι, μετά από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Νέα μέτρα: Τριπλό σοκ και εμπλοκή στα εργασιακά


Ακόμη και αναδρομικό «κούρεμα» κατά 50% των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα ζητά η τρόικα στο πακέτο των απαιτήσεών της για τα εργασιακά, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει κατάργηση τριετιών και ευελιξία στο ωράριο. Η πλευρά των δανειστών ζητά η μείωση της αποζημίωσης να αφορά και εκείνους που έχουν ήδη απολυθεί και η επιχείρηση τους οφείλει μέρος της αποζημίωσης! Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι η δραστική περικοπή των αποζημιώσεων των απολύσεων θα επιφέρει έκρηξη των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και κατ' επέκταση περαιτέρω άνοδο της ανεργίας.

Ανεργος έπαιρνε 12 επιδόματα το μήνα από τον ΟΑΕΔ


Επίδομα ανεργίας από 12 συνολικά υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έπαιρνε ταυτόχρονα κάτοικος της Αττικής, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να ζημιωθεί κατά 58.277 ευρώ -ποσό για το οποίο έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στην αρμόδια ΔΟΥ. Πρόκειται για μία μόνο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτήδειοι, με πλαστά δικαιολογητικά, έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μια σειρά άλλων παροχών. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, το δρόμο της Δικαιοσύνης έχουν ήδη πάρει 23 υποθέσεις που έχουν κοστίσει στον ΟΑΕΔ πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί πως μόνο από μία υπόθεση, στην οποία εμπλεκόταν υπάλληλος του Οργανισμού, η ζημιά είναι 1,4 εκατομμύρια. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com