Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αθήνα: Πήγαν να λιντσάρουν τους Αφγανούς δολοφόνους του Μ. Καντάρη


Να λιντσάρουν τους Αφγανούς δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη επιχείρησαν κάτοικοι της περιοχής της Γ' Σεπτεμβρίου, που υπήρξαν γείτονες του άτυχου άνδρα. Η παρέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα, την ώρα που, συγγενείς του αδικοχαμένου Μανώλη ξεσποούσαν κατά των δύο Αφγανών, αποκαλώντας τους «φονιάδες».

Στα €2 εκατ. το μήνα ο λογαριασμός από τις συντάξεις - μαϊμού


Δύο εκατομμύρια ευρώ το μήνα πλήρωνε το δημόσιο σε «μαιμού» συντάξεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσον αφορά τον τομέα των Συντάξεων.

ΟΑΕΔ: Από την Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για το εποχικό επίδομα

-->Από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, ξεκινά η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου του 2012. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

ΙΚΑ: Παρατείνεται ως τις 5 Οκτωβρίου η απογραφή των συνταξιούχων

Παρατείνεται, με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, η απογραφή των συνταξιούχων, προκειμένου -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος- «να δοθεί μία τελευταία δυνατότητα να προσέλθουν να απογραφούν όσοι και όσες δεν έχουν προσέλθει μέχρι σήμερα».

Χρ. Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους

Ανοικτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης των λήξεων των ελληνικών ομολόγων που κατέχει το Ευρωσύστημα προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από τις αποκλίσεις στο πρωτογενές έλλειμμα και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, αφήνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπ. Οικονομικών: Προθεσμία 7 ημερών για τα μέτρα

Προθεσμία επτά ημερών έχει το υπουργείο Οικονομικών αλλά και η τρικομματική κυβέρνηση να κλείσουν το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών συν 2 δισ. ευρώ από την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Σε αυτά προστίθενται περίπου 2 δισ. ευρώ από μέτρα που αφορούν σε περικοπές μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο το 2014, αν χαθεί ο στόχος του μηδενισμού του πρωτογενούς ελλείμματος το 2013.

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο όλη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν αρκετοί κλάδοι εργαζομένων. Δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, εργαζόμενοι στα Ταμεία, προσωπικό δήμων και περιφερειών, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.