Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πατέρας αστυνομικών κατηγορείται για απαγωγή - συνελήφθησαν 7 άτομα

Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου που απήχθη τον Αύγουστο


Eπτά άτομα συνελήφθησαν για την απαγωγή 25χρονου, ο οποίος αγνοείται από τον περασμένο Αύγουστο. H υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Ε.Υ.Π. ωστόσο ο νεαρός παραμένει μέχρι και σήμερα άφαντος.Ως «εγκέφαλος» φέρεται ένας 71χρονος, στενός φίλος της οικογένειας του θύματος.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση έξι άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 71, 45, 35, 31, 57, 44 και 46 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Όλοι οι συλληφθέντες έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό ποινικό μητρώο. Μάλιστα ο 71χρονος είναι πατέρας δύο εν ενεργεία αστυνομικών, οι οποίοι, πάντως, δεν σχετίζονται με την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό στις 10 Αυγούστου, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των 620.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του.


Την προηγούμενη ημέρα ο 25χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει για το Αίγιο με το αυτοκίνητο του, το οποίο τελικά εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τη μητέρα του νεαρού, ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε την 17 Αυγούστου. Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι σήμερα δεν καταβλήθηκαν τελικά «λύτρα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως πέντε ημέρες μετά την πρώτη επικοινωνία των δραστών με την μητέρα του νεαρού διακόπηκε ξαφνικά κάθε επαφή των δυο πλευρών. Οι μέρες περνούσαν και επειδή η γυναίκα ανησύχησε που δεν είχε νεώτερα για τον γιο της, ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των απαγωγέων αξιοποιώντας πληροφορίες και μέσα από καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών. Σημειώνεται, πάντως, ότι στις συνομιλίες οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν άκουσαν κάτι σχετικά με την «τύχη» του 25χρονου και εκφράζουν φόβους για τη ζωή του.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα σχεδίαζαν μάλιστα να απαγάγουν την μητέρα του 25χρονου. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι συλληφθέντες εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους καταδεικνύοντας ως «αρχηγό» της οργάνωσης, τον 71χρονο.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου συνεχίζονται.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου